Vind jij het leuk om dingen online door te verkopen, of werk jij in een bedrijf waar veel kleine producten worden verkocht? Dan zul je regelmatig een brievenbuspakje in moeten pakken. Omdat je natuurlijk wil dat deze pakketjes heelhuids aankomen, is het belangrijk dat jij ze goed inpakt. In het proces van het versturen van een brievenbuspakje zijn er verschillende dingen waar jij op moet letten. We benoemen er een paar!

1. Juiste manier van inpakken

Een brievenbuspakje heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze door een brievenbus past. Dit scheelt veel tijd voor postbezorgers, omdat deze pakketjes bezorgd kunnen worden zonder dat iemand aanwezig is. Wanneer jij je brievenbuspakje inpakt, is dus het ook enorm van belang dat je deze maat aan houdt. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je te ruim inpakt en dat het pakketje alsnog bezorgd moet worden als een regulier pakketje. Dit zorgt in veel gevallen voor extra kosten.

Maar, de maat is niet het enige waar je rekening mee moet houden wanneer je een pakketje inpakt. Voor brievenbuspakjes geldt namelijk vaak dat deze een stuk vallen, wanneer ze door de brievenbus gedrukt worden. Als jij breekbare goederen verstuurd met dit pakketje, is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Zorg bijvoorbeeld voor enveloppen met bubbelplastic, of zorg ervoor dat je product niet kan bewegen.

2. Stickeraanduiding

Het is niet mooi om op een pakketje te schrijven. Lang niet iedereen heeft een mooi handschrift, wat het soms zelf onleesbaar kan maken voor een ontvanger en/of bezorger om te zien wat hier staat. Een effectievere manier om een boodschap over te brengen, is door het gebruik van stickers. Hierop kun je bijvoorbeeld vertellen waar het pakketje heen moet, maar ook dat het pakketje breekbaar is of dat er een product in zit dat zwaarder is dan je van het pakketje zou verwachten. Hiermee geef je de bezorger instructies om voorzichtig met het pakket om te gaan en zorg je ervoor dat het pakket hoe dan ook op de juiste manier wordt bezorgd.

3. De beste leverancier

In Nederland kennen we talloze verschillende leveranciers, die allemaal net op een andere manier werken. Wanneer jij regelmatig een pakketje verstuurt, is het fijn om te weten welke leveranciers passen bij jouw werkwijze en voor welke dit juist niet het geval is. We merken dat veel mensen kiezen voor de leverancier met een locatie het dichtst bij hun huis: niet gek, maar niet altijd de juiste keuze.

Wij raden aan om eens een kijkje te nemen op de website van Shops United. Hier vind je een duidelijk overzicht van de verschillende leveranciers die Nederland te bieden heeft. Zo vind je de tarieven, maar ook diepere details over de service die elk bedrijf biedt. Zo is PostNL misschien een voor de hand liggende optie, maar als jij ’s avonds wil bezorgen, raden we juist Budbee aan. Neem zelf een kijkje, of creëer een account en ontvang advies van Shops United zelf!