Met een goede thuiswerk koptelefoon onderhoud je eenvoudig het contact met leveranciers, klanten of collega’s en dit terwijl je steeds je handen vrij hebt. Het vinden van een goede headset voor thuiswerken lijkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Het onderscheid gaat namelijk verder dan de keuze tussen een draadloze of een bedrade thuiswerk koptelefoon. We leggen daarom uit waarop je moet letten als je zoekt naar de beste headset voor thuiswerken en hebben het over onze vijf favorieten.

beste headset voor thuiswerken

Dit zijn de 10 beste headsets voor thuiswerken van 2021:


De 5 beste headsets voor thuiswerken uitgelicht

Hieronder lees je dat de beste headset voor thuiswerken een stukje persoonlijk te bepalen is. Iedereen heeft namelijk andere eisen of vindt een andere draagmethode comfortabeler. Daarom zeggen we je niet zomaar wat de beste headset voor thuiswerken is, maar geven we onze vijf favorieten weer. We geven telkens aan hoe de goede headset thuiswerken aangenamer maakt, maar we hebben het ook over de minpunten. Dit maakt het vinden van de beste thuiswerk headset er eenvoudiger op.


1. Sennheiser SDW 5066

De Sennheiser SDW 5066 is een heel goede headset voor thuiswerken, of toch voor wie twee oorschelpen wil en geen last wil hebben van omgevingsgeluid. Het is een draadloze thuiswerk headset die je met je pc, maar ook met je deskphone of mobiele apparaten kan verbinden. Hierdoor kan je met een enkele thuiswerk headset oproepen op verschillende apparaten beantwoorden. Deze goede thuiswerk headset heeft een geïntegreerd lampje zodat je kinderen of partner altijd kunnen zien dat je in gesprek bent.

Pluspunten

• Geen last van omgevingsgeluid
• Alle functies zoals mute en opnemen bij de hand
• Geïntegreerd lampje geeft aan dat je in gesprek bent
• Ondersteunt UC en MS
• Opvouwbaar


Minpunten

• Beperkte gebruiksduur op volle accu
• Geringe uitschuiflengte

Bestel de Sennheiser SDW 5066 headset voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


2. EPOS SDW 5031 Mono

De EPOS SDW 5031 Mono vinden wij persoonlijk de beste headset voor thuiswerken voor wie ondertussen de kinderen nog wil horen. Het gaat namelijk om een monomodel waarbij je altijd een oor vrij hebt. Deze goede thuiswerk headset is draadloos te gebruiken en dankzij de ruisonderdrukking blijf je altijd goed verstaanbaar voor je gesprekspartner. Verder ondersteunt deze thuiswerk koptelefoon communicatiesoftware als UC en MS, maar ook Zoom, BlueJeans, Cisco en Lifesize.

Pluspunten

• Draadloos en dus optimale bewegingsvrijheid
• Noise cancelling • Inclusief oplaadkabel en draagtas
• Lange stand-bytijd van 44 uren
• Inklapbaar


Minpunten

• Je bent niet vrij van omgevingsgeluid
• Enkel geschikt voor pc
• Geen hoofdtelefoonaansluiting

Bestel de EPOS SDW 5031 Mono headset voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


3. EPOS Sennheiser ADAPT 460T

Last Amazon price update was: juni 21, 2024 8:27 pm

Als je de voorkeur geeft aan een in-earmodel is de EPOS Sennheiser ADAPT 460T wat ons betreft de beste headset voor thuiswerken. Deze goede headset voor thuiswerken reduceert omgevingsgeluid heel goed en heeft een vibrerende nekband waardoor je nooit een gesprek hoeft te missen. Op de nekband vind je ook een antwoordknop om direct het gesprek te beantwoorden. Deze goede headset voor thuiswerken verbind je via de dongel of via bluetooth met je pc, tablet of smartphone. Via de meegeleverde USB-kabel kan je deze goede headset voor thuiswerken ook bedraad gebruiken.

Pluspunten

• Actieve noise cancelling
• Ondersteunt bluetooth aptX
• Nekband vibreert bij inkomend gesprek
• Geschikt voor pc, tablet en smartphone
• Ook bedraad te gebruiken (USB-kabel)


Minpunten

• Niet aan te sluiten via de hoofdtelefoonaansluiting
• Niet inklapbaar of buigbaar
• Beperkte stand-bytijd van 14 uren

Bestel de EPOS Sennheiser ADAPT 460T headset voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


4. Poly Savi 8240 Office Headset

Last Amazon price update was: juni 21, 2024 8:27 pm

De Poly Savi 8240 Office Headset is dan weer een goede keuze voor wie op zoek is naar een absolute vrijheid. Afhankelijk van de situatie kan je deze goede headset voor thuiswerken namelijk om het oor dragen, in de nek of over het hoofd. Hiervoor maak je onder meer gebruik van de bijgeleverde oorhaakjes of de bijgeleverde hoofdband. Deze goede headset voor thuiswerken is behoorlijk licht en heeft handige functies, zoals muten of het opnemen van gesprekken. Ook noise cancelling is van de partij zodat je altijd duidelijk verstaanbaar bent voor je gesprekspartner.

Pluspunten

• Draadloos voor meer bewegingsvrijheid
• Keuze uit 3 draagmethoden
• Bediening op de oorschelpen
• Uiteenlopende ondersteunde communicatiesoftware
• Noise cancelling


Minpunten

• Je bent niet vrij van omgevingsgeluid
• Enkel geschikt voor deskphones
• Beperkte stand-bytijd

Bestel de Poly Savi 8240 Office Headset voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


5. Jabra Evolve 40 UC Stereo

Last Amazon price update was: juni 21, 2024 8:27 pm

Als je in een net iets lagere prijsklasse zoekt, maar toch gewoon een goede headset voor thuiswerken wil, is de Jabra Evolve 40 UC Stereo zeker aan te raden. Deze goede thuiswerk koptelefoon laat zich aangenaam dragen zonder dat je pijn krijgt aan de oren. Bovendien beschikt het over ruisonderdrukking en kan je je gesprekspartner muten. Je kan de thuiswerk koptelefoon aansluiten via de USB-poort, maar ook via de jackaansluiting. Hierdoor kan je de thuiswerk koptelefoon ook gebruiken in combinatie met je smartphone. Als je gebeld wordt, gaat er een rood lampje oplichten. Zo weten je kinderen meteen dat je in gesprek bent en dat ze je even niet mogen lastigvallen.

Pluspunten

• Ruisonderdrukking
• Geschikt voor pc, laptop en smartphone
• Rood indicatielampje
• Goede geluidskwaliteit
• Aangename prijs


Minpunten

• Geen draadloos model
• Mute- en volumeknop werken enkel bij USB-connectie
• Korte en stugge kabel

Bestel de Jabra Evolve 40 UC Stereo headset voordelig bij deze vertrouwde webshop(s):


Informatie over headsets voor thuiswerken

Tijdens je zoektocht naar de beste headset voor thuiswerken zijn er een aantal zaken waarop je hoort te letten. De aansluitmethode en de draagmethode zijn daar voorbeelden van, maar denk ook aan praktische zaken zoals noise-cancellingtechnologie of een mutefunctie. Per slot van rekening moet zo’n headset thuiswerken maximaal ondersteunen en dit wil zeggen dat omgevingsgeluiden slim moeten worden weggefilterd.

beste headset voor thuiswerken

Connectie

In de eerste plaats moet je rekening houden met de manier waarop je de thuiswerk headset connecteert. Er zijn headsets die enkel geschikt zijn voor laptops of pc’s en er zijn er die dan weer gemaakt zijn voor het gebruik in combinatie met deskphones of mobiele apparaten. De betere headsets kan je dan weer voor meerdere apparaten gebruiken.

Ten tweede speelt de connectiemethode een rol. Dit kan draadloos of bedraad. Bij een draadloze koptelefoon voor thuiswerken maak je gebruik van bluetooth-technologie of een dongel. Soms zijn ze DECT-compatibel. Het voordeel van een draadloze thuiswerk koptelefoon is dat je helemaal niet beperkt bent qua bewegingsvrijheid. Tijdens een gesprek kan je gewoon door de kamer wandelen. Een beetje beweging tussendoor is ook nog eens goed voor je. Met de betere headsets kan je zelfs tot 100 meter ver wandelen, waardoor je gerust even een koffietje kan halen. Koffie is dan weer minder goed voor je. Persoonlijk vinden wij de draadloze versie de beste headset voor thuiswerken, maar als je altijd netjes blijft zitten kan een bedrade thuiswerk koptelefoon zeker door de beugel.

Draagwijze en draagcomfort

Omdat een koptelefoon thuiswerken een stuk eenvoudiger maakt, is het logisch dat je je goede headset voor thuiswerken relatief vaak draagt. Daarom is het ook belangrijk dat de thuiswerk headset lekker zit. Er zijn verschillende draagwijzen, zoals over het hoofd, aan het oor of achter het hoofd. Bepaal lekker zelf wat jij de beste headset voor thuiswerken vindt. Waar je wel op moet letten, is of je het eenvoudig kan verstellen.

Aantal oorschelpen en omgevingsgeluid

Er zijn headsets met twee oorschelpen, maar je kan ook kiezen voor een mono-headset. Een headset met twee oorschelpen kan je heel goed afschermen van omgevingsgeluiden. Dit is bijvoorbeeld een goed idee als je liever niet wordt gestoord. Met een mono-headset hoor je wel nog steeds omgevingsgeluiden.

Als je omgevingsgeluid wil uitschakelen, is de beste headset voor thuiswerken er sowieso een met actieve noise cancelling. Hiermee kan je het omgevingsgeluid vrijwel volledig elimineren. Dit is ook prettiger voor je gesprekspartners. Zo hebben zij evenmin last van huilende baby’s of ruziënde buren. Ook een mutefunctie is aan te raden. Hiermee kan je tijdelijk de gesprekspartner muten. Dit is handig als je tussendoor met iemand wil overleggen zonder dat een klant het hoeft te horen.

Geïntegreerde technologieën

Over noise cancelling hebben we het al gehad. Dit is wat ons betreft onmisbaar voor eenieder die op zoek is naar de beste headset voor thuiswerken. Als je met anderen samenwerkt, kan ook UC of Unified Communications een belangrijke toevoeging zijn. UC geeft aan dat verschillende communicatiemiddelen met elkaar samenwerken. Hierdoor kan je via Cisco of Microsoft Communications met elkaar praten en elkaar sneller verder helpen. Als je Microsoft Skype for Business gebruikt, is een MS-headset dan weer belangrijk. Hiermee kan je alle MS-functies uitvoeren, zoals oproepen beantwoorden en muten met je headset.

Populaire merken headsets voor thuiswerken

Sennheiser is een van de populairste merken als het op headsets voor thuiswerken aankomt, maar ook andere merken als Epos, Poly, Jabra, HP en Trust doen het heel goed. Verder is ook Logitech, een klassieker op het gebied van hardware, een behoorlijk populaire keuze. Het gaat om goede en betrouwbare merken die thuiswerken, koptelefoon en microfoon heel goed samen laten gaan.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Voor deze lijst hebben we de headsets technisch vergeleken en hun mogelijkheden uit de doeken gedaan, maar bovendien hebben we ook talloze headsets uitgeprobeerd. Hierbij simuleerden we diverse contexten, zoals het voeren van een gesprek met een stofzuiger op de achtergrond of met een opname van huilende kinderen. Enkel headsets die de test doorstonden zijn in onze top 5 opgenomen. Verder hebben we ook reviews gelezen via betrouwbare websites als bol.com en Coolblue. Hoewel dit lijstje een tikkeltje persoonlijk is, mogen we dus wel stellen dat we het zorgvuldig en onafhankelijk voor je hebben samengesteld.

De thuiswerk koptelefoon schoonmaken

Een thuiswerk headset komt in contact met je lichaam. Hierdoor breng je wel viezigheden als talg en oorsmeer over op je headset. Tegelijkertijd raak je de headset vaak met je handen aan en hoopt er zich zweet en vocht op. Het hoeft niet te verbazen dat het een bron is van allerlei bacteriën. Deel je koptelefoon daarom nooit met anderen en maak het regelmatig schoon zodat je er geen acne of huidontstekingen van krijgt. Over het algemeen volstaat een vochtig doekje met warm (niet heet) water. Eventueel kan je enkele druppels handzeep aan de mengeling toevoegen. Hardnekkig vuil poets je dan weer voorzichtig weg met een oude tandenborstel. Met een tandenborstel kan je ook eenvoudiger bij plekjes waar je met je doekje niet goed bij kan.

FAQ over thuiswerkheadsets

  • Wat is de beste draagmethode voor een thuiswerk headset?

Dit verschilt per persoon en per situatie. Het achter het hoofd dragen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je haar niet in de war raakt, terwijl een thuiswerk headset op het hoofd aangenamer draagt. Dit laatste is eigenlijk de meest comfortabele optie. Achter het oor is dan weer geschikt voor wie een oor vrij wil hebben, bijvoorbeeld om te horen wat de kinderen doen. In het oor is dan weer een goede optie als je vaak onderweg bent en bijvoorbeeld tijdens een wandeling in de stad wil bellen. Kan je niet kiezen? Ga dan voor een convertible die je eenvoudig kan omvormen en op verschillende manieren kan dragen.

  • Hoe voorkom ik dat het kabeltje van mijn headset stuk zal gaan?

Bij een bedrade headset loop je sowieso het risico dat het kabeltje stuk zal gaan. Dit blijft namelijk een zwak punt. Het is voornamelijk belangrijk om voorzichtig te zijn en bijvoorbeeld het kabeltje niet te knellen wanneer je de schuiflade sluit. Verder is het belangrijk om niet aan de kabels te trekken. Bij voorkeur rol je de kabel niet op en zeker niet te strak, want anders kan je kabelbreuk veroorzaken. Berg de kabels altijd goed op. Eventueel kan je de uiteinden versterken, bijvoorbeeld op de plek waar je het aansluit op je apparaat. Een goede manier om dit te doen, is door een veertje uit een oude pen om de uiteinden te winden. Uiteraard kan je ook een draadloze headset voor thuiswerken overwegen.