Wil je graag dat jouw werknemers beter functioneren, effectiever zijn, zich prettiger voelen op het werk of zichzelf gewoon in de algemene zin verbeteren? Dat is een goede insteek, want zowel jij als je medewerkers hebben daar natuurlijk voordeel van. Jouw bedrijf presteert beter en jouw individuele werknemers zitten lekkerder in hun vel. Dit nemen ze vervolgens ook weer mee wanneer ze ergens anders gaan werken of op een andere manier ergens niet aan toekomen. We vertellen je dan ook graag hoe je dit kunt aanmoedigen, dus lees gauw door!

Lean six sigma cursus

Wist je dat er een hele methode en werkwijze bestaat, gericht op het effectiever inrichten van processen? Nu wel! Dat heet Lean Six Sigma en je kunt er allerlei verschillende trainingen van volgen. Een goed voorbeeld is deze www.theleansixsigmacompany.nl/green-belt-training/. Lean Six Sigma gaat om het goed analyseren van processen, waarna je bekijkt wat daar nou eigenlijk nuttig aan is en welke onderdelen eigenlijk niet zo heel veel bijdragen. Door die laatste onderdelen vervolgens te elimineren blijft er een veel korter, overzichtelijker en efficiënter proces over waar je als organisatie natuurlijk veel meer aan hebt! Laat een medewerker zich opleiding tot Green Belt, dan kan hij of zij hiermee aan de slag binnen jouw organisatie. Super waardevolle kennis dus.

Regelmatig iets leuks doen

Regelmatig iets leuks doen

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door regelmatig iets leuks met je medewerkers te doen worden zij veel minder snel gespannen of raken zij minder snel vol van stress. De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen zijn, en hoe eerder je dit doorhebt hoe beter. Ga eens een uurtje eerder stoppen op donderdag om samen te borrelen, of verzin iets anders leuks dat goed bij jouw bedrijf past. Je medewerkers zullen genieten en weer met nieuwe energie verder werken de komende tijd. Dat is toch wat je wil?

Leren aanmoedigen

Er zijn veel bedrijven waar medewerkers maar met moeite een cursus of opleiding kunnen volgen. Ze krijgen er geen budget voor of hebben het bijvoorbeeld binnen hun eigen functie veel te druk om hiermee aan de slag te gaan. Dit terwijl het juist ontzettend goed is voor medewerkers om af en toe iets nieuws te leren, of met iets anders dan gewoonlijk aan de slag te gaan. Het vormt een verfrissende afwisseling op hun dagelijkse taken en de kennis die zij opdoen nemen ze vervolgens weer mee in hun werk!