Callcenter thuiswerk

Werk je graag vanuit huis en vind je het leuk om telefonisch klantcontact af te handelen voor een organisatie, dan is thuiswerk voor een callcenter iets voor jou. Door toenemende automatisering zijn steeds meer bedrijven op zoek naar mensen die willen werken als callcenter medewerker vanuit huis. Door de nieuwe digitale ontwikkelingen is het immers niet meer nodig dat een callcenter medewerker op locatie werkt, maar kan deze ook prima vanuit huis werken. Hieronder lees je alles over callcenter werk vanuit huis. Hierbij kun je denken aan de werkzaamheden en handige cursussen en opleidingen om te volgen, en vind je onder andere vacatures.

  Vandaag

  BEGIN UW CARRIERE THUIS

  *Jouw privacy is gegarandeerd

  Wat houdt werken voor een callcenter in?

  Bij thuiswerk voor een callcenter wordt je ingezet voor het telefonisch benaderen van bedrijven of particulieren voor het aanbieden van producten of diensten. Je werk bestaat uit het opbouwen en onderhouden van klantrelaties. Er zijn twee soorten werk voor een callcenter vanuit huis mogelijk, namelijk het zogenaamde ‘inbound’ of ‘outbound. Het verschil zit hem tussen zelf bellen of gebeld worden Bij inbound gesprekken belt een klant of afnemer voor informatie, advies, een bestelling, boeking, of bijvoorbeeld klacht. Bij outbound gesprekken benader jij (potentiële) klanten voor bijvoorbeeld het maken van een bezoekafspraak of contact naar aanleiding van een offerteaanvraag.

  Wil je als callcenter medewerker vanuit huis gaan werken, dan is het belangrijk om een dienstverlenende instelling te hebben. Verder moet je vriendelijk en geduldig zijn, een duidelijke en aangename telefoonstem hebben, goed kunnen luisteren en beschikken over goede communicatieve en commerciële vaardigheden.

  Wat houdt werken voor een callcenter in?
  Welke taken kun je verwachten?

  Welke taken kun je verwachten?

  Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, biedt thuiswerk voor een callcenter een breed scala aan taken. Wil je vanuit huis gaan werken als callcenter medewerker dan kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende werkzaamheden:

  - Telefonische acquisitie waarbij je mensen met een bepaalde functie bij potentiële zakelijke klanten belt om deze te interesseren voor een vrijblijvend informatiepakket;
  - Particulieren bellen voor goede doelen ; of
  - Inbound callcenter werk waarbij je wordt gebeld met vragen over producten die mensen hebben besteld.

  Vacatures callcenter

  Hieronder vind je een compleet overzicht van alle vacatures binnen de callcenter branche.

  FAQ callcenter thuiswerk

  • Moet ik belasting betalen over thuiswerk voor een callcenter?

  Soms kom je direct bij een werkgever in loondienst, maar de kans is groter dat je via een klantcontactcenter voor een andere opdrachtgever werkt. Wie je werkgever ook is, deze zal bij een dienstverband loonheffing inhouden. Doe je je jaarlijkse belastingaangifte, dan kan blijken dat er teveel of te weinig belasting is ingehouden. Het verschil zal je nog moeten betalen, of krijg je terug.

  • Hoeveel kun je verdienen met werk voor een callcenter vanuit huis?

  De meeste bedrijven betalen tussen de 9,50 en 15 euro bruto per uur. Soms kun je dit nog verder aanvullen met een zogenaamde prestatiebonus. Er zijn ook bedrijven die alleen betalen bij prestatie. Hoewel de vergoeding per resultaat behoorlijk hoog kan zijn en je dus goed aan het werk kunt verdienen, betekent dit wel meer kans op wisselende inkomsten.