Geld verdienen met vastgoed

De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen geld gaan verdienen met vastgoed. Hoe het komt dat geld verdienen met vastgoed zo populair is geworden? Spaarrekeningen leveren bijna geen rendement meer op, terwijl investeren in vastgoed dat wel doet. Wil je meer weten over de verschillende manieren waarop je kunt beleggen in vastgoed? Hieronder lees je er alles over!

  Vandaag

  BEGIN UW CARRIERE THUIS

  *Jouw privacy is gegarandeerd

  Hoe kun je geld verdienen met vastgoed?

  Hoe kun je geld verdienen met vastgoed?

  Hoe je geld kunt verdienen met vastgoed? Investeren in vastgoed kan rendement opleveren door een eigen pand te verhuren of met winst te verkopen, of te beleggen in een vastgoedfonds. Wil je een eigen pand kopen, dan zal dat waarschijnlijk een huis of appartement zijn. Bij beleggingen in een vastgoedfonds kan het gaan om woningen, maar ook winkels of kantoren.

  Hoe gaat geld verdienen met vastgoed in zijn werk?Zelf vastgoed kopen

  Ten eerste kun je zelf vastgoed kopen. Door inflatie, de lage hypotheekrente en het woningtekort is een woning bijna zeker na een tijdje meer waard, zonder dat je iets voor deze waardestijging hoeft te doen. De afgelopen jaren is het aantal inwoners van ons land gemiddeld per jaar met 100.000 gestegen. Er is echter de afgelopen jaren jaarlijks te weinig onroerend goed nieuw gebouwd om al deze mensen een dak boven het hoofd te geven. Ruim een decennium geleden door de kredietcrisis, en meer recent vanwege onder andere de stikstofcrisis. Dit heeft geresulteerd in een behoorlijk woningtekort. Hierdoor zijn de prijzen gestegen, en ze stijgen nog steeds erg hard. Verkoop je een woning weer, dan is er waarschijnlijk een behoorlijke overwaarde.

  Zelf vastgoed kopen
  Vastgoed verhuren

  Vastgoed verhuren

  Een andere manier om rendement te krijgen door te investeren in vastgoed, is door een gekochte woning te verhuren. Door het woningtekort is er ook veel vraag naar woonruimte, en zijn de huren van woningen in de vrije sector aardig gestegen.

  De koop van vastgoed om dit te gaan verhuren of met winst te verkopen, vraagt een investering van je tijd en energie. Je zult je goed moeten oriënteren op de markt om panden te vinden die gemakkelijk en voor veel geld verhuurd kunnen worden, of panden waarvoor een grote waardestijging verwacht wordt. Ga je het pand verhuren, dan heb je bepaalde verantwoordelijkheden als verhuurder die ook geld en tijd vragen. Daarnaast heb je eigen vermogen nodig om een pand te kunnen kopen. Zeker door de lage hypotheekrente kan het overigens financieel nog interessanter zijn een woning (gedeeltelijk) door middel van een hypotheek te financieren. Bij een hypotheekaanvraag wordt echter wel getoetst of je de hypotheek kunt betalen, dus dit is alleen mogelijk als je geen andere grote betalingsverplichtingen hebt.

  Investeren in een vastgoedfonds

  Heb jij niet veel eigen vermogen, of de mogelijkheid een hypotheek aan te vragen? Dan wil je waarschijnlijk weten hoe je geld kunt verdienen met vastgoed zonder er een groot bedrag in te hoeven investeren. Investeren in vastgoed met weinig geld is mogelijk door te beleggen in een vastgoedfonds. Dit is vaak al mogelijk vanaf een paar tientjes. Het is minder risicovol, omdat je je investering spreidt en je geld niet vastzit in stenen. Ook geeft een fonds je toegang tot markten waar je als particulier niet makkelijk in kunt beleggen, zoals kantoorpanden. De zijn voor particulieren vaak niet haalbaar als belegging, maar leveren vaak wel een goed rendement op.

  Investeren in een vastgoedfonds

  FAQ beleggen in vastgoed

  •  Welk rendement levert beleggen in vastgoed op?

  Hoeveel investeren in vastgoed je oplevert, is vooraf nooit met zekerheid te zeggen. Het is bovendien afhankelijk van veel factoren zoals de economische situatie die kan zorgen voor dalende woningprijzen, en de manier van financiering. Vastgoedfondsen doen vaak wel een voorspelling van het verwachte rendement, het gemiddelde rendement hiervan is ongeveer zes á zeven procent.