Geld verdienen met vertalen

Beheers je meerdere talen goed, dan kun je met vertalen gemakkelijk wat extra geld verdienen. Er is zowel vraag naar het vertalen van andere talen naar het Nederlands, als het omzetten van Nederlandse teksten in andere talen. Het vertaalwerk kan geheel online worden uitgevoerd. Heb je ook interesse in vertalen als thuiswerk? Hieronder lees je welke verdienmodellen er zijn als je wil vertalen vanuit huis, en bij welke platformen je je aan kunt melden.

  Vandaag

  BEGIN UW CARRIERE THUIS

  *Jouw privacy is gegarandeerd

  Wat houdt geld verdienen met vertalen in?

  Nederland is een klein land, maar wel een met grote ambities. We staan bekend als exportland, waardoor veel bedrijven en ondernemingen internationaal opereren. Dit wordt nog eens versterkt door onder andere de handige geografische liggingen van de havens van Rotterdam en het vliegveld Schiphol ten opzichte van andere Europese (buur)landen. Het internationale karakter van ons bedrijfsleven maakt dat er vrij gemakkelijk geld te verdienen is met vertalen.

  Zo kun je bijvoorbeeld online vertaalwerk uitvoeren voor een bedrijf dat hun website ook in andere talen beschikbaar wil maken om ook in het buitenland klanten te krijgen. Ook veel artikelen worden tegenwoordig steeds vaker in meerdere talen geschreven om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

  Wat houdt geld verdienen met vertalen in?

  Hoewel in Nederland relatief veel tijd op school wordt besteed aan vreemde talen zoals Engels, Duits en Frans, is voor vertaalwerk wel een hoger niveau dan dat nodig. Ben je meertalig opgevoed omdat je ouders hierheen geïmmigreerd zijn? Heb je een andere taal tijdens een vervolgstudie geleerd? Of heb je langere tijd in het buitenland gewoond? Dan ligt het niveau van je taalkennis hoog genoeg om geld te kunnen verdienen met vertalen.

  Vertalen als thuiswerk is overigens voor de meeste mensen geen fulltime baan. Wel is vertalen vanuit huis een eenvoudige manier om een extra inkomen te genereren als je meerdere talen spreekt en schrijft. Spreek en schrijf je naast Nederlands ook bijvoorbeeld Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Turks, Marokkaans, Russisch of Chinees? Begin dan snel met geld verdienen met vertalen! Wanneer je het geen probleem vindt om niet vanuit huis te werken kun je uiteraard ook bij een vertaalbureau gaan werken. Een gerenommeerd vertaalbureau is bijvoorbeeld Vertaalbureau Machielsen.

  Vacatures vertaler

  Hieronder zie je diverse actuele vacatures voor online vertaalwerk.