Je kan natuurlijk je uren bijhouden in Excel, maar in de praktijk is dit niet altijd een goed idee. Als je ruimschoots voldoet aan het urencriterium en je dit ook op voldoende andere manieren kan staven, kan het eventueel wel. Maar als je je urenregistratie ook wil gebruiken om klanten te factureren, om data te analyseren, om tot betere offertes te komen en om projecten gedetailleerd op te volgen, zijn er gewoon betere oplossingen. Dan kies je maar beter voor het beste urenregistratie programma. Urenregistratie software is er in alle prijsklassen, gaande van 5 euro per maand tot meer dan 100 euro per maand. Dit maakt het kiezen er niet eenvoudiger op, maar wij maken je hieronder wegwijs doorheen het assortiment en helpen je bij het vinden van de beste urenregistratie software.

e-Boekhouden.nl: beste urenregistratie programma voor het factureren van uren

Abonnement Facturatie
Detailoverzichten Ja
Aantal gebruikers Onbeperkt (gratis extra gebruikers aanmaken)
Uren factureren Ja
Inclusief CRM Ja
Inclusief projectmanagementsoftware Nee
Applicatie Ja
Prijs Vanaf € 5,95 per maand
Proefperiode 14 dagen

Bij het urenregistratie programma e-Boekhouden.nl reken je op goede facturatie- en boekhoudsoftware die over het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden beschikt. Het testrapport is heel positief en ook wij zijn best wel tevreden over het urenregistratie programma e-Boekhouden.nl. Het gaat dan niet alleen over hun boekhoudsoftware, maar ook over hun urenregistratie software die in de facturatiemodule is geïntegreerd.

Het gaat om eenvoudige maar voordelige software voor urenregistratie voor zzp’ers die hun uren willen bijhouden. Ze kunnen dan met hun urenregistratie de Belastingdienst informeren over hun gepresteerde uren voor het urencriterium. Maar bovendien kan hun uren bijhouden de zzp’er ook in staat stellen om de gewerkte uren meteen aan de klant te factureren. Deze goede urenregistratie software is namelijk geïntegreerd in de facturatiemodule van het urenregistratie programma e-Boekhouden.nl.

Verwacht nu niet meteen de meest uitgebreide of de beste urenregistratie software, maar weet dat dit systeem voor urenregistratie voor zzp’ers wel degelijk een meerwaarde is. Je kan met de urenregistratie software meteen je uren per project of activiteit bijhouden. Hier kan je heel gedetailleerd in zijn, wat natuurlijk belangrijk is als je met de urenregistratie de Belastingdienst wil kunnen informeren over het urencriterium. De uren kan je in het online urenregistratiesysteem ingeven, maar ze hebben ook een app voor urenregistratie. De app voor urenregistratie gebruik je bijvoorbeeld als je bij de klant aan de slag bent, maar ook als je nog snel even wat paperassen op de trein afhandelt. Het is altijd een pluspunt als een urenregistratiesysteem over een app beschikt en daarom dat we dit extra beklemtonen.

 

Bovendien kan je met deze urenregistratie software gedetailleerde overzichten inzien. Hiermee kan je bijvoorbeeld nagaan hoeveel tijd je aan bepaalde karweitjes spendeert. Dit stelt je in staat om na te gaan waar je kan automatiseren of uitbesteden, maar bovendien is deze informatie ook belangrijk als je betere offertes wil opstellen. Wat dit laatste betreft, zit je overigens sowieso goed bij deze urenregistratie software. Met de facturatiemodule kan je namelijk niet alleen je uren bijhouden als zzp’er en ze vervolgens factureren, maar ook offertes opstellen. Dergelijke offertes maak je gewoon in je eigen huisstijl. Hierbij kan je zelfs aanbetalingen vragen.

Een van de belangrijkste redenen waarom deze software voor urenregistratie de zzp’er zal plezieren, is natuurlijk de koppeling met de facturatiesoftware. Het is altijd handig als je met een enkele druk op de knop gepresteerde uren in een factuur kan omzetten. Bovendien gaat het hier ook echt om volwaardige facturatiesoftware waar je ook wat aan hebt. De facturen zijn namelijk meteen in je eigen huisstijl, je kan automatische incasso’s toepassen, klanten kunnen via een betaallink meteen betalen via iDEAL, PayPal of met een kredietkaart en je kan zelfs een UBL-factuur meesturen zodat klanten de factuur snel en automatisch kunnen verwerken.

Wat de prijs betreft, is de urenregistratie software e-Boekhouden.nl heel voordelig. Je kan deze urenregistratie software namelijk al voor 5,95 euro per maand gebruiken. Hieraan zit wel een limiet verbonden van maximaal 120 facturen per boekjaar. Als je meer facturen wil aanmaken, betaal je 9,50 euro per maand voor deze urenregistratie software. Dit blijft heel goedkoop, zeker als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de prijs voor het urenregistratiesysteem van Exact waar we het verder over zullen hebben.

Als starter is deze software voor urenregistratie voor zzp’ers bovendien zelfs 100% gratis gedurende de eerste 15 maanden nadat ze gestart zijn, te rekenen vanaf de KvK-inschrijfdatum. Ben je geen starter, maar wil je het wel even uitproberen? Dan hebben we goed nieuws, want je kan het 14 dagen gratis uitproberen zonder verplichtingen!

Rompslomp: beste urenregistratie programma voor een beperkt budget

Abonnement Plus
Detailoverzichten Ja
Aantal gebruikers 1
Uren factureren Ja
Inclusief CRM Nee
Inclusief projectmanagementsoftware Nee
Applicatie Ja
Prijs Vanaf € 50 per jaar (= +/- € 4,17 per maand)
Proefperiode 30 dagen

Volgens sommigen is het urenregistratie programma Rompslomp het beste urenregistratie programma voor wie wil bewijzen dat hij aan het urencriterium voldoet. Het is inderdaad zo dat voor de Belastingdienst urenregistratie heel belangrijk is en dan is het goed om te weten dat je met dit urenregistratie programma eenvoudig en gedetailleerd uren bijhoudt. Je kan met dit urenregistratie programma eenvoudig terugkijken naar specifieke dagen van het jaar en je ziet altijd meteen hoeveel je hebt gewerkt en waarvoor je dit hebt gedaan. Ook maandoverzichten behoren daarbij tot de mogelijkheden.

Maar een van de redenen dat velen het de beste urenregistratie software noemen, heeft wellicht te maken met de applicatie van dit urenregistratie programma. Hun applicatie voor digitale urenregistratie is namelijk heel gebruiksvriendelijk. Met deze app voor digitale urenregistratie kan je namelijk je urenregistratie bijhouden op locatie. Je gebruikt de app voor digitale urenregistratie bovendien niet alleen voor de digitale urenregistratie, maar ook voor het bijhouden van de ritten. Het bijhouden van de ritten is dan weer handig voor de bijtelling of voor het factureren van onkosten. Dit is toch een pluspunt van dit urenregistratie programma.

Je merkt inderdaad dat dit urenregistratie programma een duidelijke link heeft met facturatiemogelijkheden en dat is toch belangrijk. Met meer dan negentigduizend ondernemers die deze app voor digitale urenregistratie gebruiken, mogen we nu eenmaal verwachten dat het iets extra’s te bieden heeft. Je kan gelukkig je urenregistratie bijhouden per klant en vervolgens heel eenvoudig een factuur maken van de gewerkte uren. Dit doe je op het einde van de week of de maand en dan nog met een enkele druk op de knop. Op dit punt vinden we dit toch wel heel goede urenregistratie software, hoewel je dit eigenlijk ook gewoon kan met het urenregistratie programma e-Boekhouden.nl. Hoe dan ook zien de facturen er heel goed uit, maak je ze gewoon in je eigen huisstijl en kan je zelfs factureren in een andere valuta. Pro-formafacturen behoren eveneens tot de mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel opteren voor een vrij duur pakket.

Qua prijskaartje is dit urenregistratie programma goedkoop. Je kan namelijk al je urenregistratie bijhouden indien je kiest voor het goedkoopste Plus-programma. Dit urenregistratie programma kost je slechts 5 euro per maand of 50 euro per jaar. Als je per jaar betaalt, krijg je met andere woorden 2 maanden cadeau. Met dit pakket voor urenregistratie heb je alle functionaliteiten die je van een urenregistratie programma mag verwachten. Je kan je uren gedetailleerd ingeven, je kan een timerfunctie gebruiken en je kan je uren omzetten in facturen. Ook de rittenregistratietool is in het Plus-pakket begrepen. Uiteraard kan je het ook altijd even uitproberen. Hier geldt een proefperiode van 30 dagen, wat toch wel wat ruimer is dan bij e-Boekhouden.nl.

Wel kan het alsnog interessant zijn om te kiezen voor het Pro-pakket van € 15 per maand of € 150 per jaar. Met dit pakket kan je namelijk nog net iets meer dan alleen je urenregistratie bijhouden. Je kan klanten bijvoorbeeld ook meteen via iDEAL laten betalen, offertes digitaal laten ondertekenen en bovendien beschik je meteen over hun boekhoudsoftware. Uiteraard moet je zelf even uitmaken of je dit de meerprijs waard vindt.

TimeChimp: beste urenregistratie software voor een urenstaat bij projecten

Abonnement Business
Detailoverzichten Ja
Aantal gebruikers 2
Uren factureren Ja
Inclusief CRM Nee
Inclusief projectmanagementsoftware Ja
Applicatie Ja
Prijs Vanaf € 240 per jaar (€ 20 per maand)
Proefperiode 14 dagen

Als je aan zzp’ers vraagt wat zij het beste urenregistratie programma vinden, zal je wel vaker de naam TimeChimp horen. TimeChimp heeft dan ook alle functionaliteiten die een zzp’er in zijn urenregistratie programma zoekt, terwijl het ook minstens even gebruiksvriendelijk is als de urenregistratie software van e-Boekhouden.nl en Rompslomp. Bovendien is deze urenregistratie software heel uitgebreid en merk je echt dat de ontwerpers vertrokken zijn van een oplossing die uren schrijven eenvoudig moest maken en houden.

Het is de moeite om ons even te verdiepen in de verschillende functionaliteiten van TimeChimp. Natuurlijk begint alles met uren schrijven. Een belangrijk pluspunt is dat uren schrijven gewoon heel eenvoudig is. TimeChimp is dan ook een afgeslankte tool zonder veel onnodige functionaliteiten. Het is volgens ons het beste urenregistratie programma voor wie op zoek is naar eenvoud en vindt dat hij voor uren schrijven geen volledig CRM-systeem, een boekhoudprogramma en ingewikkelde facturatietools moet doorgronden. Gewoon eenvoudig uren schrijven en een urenlijst maken, dat is wat je met TimeChimp doet.

Toch heb je ook hier extra tools, waarbij je natuurlijk zelf kiest wat je al dan niet wil gebruiken. Veel van deze tools zullen niet automatisch noodzakelijk zijn voor zzp’ers. Zo is er bijvoorbeeld TimeChimp Prikklok. Met TimeChimp Prikklok kunnen medewerkers hun werkuren bijhouden, maar als zelfstandige zonder personeel is dat natuurlijk nogal overtollig. Bovendien vinden wij TimeChimp, hoewel het ook met HRM-functionaliteiten komt, niet de beste urenregistratie software voor personeelszaken.

Wel vinden we dit het beste urenregistratie programma voor wie een urenstaat wil bij projecten. Dit urenregistratie programma heeft namelijk een online tool die specifiek voor projectmanagement is ontworpen. Het is echt heel specifiek op projecten gericht en je kan dus projectmatig uren schrijven. Hierbij zijn er talloze handige projectfeatures voorzien. Een voorbeeld daarvan is de koppeling met Moneybird zodat je meteen ook je projecturen kan factureren. Uiteraard kan je niet alleen een urenlijst maken, maar verkrijg je dan ook een volwaardig dashboard met waardevolle projectinformatie.

Wil je zo’n urenlijst maken? Dan beschik je over uitgebreide rapportagetools zonder dat het ooit onnodig complex wordt. De rapportagemogelijkheden zijn heel uitgebreid, maar eigenlijk krijg je niet zoveel extraatjes die je echt nodig hebt. Het gaat opnieuw om HR-tools, zoals de mogelijkheid om een overzicht van de ziekte-uren te genereren of een overzicht te krijgen van de verlofuren. Hier ben je als zzp’er natuurlijk niks mee en op dit punt is het urenregistratie programma TimeChimp dus niet beter dan bijvoorbeeld het urenregistratie programma Rompslomp. Wel handig is het dat je de overzichten heel eenvoudig kan exporteren als Excel-document om er verder mee aan de slag te gaan.

Nog een handige mogelijkheid van het urenregistratie programma TimeChimp, maar een waarin het niet meteen verschilt van het urenregistratie programma Rompslomp, is de mogelijkheid om van je uren facturen te maken. Dit doe je ook gewoon in je eigen lay-out zoals je het bijvoorbeeld van urenregistratie programma Rompslomp gewoon bent. Waar het urenregistratie programma TimeChimp dan weer net iets handiger in is, is in het uitsturen van aanmaningen en herinneringen. Natuurlijk heb je hiervoor wel de facturatiemodule nodig, terwijl dit bij het urenregistratie programma e-Boekhouden.nl al gewoon in de prijs begrepen zit.

We hadden het er eerder al over dat we urenregistratie programma TimeChimp de beste urenregistratie software voor projecten vinden. Nu is er nog een ander punt waarop we dit eveneens het beste urenregistratie programma vinden: namelijk de mogelijkheid om klanten inzicht te geven in je facturen. Klanten eisen steeds meer transparantie en houden er niet van om achteraf voor voldongen feiten te komen staan. Anderzijds heb jij wellicht niet de tijd om over elk gepresteerd uurtje te communiceren. Dan is het inderdaad handig als je klanten toegang kan geven tot een eigen overzicht waarin ze je uren bijhouden. Via een persoonlijke link hebben ze steeds inzage in je gepresteerde uren zodat je ook zelf niet langer met pdf’jes hoeft te rommelen. Het is zelfs mogelijk om de klant de uren te laten goedkeuren zodat er achteraf geen discussie over hoeft te bestaan.

Iets waar we het ook nog niet over hadden, is de applicatie van het urenregistratie programma TimeChimp. Met deze applicatie van het urenregistratie programma TimeChimp kan je werkuren bijhouden en dit op een wel heel eenvoudige manier. De applicatie is heel gebruiksvriendelijk ingericht en wijst zichzelf uit. De applicatie wordt aangeboden voor Android en iOS. De applicatie beschikt over verregaande mogelijkheden en het is zelfs mogelijk om uren door middel van een digitale handtekening meteen af te tekenen.

Ben je dan weer op zoek naar het beste urenregistratie programma op het vlak van datatoegankelijkheid? Ook dan is urenregistratie programma TimeChimp een heel goed idee. TimeChimp is namelijk te gebruiken in combinatie met Power BI. Hiermee kan je heel ingewikkelde en complexe data toch heel overzichtelijk maken, ook wanneer de data niet alleen afkomstig is van je urenregistratie software maar tevens van andere tools. Je kan bijvoorbeeld trends in je urenstaat herkennen, zien welke projecten in het hoogste gemiddelde uurtarief hanteren et cetera. Een volledig overzicht bieden van de mogelijkheden van Power BI is onbegonnen werk en daarom raden we je aan om even de informatie te lezen op de website van Microsoft.

En nu komt natuurlijk de vraag die op ieders lippen ligt: wat kost je werkuren bijhouden via urenregistratie programma TimeChimp? Zijn er aan deze verregaande mogelijkheden geen torenhoge kosten verbonden? Wel, dit valt verrassend goed mee, zeker als je het met de tarieven van urenregistratie programma Exact vergelijkt. De tarieven liggen wel iets hoger dan wat je bij het urenregistratie programma e-Boekhouden en Rompslomp moet betalen. Voor het Basic-pakket betaal je namelijk 16 euro per maand of 144 euro per jaar. Daarmee kan je wel enkel je werkuren bijhouden.

Voor de project- en facturatietools moet je dan weer kiezen voor het Business-pakket dat 24 euro per maand of 240 euro per jaar kost. Het is dit pakket dat wij aanbevelen. Als je het ten slotte nog iets uitgebreider wil en bijvoorbeeld het aangehaalde Power BI of het online klantenportaal wil gebruiken, betaal je 30 euro per maand of 312 euro per jaar. Het is dus zeker niet de goedkoopste urenregistratie software, maar je kan er best wel wat mee aanvangen. Gedurende 14 dagen kan je het urenregistratie programma ook even uitproberen zodat je zelf bepaalt wat je al dan niet noodzakelijk vindt.

Exact: niet het beste urenregistratie programma voor de kleine zzp’er, wel voor mkb’ers

Abonnement Uren & Facturen
Detailoverzichten Ja
Aantal gebruikers 1
Uren factureren Ja
Inclusief CRM Ja
Inclusief projectmanagementsoftware Nee
Applicatie Ja
Prijs € 129 per maand
Proefperiode 30 dagen

Exact is volgens velen het beste urenregistratie programma voor wie personeel in dienst heeft, maar ook voor de zzp’er heeft het urenregistratie programma Exact zeker wat te bieden. Exact staat je namelijk toe om diverse voortgangsrapportages bij te houden die je dan kan doorsturen naar je klanten en je urenlijst kan je dan weer gebruiken om snel facturen aan te maken. Je klanten zijn dan zeker dat je facturen foutloos zijn en betalen sneller. Daarnaast kan je meer dan alleen uren schrijven, want het is uit te breiden met allerlei extra add-ons. Een voorbeeld daarvan is Contract Management van Exact. Hierbij kan je je diensten als abonnement aanbieden en heb je meteen alle tools om je abonnementen te regelen.

Exact heeft heel goede urenregistratie software die zeker voordelen te bieden heeft, maar het heeft ook een belangrijk minpuntje en dat is de prijs. Voor de module Uren & Facturen betaal je namelijk 129 euro per maand en dat is gewoon ongelofelijk veel als je het vergelijkt met de tarieven voor urenregistratie software van bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl en Rompslomp. De extra mogelijkheden zullen voor veel thuiswerkende zzp’ers ook gewoon te uitgebreid zijn en zijn vooral interessant voor grotere bedrijven met personeel in dienst. Hen raden we dit urenregistratie programma aan, maar als zzp’er kan je eigenlijk gewoon kiezen voor voordeligere oplossingen. Als het wat uitgebreider moet zijn, kan het urenregistratie programma TimeChimp de beste urenregistratie software voor jou hebben.

Teamleader: beste urenregistratie programma voor CRM-functionaliteiten

Abonnement Move
Detailoverzichten Ja
Aantal gebruikers 2
Uren factureren Ja
Inclusief CRM Ja
Inclusief projectmanagementsoftware Ja
Applicatie Ja
Prijs € 60 per maand
Proefperiode 14 dagen

 

Bij bovenstaande aanbieders van urenregistratie software misten we eigenlijk nog iets en dat is een goed CRM-programma. Exact heeft dat natuurlijk ook te bieden, maar is gewoon heel duur en is voor zzp’ers niet de beste optie. Ook Teamleader is niet de goedkoopste urenregistratie software, maar de prijs ligt wel een stuk lager.

Bij het urenregistratie programma Teamleader beschik je hoe dan ook over heel goede tools om je klanten te beheren. Je hebt meteen alle informatie over je klanten op één centrale plek. Het is een van de beste aanbieders van CRM-software en we kunnen er enkel maar lovend over zijn. Wil je dus uren schrijven, ze aan klanten toewijzen en je klanten ook beheren in een enkel systeem? Dan kan je maar beter je werkuren bijhouden via het urenregistratie programma Teamleader.

Ten tweede kan je het urenregistratie programma Teamleader ook gebruiken voor het maken van offertes. Deze offertes volg je eenvoudig op en je kan ze laten ondertekenen. Voor urenregistratie software is dit natuurlijk niet essentieel, maar het is een mooi extraatje dat je natuurlijk al kent van pakweg het urenregistratie programma e-Boekhouden.nl en het urenregistratie programma Rompslomp. Hetzelfde kunnen we natuurlijk ook zeggen van de geïntegreerde facturatiemodule en de projectmanagementtools, want ook daar blinkt de urenregistratie software van Teamleader in uit. Naar ons gevoel doet het urenregistratie programma Exact dit wel nog iets beter en gebruiksvriendelijker, maar zoals eerder gezegd heeft Teamleader het prijskaartje in zijn voordeel.

En zo komen we uiteindelijk uit bij waar het allemaal om draait en dat is de urenregistratie software. De urenregistratie software van Teamleader is vrij uitgebreid en staat je toe om je uren nauwkeurig en makkelijk te registreren. Dit resulteert in duidelijke rapporten en natuurlijk ook in correctere facturen. Je kan ook inzoomen op factureerbare tijden of je kan de Time Tracker gebruiken om rechtstreeks bij de klant te meten hoeveel tijd je aan het project zoet bent.

Een extra pluspunt van deze urenregistratie software is dat het heel goed samenwerkt met diverse andere tools, zonder dat je zelf veel tijd moet spenderen in moeilijke koppelingen. Dit is natuurlijk vooral belangrijk voor tools zoals facturatiesoftware, maar ook het urenregistratie programma kan daar de voordelen van plukken. Toch zijn deze voordelen er vooral voor ondernemingen met eigen personeel in dienst. Het gaat dan om koppelingen waarmee je eenvoudiger cao-bepalingen omtrent arbeidstijden respecteert of waarmee je snel werkbonnen aanmaakt. Dat heb je als zzp’er wellicht niet nodig. Maar koppelingen met bijvoorbeeld je Office 365 Calendar of je Apple iCloud Calendar zijn voor zzp’ers wel weer handig.

Het is zoals eerder gezegd niet de goedkoopste urenregistratie software van Nederland, maar het is wel nog steeds goedkoper dan de urenregistratie software Exact. Voor het Move-pakket betaal je namelijk 60 euro per maand. Daarmee heb je eigenlijk alles wat je voor je urenregistratie nodig hebt. Het uitgebreidere Boost-pakket heeft nog een aantal extraatjes zoals resource planning voor projecten, maar dan moet je wel 80 euro per maand betalen.