Wat is thuiswerk


Bijna alle personen die werken vanuit huis zijn voor de wet thuiswerkers. Het aantal uren is niet van belang. Zo maakt het ook niet uit of je in loondienst bent, freelance thuiswerk verricht of zelfstandig ondernemer bent.
Er zijn zelfs mensen die gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk buitenshuis. Voor dezelfde werkgever of voor verschillende werkgevers. 

De laatste jaren is ook een ander soort thuiswerk in opkomst, dat ook wel telewerken wordt genoemd. Het gaat dan om mensen die gewoon bij een bedrijf of organisatie werken en die één of meer dagen per week thuis mogen werken. Op die manier kunnen ze de files vermijden of werk en gezin beter combineren.  

Vooraf dient je goed te overwegen of je geschikt bent om te werken vanuit huis. Ben je geschikt voor de thuiswerkvacatures van werving- en selectiebureau Thuisaanhetwerk.nl?
Thuiswerken lijkt voor sommigen een lekker dagje niks doen, maar in de praktijk kan het net zo goed stress op te leveren dan werken op kantoor. Thuiswerken klinkt ideaal.
Even lekker doorwerken aan een project, je eigen tijd indelen, tussen het werk door even naar de bakker. Zowel thuis als op het werk moeten de zaken wel goed zijn georganiseerd. Ook thuis horen de ergonomische voorzieningen goed te zijn. 

Er per defninitie vanuit gaan dat thuiswerken een praktische manier is om gezin en werk te combineren, is verkeerde verwachtingen scheppen. Kinderen zien je als ouder en niet als werkende. Werken vanuit huis vereist een rustige thuiswerkplek
Wanneer er veel mensen regelmatig bij je in- en uitlopen, zoals partner, vrienden, buren of postbode, kun je er beter niet aan beginnen. Want zij verwachten dat je ze meer aandacht geeft waar je op dat moment geen tijd voor hebt.

Bekijk alle thuiswerk vacatures op www.thuiswerk24.nl

Werkgevers op zoek naar thuiswerkers kunnen gratis terecht op thuiswerk24 of dit door ons laten verzorgen. Neem contact op met info@thuisaanhetwerk.nl voor meer informatie.