Data entry thuiswerk

Ben jij handig met computers en zoek je een bijbaan, dan is data entry thuiswerk misschien wel iets voor jou. Om data entry vanuit huis te kunnen uitvoeren heb je meestal geen aparte opleiding nodig. Wel is het handig dat je als datatypiste voor het thuiswerk over een laptop of computer en goede internetaanbieding beschikt. Ook is het belangrijk dat je vrijwel foutloos en in een behoorlijk tempo kunt typen. Hieronder lees je meer nuttige info over werken vanuit huis, door aan de slag te gaan met data entry.

  Vandaag

  BEGIN UW CARRIERE THUIS

  *Jouw privacy is gegarandeerd

  Wat houdt data entry vanuit huis in?

  Bij data entry als thuiswerk houd je je in de meeste gevallen bezig met het toevoegen van gegevens aan een database. Data entry vanuit huis betekent veelal dat je aan de slag gaat met het opzoeken, overtypen en samenvoegen van informatie of tekst uit diverse bronnen. Wil je aan de slag met thuiswerk als datatypiste dan heb je geen opleiding nodig, maar is het wel handig als je goed uit de voeten kunt met Office-programma’s zoals Word en Excel.

  Data entry is erg geschikt voor mensen die op flexibele tijden willen werken vanuit huis. Opdrachtgevers geven in de meeste gevallen wel aan wanneer een bepaalde opdracht afgerond moet zijn, maar je kiest zelf op welke momenten je met het werk aan de slag gaat.

  Wat houdt data entry vanuit huis in?
  Taken datatypiste

  Taken datatypiste

  Bij data entry werkzaamheden als thuiswerk kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

  - Het invoeren, aanvullen, verwerken en controleren van gegevens;
  - Transcriberen: Uitschrijven van gesproken opnamen zoals interviews;
  - Overtypen van ingescande teksten zoals foto’s van oude krantenartikelen;
  - Overtypen van handgeschreven teksten;
  - Enquêtes in een database verwerken; of
  - Het toewijzen van categorieën aan afbeeldingen.

  Data entry vacatures

  Hieronder zijn voor mensen die vanuit huis willen werken, diverse actuele vacatures te zien op het gebied van data entry.

  Veelgestelde vragen bij werken vanuit huis zoals data entry

  • Wat kan ik verdienen met data entry thuiswerk?

  Het is afhankelijk van je werktempo, maar met data entry thuiswerk kun je een salaris verdienen dat begint bij 10,00 euro per uur. Soms wordt er bij data entry vanuit huis een prijs per woord of pagina afgesproken. Hoe sneller je werkt, hoe meer je verdient dus.

  • Tips voor een goede werkhouding

  Ga je aan de slag met data entry, dan zit je tijdens het thuiswerk waarschijnlijk behoorlijk wat uren achter je computer. Om klachten en blessures als gevolg van de data entry vanuit huis te voorkomen is het belangrijk dat je goed let op je lichaamshouding. Zorg allereerst voor een bureau en bureaustoel die goed op je lichaam in te stellen zijn. Kies voor een stoel die je lende (het smalle deel van je rug) goed ondersteunt. Stel je bureau op een zodanige hoogte dat je armen en polsen goed ondersteund worden en je recht vooruit naar het scherm kunt kijken. Ga tijdens het thuiswerk als datatypiste altijd met je rug recht zitten, en zet je voeten plat op de grond.

  • Moet ik belasting betalen over mijn inkomsten uit data entry thuiswerk?

  Ga je aan de slag met data entry thuiswerk dan kan het zijn dat je als medewerker in dienst komt van een organisatie of uitzendbureau, of dat je als freelancer ingehuurd wordt. Ga je in loondienst werken, dan zal je werkgever of het uitzendbureau in de meeste gevallen al loonheffing inhouden van je brutoloon. Ga je op freelancebasis werken vanuit huis en aan de slag met data entry? Dan stuur je je opdrachtgever wekelijks of maandelijks facturen. Bij de jaarlijkse belastingaangifte zal blijken hoeveel belasting er nog moet worden betaald over je inkomsten.