Essentieel voor een moderne thuiswerkplek is een betrouwbare computer of thuiswerk laptop. De beste laptop voor thuiswerken moet voldoende kracht hebben om hedendaagse programma’s te draaien, maar ook voor het multitasken. Een goed besturingssysteem is belangrijk opdat je alle programma’s die je nodig hebt, kan draaien. En als je je thuiswerk laptop van en naar kantoor meeneemt, moet het ook nog eens tegen een stootje kunnen. Je merkt dat de beste thuiswerk laptop aan best wel een aantal vereisten moet voldoen. We leggen het voor je uit en we helpen je bij het vinden van een goede laptop voor thuiswerken.

beste laptop voor thuiswerken

Dit zijn de 10 beste laptops voor thuiswerken van 2021:


1
HP Pavilion 15-eh0948nd
9.9
3
Acer Aspire 5 A515-56G-73HW
9.5
4
Asus X415JA-EB110T
9.3
5
ConceptD 3 Pro CN315-71P-712V
9.3

5 keer de beste laptop voor thuiswerken uitgelicht

Wij gingen voor jou alvast op zoek naar de beste laptop voor thuiswerken. Zoals eerder aangehaald is de keuze altijd afhankelijk van de programma’s die je gebruikt, maar ook van persoonlijke voorkeuren. Daarom geven we hieronder vijf goede opties weer. We voorzien ze ook van een woordje uitleg zodat je eenvoudig de beste laptop voor thuiswerken kiest.

 HP Pavilion 15-eh0948ndApple MacBook Pro 13″ Acer Aspire 5 A515-56G-73HWConceptD 3 Pro CN315-71P-712VAsus X415JA-EB110T
MerkHewlett-PackardAppleAcerAcerAsus
BesturingssysteemWindows 10 HomemacOSWindows 10 HomeWindows 10 ProWindows 10 Home
Schermdiagonaal15,6 inch13,3 inch15,6 inch15,6 inch14 inch
Intern werkgeheugen (RAM)16 GB16 GB16 GB32 GB8 GB
Totale opslagcapaciteit512 GB512 GB1 TB1 TB512 GB
USB-aansluitingen32444
HDMI-poorten10111
Prijs+/- € 769+/- € 1,849+/- € 999+/- € 1,799+/- € 599
KopenKopen bij CoolblueKopen bij CoolblueKopen bij CoolblueKopen bij CoolblueKopen bij Coolblue

HP Pavilion 15-eh0948nd

Persoonlijk vinden wij dat de HP Pavilion 15-eh0948nd de beste laptop voor thuiswerken is. De beste laptop voor thuiswerken heeft een werkgeheugen van 16 GB, wat zelfs voldoende is voor het bewerken van grote videobestanden terwijl er op de achtergrond ook andere applicaties draaien. Alsook is de beste thuiswerk laptop voorzien van Windows Hello voor extra veiligheid. Na het opstarten kan je binnen 15 seconden met de beste laptop voor thuiswerken aan de slag. Enkel voor wie veelvuldig video’s bewerkt, is het niet de beste laptop voor thuiswerken. Het is wel geschikt voor het bewerken van video’s, maar dit gaat toch veel sneller als je kiest voor een laptop met een Ryzen 7-processor.

Pluspunten

• 16 GB werkgeheugen
• Inloggen met vingerafdruksensor
• Maximale accuduur van 9 uren
• Bang & Olufsen-speakers voor heel zuiver en helder geluid
• Ingebouwde microfoon


Minpunten

• Beperkt intern geheugen van 512 GB
• Minder geschikt om te gamen of om zware video’s te bewerken
• Heeft maar 2 USB-A-poorten

Bestel de HP Pavilion 15-eh0948nd voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


Apple MacBook Pro 13″

Last Amazon price update was: juni 21, 2024 11:37 pm

De Apple MacBook Pro 13″ is een goede laptop voor thuiswerken, maar is wel net iets kleiner. Het is een goede keuze voor onderweg en natuurlijk is het vooral geschikt voor wie met macOS aan de slag wil gaan. De tweede beste thuiswerk laptop heeft een Apple M1-chip waarmee je ook zware programma’s als Final Cut Pro kan gebruiken. De batterij van de tweede beste laptop voor thuiswerken gaat bovendien tot 20 uur mee en je beschikt over maar liefst 16 GB werkgeheugen. Het is de beste thuiswerk laptop voor onderweg, onder meer door het compacte design en het lage gewicht van 1,4 kilogram. Het kleine scherm kan wel vervelend zijn om gedetailleerd te werken, maar thuis kan je het natuurlijk ook gewoon gebruiken in combinatie met een externe monitor.

Pluspunten

• Apple M1-chip voor het draaien van zware programma’s
• Accu gaat 20 uur lang mee
• 16 GB werkgeheugen
• Compact en laag gewicht
• Wordt niet snel warm


Minpunten

• Scherm is net te klein om gedetailleerd te werken
• Heeft geen HDMI-aansluiting
• Slechts 2 USB-aansluitingen

Bestel de Apple MacBook Pro 13″ voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


Acer Aspire 5 A515-56G-73HW

De Acer Aspire 5 A515-56G-73HW is een goede laptop voor thuiswerken en heeft een intern werkgeheugen van 16 GB. Daarbovenop reken je op een interne opslagcapaciteit van 1 TB, waardoor je ruimte zat hebt voor je favoriete apps en bestanden. De Intel Core i7-processor maakt deze goede laptop voor thuiswerken ook heel geschikt voor het bewerken van video’s en het gebruik van zware programma’s als Photoshop. Het beeldscherm van deze goede laptop voor thuiswerken is ontspiegeld, waardoor het thuiswerken met laptop ook buiten in het zonnetje kan. Qua prijs-kwaliteitverhouding is het dan ook een heel goede laptop voor thuiswerken.

Pluspunten

• MX350-videokaart kan video’s veel sneller renderen
• Intel Core i7-processor en 16 GB werkgeheugen voor multitasken en videobewerking
• Verlicht toetsenbord
• Intern geheugen van 1 TB
• Veel aansluitingen en poorten


Minpunten

• Niet geschikt voor zwaardere games
• Blijft relatief veel stroom gebruiken in slaapstand
• Soms wat lawaaierig

Bestel de Acer Aspire 5 A515-56G-73HW voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


ConceptD 3 Pro CN315-71P-712V

Voor wie wat extra rekenkracht kan gebruiken, is de ConceptD 3 Pro CN315-71P-712V misschien wel de beste thuiswerk laptop. Het is de beste thuiswerk laptop voor ontwerpwerkzaamheden. Met een werkgeheugen van maar liefst 32 GB en een Intel Core i7-processor heb je nooit last van vastlopers en kan je moeiteloos werken in programma’s als AutoCAD. Het beeldscherm is ook nog eens Pantone-gecertificeerd en de kleurweergave voldoet dan ook aan alle industriestandaarden. Met een opslagruimte van 1 TB kan je meteen al je werkbestanden online opslaan.

Pluspunten

• 32 GB werkgeheugen en dus geschikt voor zware programma’s
• Geschikt voor het maken van 3D-modellen
• Windows Pro voor betere beveiliging van je bestanden
• Log via Remote Desktop in op een andere computer binnen het domein
• 1 TB opslagruimte


Minpunten

• Full-HD-beeldscherm heeft minder details dan een 4K-beeldscherm
• Geen goedkope thuiswerk laptop
• Beperkte batterijduur (+/- 8 uren)

Bestel de ConceptD 3 Pro CN315-71P-712V voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


Asus X415JA-EB110T

Voor wie op zoek is naar een eenvoudige maar goede laptop voor thuiswerken is de Asus X415JA-EB110T misschien wel de beste keuze. Niet alleen ondersteunt deze goedkope laptop thuiswerken maximaal, maar bovendien reken je nog steeds op een intern werkgeheugen van 8 GB en een lokale opslagruimte van 512 GB. Het beeldscherm is met 14 inch iets kleiner, maar dit maakt deze laptop ook geschikt voor onderweg. Het ontspiegelde beeldscherm zorgt er bovendien voor dat je geen last hebt van zonlicht, terwijl het IPS-beeldscherm een goed beeld weergeeft vanuit praktisch elke kijkhoek. Je gebruikt deze goede laptop voor thuiswerken onder meer om te internetten, te mailen en teksten te verwerken. Ook foto’s kan je met deze laptop bewerken. Video’s bewerken kan, maar gaat minder vlot. Om te gamen of voor heel zware programma’s is dit zeker niet de beste thuiswerk laptop.

Pluspunten

• ICEpower-speakers voor helder en zuiver geluid
• Antireflectiebeeldscherm
• Compact en ideaal voor onderweg
• Voldoende poorten en aansluitmogelijkheden
• Vrij goedkope thuiswerk laptop


Minpunten

• Intel Core i5-processor is minder geschikt voor heel zware programma’s of het bewerken van video’s
• Beeldscherm is vrij klein
• Beperkte accuduur (+/- 7 uren)

Bestel de Asus X415JA-EB110T voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


Informatie over laptops voor thuiswerken

Een zakelijke thuiswerk laptop is een ideale keuze wanneer je geen ruimte hebt voor een vaste computer of wanneer je de thuiswerk laptop ook op een andere locatie wil kunnen gebruiken. Niet elke thuiswerk laptop is even geschikt en per situatie zullen we moeten uitmaken wat de beste thuiswerk laptop is.

Besturingssysteem

Voor een goede laptop voor thuiswerken, raden wij het besturingssysteem Windows 10 aan. Hiermee kan je eenvoudig op het netwerk van het kantoor inloggen en bovendien kunnen vrijwel alle zakelijke programma’s op dit besturingssysteem draaien. Alternatieven zoals Chrome OS zijn dan ook veel minder geschikt voor een laptop voor thuiswerken. Eventueel valt macOS wel te overwegen, want ook hier kan je programma’s als Microsoft Word en Excel gebruiken. Uiteraard blijft het mogelijk om ook het Windows-besturingssysteem op je MacBook te installeren, maar dit vergt wel een beetje technische kennis.

Schermdiagonaal

Laptops zijn er in uiteenlopende formaten en ook de schermdiagonaal kan flink variëren. Er zijn kleine laptops die extra handig zijn voor op de trein en er zijn ook heel grote exemplaren. Een groter formaat maakt het werken overzichtelijker, maar ook minder mobiel. Voor een thuiswerk laptop wordt vaak een schermdiagonaal van 15,6 inch aangeraden. Eventueel kan je een schermdiagonaal van 17,3 inch overwegen. Grotere of kleinere schermen zijn over het algemeen minder geschikt voor een thuiswerk laptop.

Technische specificaties

Het werkgeheugen van een thuiswerk laptop kies je op basis van de programma’s die je op de thuiswerk laptop gaat gebruiken. Met een RAM-geheugen van 4 GB kan je bijvoorbeeld internetten en werken in Word, maar multitasken of photoshoppen zal niet lukken. Daarvoor moet je minstens 8 GB RAM-geheugen hebben. Wil je ook met 3D-modellen werken? Dan heb je minstens 16 GB RAM-geheugen nodig, maar er zijn ook laptops met 32 of 64 GB werkgeheugen. Tegenwoordig wordt de standaard voor een thuiswerk laptop steeds vaker 16 GB.

Daarnaast speelt ook de opslagcapaciteit een rol. Vroeger werd dit vaak nog beperkt, maar tegenwoordig is dit zo betaalbaar geworden dat 1 TB of meer eigenlijk niet gek veel extra hoeft te kosten. Anderzijds wordt er steeds meer in de cloud gewerkt en heeft niet iedereen zoveel geheugen nodig. Toch raden wij voor een thuiswerk laptop een opslagcapaciteit van 512 GB of meer aan.

Veiligheidsopties

Op een thuiswerk laptop bevinden zich persoonsgegevens en zakelijke geheimen. Daarom is een goede beveiliging geen overbodige luxe. Voorbeelden daarvan zijn een vingerafdruk-identiteitssensor en een Kensington-slot. Ook Windows Hello is een heel handige beveiligingstool omdat het werkt met gezichtsherkenning, een vingerafdrukscan en een irisscan.

De populairste merken thuiswerklaptops

Thuiswerkers kiezen vaak voor de merken die hun strepen al wisten te verdienen. Denk daarbij aan merken als Acer, Apple, Asus, HP en Lenovo. Toch doen ook andere merken het goed, zoals Huawei, Medion en MSI. Ook bijvoorbeeld Dell, Microsoft en Samsung zijn merken die we kunnen aanraden. Het gaat hoe dan ook om goede en betrouwbare merken die zeker te overwegen zijn als je met de beste laptop thuiswerken mogelijk wil maken.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Voor deze lijst hebben we op basis van technische eisen talloze laptops met elkaar vergeleken. Hierbij hadden we ook aandacht voor de prijs-kwaliteitverhouding en voor de bouwkwaliteit. Bovendien hebben we de laptops zelf uitgeprobeerd en speelden deze bevindingen eveneens een rol. Hierdoor werden ook kleine details, zoals het geluid dat de laptop produceert, mee in de beoordeling opgenomen. Ten slotte lazen we reviews en gebruikerservaringen via betrouwbare websites als Tweakers, Coolblue en bol.com. Op basis van al deze informatie hebben we deze lijst met beste thuiswerklaptops zorgvuldig en onafhankelijk voor je samengesteld.

Opslagcapaciteit van een laptop vergroten

De opslagcapaciteit van een laptop is niet oneindig, maar kan je eenvoudig zelf vergroten. De eenvoudigste oplossing is de cloudopslag. De gegevens bevinden zich dan in de cloud en voor enkele tientjes per jaar heb je al een paar terrabytes extra. Het nadeel is wel dat je een internetverbinding nodig hebt om bij je gegevens te kunnen. Eventueel kan je een NAS gebruiken. Dit is een eigen fileserver. In aanschaf is dit wel flink duurder. Ook externe opslag gebruiken is uiteraard mogelijk. Een externe SSD sluit je gewoon aan op een USB-poort van je laptop en neem je makkelijk mee.

FAQ over thuiswerklaptops

  • Is een zakelijke Chromebook een goede thuiswerk laptop?

Een zakelijke Chromebook heeft zeker voordelen. Zo blijft het automatisch up-to-date en geniet je automatisch van beveiliging. Het werkt ook effectief samen met G Suite en het heeft een lange accuduur. Het is echter niet geschikt voor locaties zonder wifi en de mogelijkheden zijn beperkter. Zo heb je bijvoorbeeld niet alle functionaliteiten die je van je Office-apps gewoon bent.

  • Wat is het verschil tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro?

Het grootste verschil is de beveiliging. Windows 10 Pro is namelijk veel veiliger. Je kan het bovendien ook aan een domein koppelen en het heeft extra functies, zoals Remote Desktop en BitLocker. Je bent echter niet verplicht om bij zakelijk gebruik te kiezen voor Windows 10 Pro. Voor veel thuiswerkers zal Windows 10 Home zeker volstaan. Als je lokaal persoonsgegevens opslaat, is het gebruik van Windows 10 Pro wel aan te raden.

Aanvullende producten

Naast de beste thuiswerk laptop kan je natuurlijk ook een zakelijke monitor gebruiken, net zoals een printer, een bureaustoel en een bureau. Daarnaast is een docking station handig als je zowel thuis als onderweg met je laptop aan de slag gaat. En natuurlijk kan een goede wifiverbinding niet ontbreken. Eventueel kan je hiervoor nog een powerline adapter, een access point of een wifi-repeater aanschaffen.