Persberichten

13 april 2017 De website thuisaanhetwerk.nl is overgenomen door Jenda zoekmachine optimalisatie. Voorheen was thuisaanhetwerk een website van een werving en selectiebureau die vacatures plaatste en ging bemiddelen tussen kandidaten en werkgevers. Jenda gaat de site weer gebruiken zoals het ooit is gestart als vacaturesite. Voor een vast tarief per plaatsing kunt u vacatures plaatsen op thuisaanhetwerk.

Bron: Twentse Courant Tubantia

Hogeropgeleiden willen vaker vanuit huis werken. Om de files te vermijden of voor de kids te zorgen. Bedrijven zien in telewerk juist een kans in flexibel mensen in te huren, zonder ruimte af te huren. Om die twee bij elkaar te brengen heeft een Oldenzaalse ondernemer een landelijk online bemiddelingsbureau opgezet: thuisaanhetwerk.nl.

Heel leuk, dat je het Oekraïens perfect beheerst, maar wat kun je ermee? En: interessant zo’n offerte-aanvraag uit Wit-Rusland, maar hoe vind je een vertaler die erop kan reageren?

Ze zijn er wel, maar kunnen elkaar vaak niet vinden: hoger opgeleiden en hun mogelijke opdrachtgevers. Vacaturesites richten zich namelijk vooral op vast werk en dan voor een heel brede groep. De inmiddels 2300 specialisten die thuisaanhetwerk in het bestand heeft, vormen een heel ander slag volk: zij zijn op zoek naar kort- of langdurige klussen, meestal voor een bepaald aantal uren en vaak niet met de intentie om bij de opdrachtgever in vaste dienst te treden. Wat zij vooral willen, is vanuit huis blijven werken.
Een groeiende groep werkenden is het filerijden naar kantoor beu of wil het werk met zorgtaken thuis combineren. In eigen tempo, op je eigen tijden en zonder de plicht van een net pak en gladgeschoren kin. Bij een vaste baas kan dat meestal niet, want daar blijft het vaak bij hooguit een dagje telewerken in de week.

Werk is er genoeg voor die freelancende webdesigners, tekstschrijvers, automatiseerders en ontwerpers, maar vanuit de huiskamer blijkt het vaak moeilijk de juiste opdrachtgevers te vinden.

Andersom geldt dat voor de werkgever met gespecialiseerde klussen ook: de juiste vaklieden zijn moeilijk te vinden. Terwijl zelfstandige thuiswerkers juist goedkoper zijn, omdat ze geen dure kantoorruimte nodig hebben, geen vast contract eisen en al helemaal geen lease-auto van de zaak.
Deze ondernemer uit Oldenzaal liep al enige tijd rond met het plan om een website op te zetten, waar aanbieders en vragers van gespecialiseerd thuiswerk elkaar zouden kunnen vinden. ’Niet voor het envelopjes plakken, want daar zijn er al genoeg van, maar voor geschoold werk vanaf havo- en mbo-niveau’, zegt ze. ‘In verschillende beroepsgroepen zoals IT’ers of secretaresses bestaan wel bemiddelaars, maar zo’n brede groep bedienen was volgens mij echt een gat in de markt’, weet ze uit haar jarenlange ervaring als hrm-adviseur, consulent bij het CWI en intercedent bij Start.
Nu de economie weer aantrekt, is er veel vraag naar flexibele diensten en durven mensen het volgens haar ook weer aan om voor zichzelf te beginnen, of een dagje minder te gaan werken bij de vaste baas, met de vijfde dag voor hun eigen toko. Ook de slinkende studiebeurzen maken het voor studenten aantrekkelijk op deze manier thuiswerk op niveau te verrichten.

Om als ondernemer goed beslagen ten ijs te komen, meldde thuisaanhetwerk ondernemer zich aan bij het project Kansrijk Eigen Baas van de Universiteit Twente en de Rabobank, waar ze nu begeleid wordt in het opzetten van haar werving- en selectiebureau. Daarnaast laat ze zich coachen door de Enschedese ondernemer Martijn Verhoeven van Vakantiehuisje.nl en Magproductions.

De site www.thuisaanhetwerk.nl heeft al enige tijd proefgedraaid, waarop zich 2300 werkzoekenden aanmeldden. Daar zitten administrateurs en verkopers tussen, maar ook ICT’ers, grafici, vertalers, callcenter-personeel en multimediaspecialisten. Zij kunnen zich gratis laten registreren, want volgens deze onderneemster is betalen voor thuiswerk uit den boze: ‘Er is in de media al genoeg te doen over slechte ervaringen met dat soort thuiswerkbedrijven. Daar wil ik me niet mee associëren.’
Bij registratie vraagt het systeem de thuiswerkers naar hun competenties (ervaringen en kwalificaties). Dat stelt de computer in staat om vacatures die opdrachtgevers inbrengen, gericht aan te bieden aan hen die aan de gezochte kwalificaties voldoen. Degenen die dan beschikbaar zijn, kunnen met hun motivatie reageren naar de opdrachtgever. Dat gebeurt overigens wel anoniem, want deze onderneemster wil uiteraard niet dat concurrenten onder haar duiven gaan schieten.
Thuisaanhetwerk.nl brengt de twee partijen alleen bij elkaar: met de beloning of afhandeling daarvan heeft het bureau geen bemoeienis.

Inkomsten genereert deze onderneemster aan de opdrachtgevers, voor elke geslaagde bemiddeling. De onderneemster is druk doende haar bestand verder uit te breiden, zodat ze voor elk specialisme voldoende mensen in huis heeft.