Geld verdienen met crypto

Een relatief nieuwe manier om geld te verdienen, is met crypto. Crypto, een soort van digitaal geld, wordt door sommigen gezien als de belangrijkste toekomstige betaalmethode maar wordt momenteel vooral gebruikt om in te investeren. Heb jij wat spaargeld dat je graag een beter rendement op zou zien leveren dan op een spaarrekening? Hieronder lees je er alles over hoe je kunt beginnen met crypto.

  Vandaag

  BEGIN UW CARRIERE THUIS

  *Jouw privacy is gegarandeerd

  Hoe kun je geld verdienen met crypto?

  Cryptocurrencies worden ook wel cryptomunten, cryptogeld of digitale munten genoemd. Dit wordt vaak afgekort tot crypto. Het zijn online betaalmiddelen, als alternatief voor huidige valuta. Ze verschillen van andere valuta zoals de Euro, doordat er geen partij is die de munt centraal beheert. Waar bij andere valuta altijd een bank nodig is voor het uitvoeren van een transactie, kan dat bij crypto’s zonder tussenpersoon. De transacties zijn namelijk versleuteld door cryptologie en worden vastgelegd in de blockchain. Crypto’s krijgen – vergelijkbaar met aandelen – waarde door de handel tussen gebruikers.

  Hoe kun je geld verdienen met crypto?

  De waarde van crypto wordt net zoals bij aandelen bepaald door de vraag en het aanbod. Geld verdienen met crypto is vooral mogelijk door te anticiperen op een grotere vraag, en daarmee een hogere waarde. Hoewel dit digitale geld nog niet op de grootschalige manier wordt gebruikt als betaalmiddel zoals een paar jaar geleden werd gedacht, zijn er wel allerlei partijen bezig met uit te zoeken hoe het in de toekomst als legitiem betaalmiddel kan worden gebruikt. Je kunt nu dus investeren in bepaalde crypto, hopende dat hier in de toekomst veel vraag naar komt. Eerder was het nog interessant om zelf crypto’s te minen, maar dat is nu haast niet meer winstgevend doordat het veel rekenkracht en elektriciteit kost.

  Hoe gaat investeren in crypto in zijn werk?

  Wil je beginnen met de handel in crypto, dan heb je een wallet nodig. Dit kun je zien als de portemonnee waarin de crypto worden opgeslagen. Er zijn diverse soorten wallets, waarvan online wallets en hardware wallets de meest voorkomende zijn. Een hardware wallet is een usb stick waar de crypto op worden opgeslagen. De grootste voordeel hiervan is dat er geen maximum gesteld is aan de cryptowaarde die je wil opslaan. Je hebt dus ook maar een wallet nodig. In een online wallet sla je de crypto online op. De voordelen hiervan zijn dat je er direct crypto uit kunt verhandelen, dat het veiliger is en goedkoper. Veel exchanges bieden online wallets aan.

  Om bijvoorbeeld tijdens een vakantie aan buitenlandse valuta te komen, moet je naar een wisselkantoor of bank om geld op te nemen. Wil je crypto kopen dan heb je een soortgelijk wisselkantoor nodig, dat een exchange wordt genoemd. Hier ruil je bijvoorbeeld euro’s of dollars in voor digitale munten of andersom. Een exchange rekent voor iedere transactie die je doet een kleine commissie. Dit kan een percentage van het bedrag zijn, of een vast bedrag. Ga je voor het eerst beginnen te handelen in crypto, dan wordt aangeraden te kiezen voor een Nederlandse exchange. Deze zijn betrouwbaar en veilig, je kunt er afrekenen met iDeal en er is een Nederlandstalige helpdesk. Houd er rekening mee dat de meeste exchanges je bankrekening willen verifiëren voordat je kunt beginnen met in crypto te handelen.

  Hoe kies ik een crypto om te beginnen met beleggen?

  In het verleden zijn veel mensen zonder onderzoek te doen gaan investeren in crypto. Ze namen de geruchten over de revolutionaire Bitcoin erg serieus, zijn op de top ingestapt en hebben vervolgens duizenden euro’s verloren. Dit kun je voorkomen door goed onderzoek te doen naar wat er allemaal speelt op de cryptomarkt. Wat zijn de voordelen van een munt? Zijn er grote partijen die er mogelijk in de toekomst mee gaan werken? Je kunt een hype echter ook in je voordeel gebruiken. Veel mensen die in crypto beleggen hebben er namelijk niet veel verstand van en handelen op basis van emotie. De koersen reageren daardoor sterk op nadelige nieuwsberichten. Maar juist dat kan ook een interessant moment zijn om te kopen!

  FAQ geld verdienen met crypto

  – Moet ik belasting betalen over geld dat ik heb verdiend met crypto’s?

  Als je geld wil gaan verdienen met crypto, is het belangrijk om te weten hoe deze belastingtechnisch worden gezien. Crypto’s zijn nog geen algemeen geaccepteerd of wettig betaalmiddel en daarmee geen geld in de algemeen aanvaarde definitie van dat begrip. Het valt momenteel dus nog niet onder dezelfde belastingregels als de euro. Wel wordt volgens de Belastingdienst het bezitten van cryptocurrency’s gezien als de ‘overige bezittingen’ in box 3. Over het heffingsvrije vermogen op de peildatum 1 januari betaal je geen belasting. Daarboven moet wel belasting worden betaald over een fictief rendement.