Geld verdienen met bloggen

Vind je het leuk om artikelen te schrijven en wil je online geld verdienen, dan kan dit met bloggen. Meer weten over de verschillende manieren om geld te verdienen met een blog en hoe je kunt hiermee kunt beginnen? En op zoek naar handige tools om te gebruiken bij het schrijven van blogs voor geld? Hieronder vind je een hoop handige informatie. Hoe verdien je geld met bloggen?!

  Vandaag

  BEGIN UW CARRIERE THUIS

  *Jouw privacy is gegarandeerd

  Hoe kun je geld verdienen met het schrijven van een blog?

  Het concept van blogs is halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw ontstaan toen mensen online dagboeken gingen bijhouden. Hoewel er in de beginjaren wat geringschattend over werd gedaan en sommige mensen nog steeds twijfelen aan het nut, biedt het zakelijk gezien interessante kansen. Iedere blog die gepubliceerd wordt, kan immers opgepikt worden door zoekmachines zoals Google. Voor bedrijven is dit daarom een goede manier om direct hun doelgroep te bereiken.

  Doordat ieder bedrijf tegenwoordig wel online te vinden is, is er veel concurrentie om aandacht van potentiële klanten. Bedrijven moeten veel aandacht besteden aan online zichtbaarheid, bijvoorbeeld door SEO (zoekmachineoptimalisatie) en contentmarketing. Dit heeft ook geleid tot de mogelijkheid geld te verdienen met bloggen. Maar hoe verdien je als schrijver van blogartikelen eigenlijk geld met bloggen?

  Hoe kun je geld verdienen met het schrijven van een blog?
  Schrijven voor anderen of op je eigen blog

  Schrijven voor anderen of op je eigen blog

  Hier zijn verschillende manieren voor. Sommige mensen bloggen betaald op andere websites. Deze contentcreators of tekstschrijvers verdienen geld per blog die ze schrijven in opdracht van andere bedrijven. Het is echter veel populairder om te bloggen op een eigen site. Je schrijft een artikel over een bepaald bedrijf of product, waardoor dit onder de aandacht van de lezers wordt gebracht. Wordt het artikel veel gelezen of volgen er verkopen uit, dan kun je veel geld verdienen met een blog. Het mooie is dat het maken van een blog gratis is, terwijl je hier wel goed geld mee verdienen kunt. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden om geld te verdienen door een eigen blog te beginnen.

  Veel mensen beginnen met een blog om er geld mee te verdienen. Het is echter belangrijk dat dit niet al te duidelijk is voor lezers. Zij komen voor een informatief of onderhoudend verhaal. Het is daarom belangrijk altijd met unieke en creatieve content te komen, om de blog zo interessant mogelijk te maken voor lezers (en zoekmachines).

  Mogelijkheden om geld te verdienen met bloggen

  Advertorials

  Een advertorial (ook wel gesponsorde post genoemd) is geschreven in opdracht van een bemiddelaar of bedrijf dat graag zijn producten of diensten onder de aandacht wil brengen. Hoewel een advertorial eruit ziet als een gewone post, is het wel heel duidelijk in opdracht  geschreven. Maak daarom altijd goed zichtbaar dat het om een advertorial gaat, bijvoorbeeld door dit bovenaan het artikel te vermelden.

  Affiliate marketing

  Dit is de meest voorkomende manier om geld te verdienen met bloggen. Je meldt je aan bij een partnerprogramma en verwerkt affiliate links die verwijzen naar een bedrijf, product of dienst in je artikelen. In ons land is Bol.com een veelgebruikt partnerprogramma. Voor iedere bezoeker die via je blog daar terecht komt en een aankoop doet, krijg je een bepaalde commissie. Naast de optie om affiliate links direct via een bedrijf te krijgen, kan dit ook via bemiddelaars. Bekende bemiddelingsbureaus zijn bijvoorbeeld Affiliate4you, Daisycon, en Zanox.nl.

  Aanmelden bij bloggersplatformen

  Er zijn diverse platformen en netwerken waar je je blog kunt aanmelden om adverteerders te vinden. Zij kopen links, posts of reviews in bij de aangesloten websites. Voorbeelden die erg populair zijn, zijn Hulc, Linkpizza en Bloggerslijst.

  Adsense

  Google is toonaangevend als het om online marketing gaat. Google Adsense is dan ook eigenlijk de standaard verdienmethode voor websites. Op je blog plaats je advertenties van relevante bedrijven, en je krijgt betaald per klik van een bezoeker van je blog naar de adverteerder.

  Bannering

  Bannering is een speciale vorm van online advertenties, aangezien het hierbij enkel gaat om grafische reclame-uitingen. Let er op dat banners nooit (het bezoek aan) een pagina beheersen, dit wordt als hinderlijk ervaren door mensen.

  Bartering

  Wordt ook wel barteldeal genoemd. Hierbij krijg je niet betaald door een adverteerder of andere bemiddelaar, maar wordt een wederdienst geleverd. Zo kun je bijvoorbeeld in ruil voor advertentieruimte producten van de adverteerder aangeboden krijgen.

  Eigen producten of diensten verkopen

  Tot slot: bied je zelf een product of dienst aan? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om hier zelf blogs over te schrijven om dit onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. In dit geval ga je geen blog schrijven om er direct geld aan te verdienen, maar heb je wel inkomsten door de verkoop van je product of dienst.

  Handige tools die je helpen bij bloggen

  • Answer the public – Gratis en gemakkelijk inspiratie vinden voor blogs. Deze tool gebruikt de data van Google om varianten te tonen waarin jouw zoekterm een hoofdrol speelt.
  • Adwords Keywordplanner – Mag niet ontbreken tijdens zoekwoordenonderzoek voor blogartikelen
  • Google Analytics – Gedetailleerde inzage in alle data van je blog, zoals aantal bezoekers en waar ze vandaan komen.
  • Google Search Console – Handige tool om de aanwezigheid van je site in de zoekresultaten van Google bijhouden en onderhouden.
  • Canva for work – Gratis tool om mooie afbeeldingen maken voor in je blog en om je blogposts te promoten op social media.
  • BuzzSumo – Bekijk hoe vaak blogs gedeeld worden via Facebook, Twitter en LinkedIn. Ook erg handig is de hulp bij het vinden van een pakkende titel voor een blog.

  FAQ ‘Hoe verdien je geld met bloggen?’

  Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

  Hoeveel geld je kunt verdienen met bloggen hangt net zoals bij andere soorten van thuiswerk allereerst af van de hoeveelheid energie en tijd die je erin stopt. Een blog moet regelmatig van nieuwe content worden voorzien om interessant te blijven voor zowel lezers als zoekmachines. Daarnaast hangt de hoeveelheid geld die je kunt verdienen met een blog af van het product of de dienst die je aanbeveelt. Bij bepaalde productgroepen zoals abonnementen, verzekeringen of digitale producten worden veel hogere commissies voor views, kliks of reclamevergoedingen gegeven dan op bijvoorbeeld witgoed.