Een goede bureaustoel voor thuis is ongelofelijk belangrijk. Nu we steeds meer thuiswerken, kan het niet dat een ergonomische bureaustoel alleen op kantoor te vinden is. Niet alleen maakt een goede bureaustoel thuiswerken aangenamer, maar bovendien kan je met een goede thuiswerk bureaustoel op lange termijn heel wat ergonomische klachten voorkomen. Je zit per slot van rekening uren per dag aan je bureau en dan moet je je lichaam minimaal belasten. Een goede bureaustoel voor thuis zal je lichaam maximaal ondersteunen en is ook compleet aan je lichaam en zithouding aan te passen. We leggen uit waaraan zo’n goede thuiswerkstoel moet voldoen en hebben het ook over een aantal goede keuzes.

beste bureaustoelen voor thuiswerkers

Dit zijn de 10 beste bureaustoelen voor thuiswerken van 2021:


1
Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0
✓ Best choice
Bekijken Coolblue.nl
9.9
2
Ahrend 2020 Verta Bureaustoel
9.5
5
Euroseats Curve Bureaustoel
9.3

5 keer de beste bureaustoel voor thuiswerken uitgelicht

Wat voor jou de beste bureaustoel voor thuis is, kunnen we moeilijk zeggen. Het is namelijk afhankelijk van dingen die wij niet weten, zoals de hoogte van je bureau, je lichaam of gewoon wat jij mooi vindt. Welke bureaustoel thuiswerken ergonomisch verantwoord maakt, kunnen we wel heel goed zeggen. Op basis van ergonomische eisen gingen wij op zoek naar de beste bureaustoel voor thuiswerken. Hieronder zijn onze vijf favoriete modellen weergegeven.

 Gispen Zinn Smart 2.0Ahrend 2020 VertaSchaffenburg 400 NPR MeshSchaffenburg 300N EN ComfortEuroseats Curve
MerkGispenAhrendSchaffenburgSchaffenburgEuroseats
Max. gebruikersgewicht (kg)150150130120110
Zithoogte (cm)41-5540-5347-6045-5847-56
Breedte zitvlak (cm)4750494751
Diepte zitvlak (cm)46484346,544
ArbonormeringNEN 1335 NPR 1813 NPR 1813 NEN 1335 NEN 1335
Prijs+/- € 465+/- € 599+/- € 451+/- € 399+/- € 309
KopenKopen bij CoolblueKopen bij CoolblueKopen bij Bol.comKopen bij CoolblueKopen bij Bol.com

Gispen Zinn Smart 2.0

Onze persoonlijke favoriet is de Gispen Zinn Smart 2.0, een ideale bureaustoel voor aan je Gispen thuiswerk bureau. Deze door ons tot beste bureaustoel voor thuiswerken verkozen stoel biedt extra veel zitcomfort dankzij de verstelbare armleggers en rugleuning en is bovendien ook heel stijlvol. De beste bureaustoel voor thuis is gemaakt om acht uur per dag aan te zitten en voorkomt lichaamsklachten, onder meer dankzij de voorwaartse vorm die in de zitting is verwerkt. De wielen van de Gispen thuiswerk bureaustoel zijn van goede kwaliteit en zijn geschikt voor alle ondergronden. De beste bureaustoel voor thuis is zelf te monteren, maar moeilijk is dit zeker niet.

Pluspunten

• Volledig verstelbaar voor een juiste werkhouding
• Kantelbare zitting
• Rijwielen zijn geschikt voor zowel harde als zachte ondergronden
• Slijtvastheid van 50.000 uren
• Lendensteun


Minpunten

• Niet geschikt voor mensen > 1,92 meter
• Niet geschikt voor mensen < 1,51 meter

Bestel de Gispen Zinn Smart 2.0 voordelig bij onderstaande vertrouwde webshop(s):


Ahrend 2020 Verta

Als tweede beste bureaustoel voor thuis gaan wij voor de Ahrend 2020 Verta. Ook dit is een goede bureaustoel voor thuis waarbij alles heel goed verstelbaar is om je zo de juiste werkhouding te bieden. De tweede beste bureaustoel voor thuis heeft een lendensteun voor een betere rugondersteuning en heeft ventilatiegaten zodat het geen zweterige bedoening wordt. Net zoals de bureaustoel Gispen thuiswerken ergonomischer maakt door je een actieve houding aan te laten nemen, is dit ook wat de Ahrend 2020 Verta doet. Kortom: het is een goede bureaustoel voor thuis en we bevelen deze thuiswerk bureaustoel dan ook zeker aan.

Pluspunten

• Volledig verstelbaar voor een juiste werkhouding
• Lendensteun
• Goede ventilatie bij de rug
• Hoge slijtvastheid van 100.000 uren
• Je zit automatisch in een actieve houding


Minpunten

• Heeft geen aanpasbare hoofdsteun
• Niet geschikt voor mensen > 1,92 meter
• Niet geschikt voor mensen < 1,51 meter

Bestel de Ahrend 2020 Verta voordelig bij onderstaande vertrouwde webshop(s):


Schaffenburg 400 NPR Mesh

Bovenstaande bureaustoelen zijn geschikt voor maximaal acht uur gebruik per dag. Voor wie al eens overuren maakt, is de Schaffenburg 400 NPR Mesh wellicht een betere bureaustoel. Deze goede bureaustoel voor thuis is namelijk geschikt om maximaal tien uur per dag aan te zitten. Deze goede bureaustoel voor thuis zorgt ervoor dat je automatisch een actieve zithouding aanneemt en biedt een goede ondersteuning aan je lichaam. Daarnaast heeft deze goede bureaustoel voor thuis een rugleuning met meshmateriaal waardoor de warmte bij je rug eenvoudig weg kan, wat opnieuw een pluspunt is voor het zitcomfort.

Pluspunten

• Volledig verstelbaar voor een juiste werkhouding
• Goede ventilatie bij de rug
• Geschikt voor max. 10 uur gebruik per dag
• Hoge slijtvastheid van 100.000 uren
• Dynamische rugleuning


Minpunten

• Niet geschikt voor mensen < 1,52 m
• Heeft geen aanpasbare hoofdsteun
• Maximaal gebruikersgewicht van 130 kg

Bestel de Schaffenburg 400 NPR Mesh voordelig bij onderstaande vertrouwde webshop(s):


Schaffenburg 300N EN Comfort

Voor wie thuis bureaustoel na bureaustoel uitgeprobeerd heeft en maar geen goed exemplaar vindt, is de Schaffenburg 300N EN Comfort misschien wel een goede keuze. Het gaat namelijk om een heel goede bureaustoel voor thuis waarbij de zithoogte, de rugleuninghoogte, de zitdiepte en de armleggers allemaal aanpasbaar zijn. De armleggers zijn zelfs in de hoogte, de breedte en de diepte verstelbaar. Hierdoor zet je deze goede bureaustoel voor thuis eenvoudig naar je hand. Verder gaat het gewoon om een heel stijlvolle thuiswerk bureaustoel en beschikt het over een lendensteun die je rug nog beter ondersteunt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat sommigen het de beste bureaustoel voor thuiswerken noemen.

Pluspunten

• Volledig verstelbaar voor een juiste werkhouding
• Lendensteun voor een nog betere rugondersteuning
• Hoge slijtvastheid van 100.000 uren
• Synchroonmechanisme zorgt ervoor dat de bureaustoel de natuurlijke lichaamsbewegingen volgt
• Wielen zijn geschikt voor harde en zachte vloeren


Minpunten

• Geschikt voor max. 8 uur gebruik per dag
• Maximaal gebruikersgewicht van 120 kg

Bestel de Schaffenburg 300N EN Comfort voordelig bij onderstaande vertrouwde webshop(s):


Euroseats Curve

Last Amazon price update was: januari 16, 2022 9:59 am

De Euroseats Curve is een iets voordeligere keuze, maar het gaat wel nog steeds om een heel goede bureaustoel voor thuis. Deze goede bureaustoel voor thuis is geschikt voor mensen met een lichaamslengte tussen 1,51 en 1,92 meter en is eenvoudig te verstellen zodat je altijd de juiste ondersteuning geniet. Er is een lendensteun voorzien en ademend materiaal om zo tot acht uur per dag comfortabel en verantwoord aan je bureau te kunnen zitten. Let er wel op dat deze goede bureaustoel voor thuis niet geschikt is voor mensen die meer dan 110 kilogram wegen. Voor zwaardere mensen zijn er echter ruimschoots voldoende alternatieven zoals de Gispen Zinn Smart 2.0 en de Ahrend 2020 Verta.

Pluspunten

• Hoge slijtvastheid van 100.000 uren
• Volledig verstelbaar voor een juiste werkhouding
• Goede ventilatie bij de rug
• 3 jaar garantie
• Curved-stoel voor een actieve houding


Minpunten

• Geschikt voor max. 8 uur gebruik per dag
• Maximaal gebruikersgewicht van 110 kg
• Geen aanpasbare hoofdsteun voor nekondersteuning

Bestel de Euroseats Curve voordelig bij onderstaande vertrouwde webshop(s):


Koopgids voor de bureaustoel voor thuiswerken

Bij het selecteren van een goede bureaustoel voor thuis kan je gerust vertrekken vanaf de arbonormen. Het Arbobesluit stelt namelijk heel wat eisen aan bureaustoelen en er is geen reden waarom een goede bureaustoel voor thuis hier niet aan zou moeten voldoen. Daarnaast zijn ook de richtlijnen uit NPR 1813:2016 niet onbelangrijk te noemen. Natuurlijk spelen er nog dingen een rol wanneer je op zoek gaat naar de beste bureaustoel voor thuis, zoals het design of het gebruikte materiaal, maar wij focussen voornamelijk op een goede ergonomische bureaustoel voor thuis.

Zithoogte van een bureaustoel thuis

Het Arbobesluit geeft aan dat de zitting in de hoogte verstelbaar moet zijn. De richtlijn NPR 1813:2016 geeft aan dat de zithoogte in belaste toestand minimaal verstelbaar moet zijn tussen 410 en 550 mm. De zitdiepte moet volgens dezelfde richtlijn tussen 380 en 480 mm verstelbaar zijn. Verder moet het bij een goede bureaustoel voor thuis altijd mogelijk zijn om de onderbenen een beetje naar achteren of naar voren te verplaatsen en moet er ruimschoots voldoende ruimte zijn tussen de zitting en de knieholte om afgeknelde onderbenen te voorkomen.

Rugleuning van de thuiswerkstoel

Volgens het Arbobesluit dient de bureaustoel over een rugleuning te beschikken waarvan de hoogte instelbaar is, net zoals de hellingshoek. De richtlijn NPR 1813:2016 verduidelijkt dan weer dat deze rugleuning minstens 370 mm hoog moet zijn. Natuurlijk zal de beste bureaustoel voor thuis de rug voldoende steun moeten geven. Daarom is het nodig dat het qua vorm ook de wervelkolomvorm volgt en dat het schouderbewegingen niet belemmert.

Armleggers

De richtlijn NPR 1813:2016 geeft aan dat een goede bureaustoel voor thuiswerken over armleggers dient te beschikken die minstens 5 cm breed en 15 cm lang zijn. Enkel zo worden de elleboog en onderarm voldoende ondersteund. Ook mag de afstand tussen de voorzijde van de zitting en de voorzijde van de armlegger niet kleiner zijn dan 20 cm. Anders zou de bureaustoel het aanschuiven aan het bureau kunnen belemmeren. Ten slotte moeten de armleggers ook in de hoogte (20-30 cm) verstelbaar zijn en moet je de breedte tussen de twee armleggers kunnen verstellen tussen 36 en 51 cm.

Niet nodig om deze richtlijnen lukraak te volgen

Bij het selecteren van de beste thuiswerk bureaustoel hebben wij rekening gehouden met deze ergonomische richtlijnen. Het is niet zo dat jij dit ook moet doen. Deze maatvoering zorgt er namelijk vooral voor dat de thuiswerk bureaustoel eenvoudig aan de gebruiker aan te passen is, maar afhankelijk van jouw lichaamsmaten mag een goede bureaustoel voor thuiswerken misschien wel afwijkende afmetingen hebben. Ook zaken zoals de taken die je uitvoert en het type bureau dat je gebruikt, kunnen een invloed uitoefenen op je keuze. Daarom blijft het altijd aan te raden om je te laten adviseren wanneer je op zoek gaat naar een goede bureaustoel voor thuiswerken.

De populairste merken bureaustoelen voor thuis

Natuurlijk kan je bij IKEA bureaustoelen voor thuis kopen, maar de meeste mensen kiezen toch voor een bureaustoel van een gerenommeerd merk. Onder meer Ahrend is een voorbeeld van een producent van een goede bureaustoel voor thuis, maar ook Gispen, Schaffenburg, Interstuhl Prosedia en Euroseats zijn populaire keuzes. Ten slotte is ook Comfort Seating een populaire keuze. Het gaat om goede en betrouwbare merken waar je eigenlijk altijd wel een goede bureaustoel voor thuis kan vinden.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Voor deze lijst met beste bureaustoelen voor thuis hebben we eerst een aantal ergonomische eisen in kaart gebracht en gingen we vervolgens na welke bureaustoelen al dan niet aan deze eisen voldoen. Vervolgens hebben we deze bureaustoelen met elkaar vergeleken, waarbij we een duidelijke focus hadden op een goede prijs-kwaliteitverhouding. Alsook hebben we de bureaustoelen praktisch uitgetest en gingen we te rade bij andere soortgelijke onderzoeken. Zo gingen we bijvoorbeeld na welke goede bureaustoel voor thuis de Consumentenbond Community aanraadt. Op basis van dit alles hebben we deze lijst met beste bureaustoelen voor thuis zorgvuldig en onafhankelijk voor je samengesteld.

Correct afstellen van de bureaustoel

Begin altijd eerst met de voeten plat op de grond en stel vervolgens de zithoogte op zo’n manier in dat de heupen een tikkeltje hoger komen dan de knieën. Verder moet er ongeveer een vuist ruimte zitten tussen de kniekuil en de rand van de stoel. De bolle vorm in de rugleuning zou nu ter hoogte van de bovenste broeksriem moeten komen. De armondersteuning stel je vervolgens op ellebooghoogte in zodat ze een hoek vormen van 90°.

FAQ over bureaustoelen voor thuis

  • Welke zitmechanismes bestaan er?

We kunnen verschillende soorten mechanismes en technieken onderscheiden die stuk voor stuk helpen om correct te zitten. Bij het zitneig-mechanisme kan de zitting kantelen om actief zitten mogelijk te maken, terwijl de rugleuning bij het permanentcontact-mechanisme naar voren en achteren kan bewegen zonder dat de zitting afzonderlijk kantelbaar is. Dit zorgt voor een goede ondersteuning bij een wijziging van de zithouding. Bij het synchroon-mechanisme kunnen zowel de zitting als de rugleuning kantelen waardoor de bovenbenen en de rug goed worden ondersteund. Daarnaast zijn er nog heel wat bijzondere, gepatenteerde mechanismes zoals de Trimension-technologie of de Body Balance-technologie van het merk Topstar.

  • Wanneer is mijn bureaustoel aan vervanging toe?

Eenmaal de stoel niet meer de juiste ondersteuning biedt, is het tijd om deze te vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de stoel geen weerstand meer heeft of wanneer de rug- en armleuning niet stevig genoeg meer zijn. Ook wanneer de zitting niet meer terugveert, is het tijd om de bureaustoel te vervangen.

Aanvullende producten

Naast de beste bureaustoel voor thuis kan je soms nog een aantal extra accessoires gebruiken, zoals een zitkussen, een bureaustoelmat, aangepaste wieltjes en een voetensteun. Eventueel kan je alternatieven overwegen als een bureaufiets en een zitbal en overweeg de aanschaf van een goed bureau dat eveneens volledig te verstellen is.