Heerlijk kan het zijn hoor: vanuit huis werken. Maar hoe maak je die werkkamer nu een echt fijne, inspirerende werkplek? We hebben een aantal tips voor je verzameld zodat jij straks lekker gemotiveerd thuis aan het werk kan!

1. Geef het eens een frisse verfbeurt

Een nieuw kleurtje op de muren kan een ruimte een totaal andere feeling geven. Probeer de kleuren fris en neutraal te houden, maar voel je vrij om een specifieke wand in een mooie, vrolijke kleur te schilderen. Een okergele wand kan de ruimte een heerlijk frisse uitstraling geven. Heb je alle wanden van een likje verf voorzien? Gebruik dan de trae lyx naturel finish om de wanden te beschermen. Met de Trae Lyx Naturel Finish geef je net dat beetje extra bescherming waardoor je de wanden van jouw werkkamer langer mooi kunt houden.

2. Vul je werkkamer met planten

Planten en verse bloemen zorgen niet alleen voor een mooie uitstraling, maar dragen ook nog eens bij aan een goede luchtkwaliteit. Planten zorgen voor minder stress en kunnen zelfs bijdragen aan een hogere productiviteit. Verse bloemen zorgen er op hun beurt weer voor dat de werkplek net wat persoonlijker wordt en misschien zelfs voor dat extra beetje creativiteit!

3. Gebruik natuurlijk licht

Gebruik natuurlijk licht

Of je nu een klein of groot raam hebt: probeer het natuurlijk licht op zoveel mogelijk manieren door de ruimte te laten kaatsen. Een groot raam is erg fijn, maar ook het natuurlijke licht uit een klein raam kan met behulp van strategisch geplaatste spiegels voor veel licht zorgen. Houd de ramen vrij van decoratie om het natuurlijk licht optimaal binnen te laten vallen. Hoe meer licht, hoe ruimtelijker de kamer voelt en hoe makkelijker je er kunt ontspannen!

Extra tip: door lichte meubels en materialen te gebruiken kun je het licht naar binnen ‘lokken’. Donkere materialen absorberen het licht en zorgen hierdoor dat de ruimte minder open aanvoelt.

4. Houd het netjes

Zorg voor voldoende opslagmogelijkheden zodat je jouw werkkamer netjes en opgeruimd kunt houden. Wanneer een kleine ruimte rommelig is voel je jezelf er al snel ongemakkelijk en is de inspiratie vaak ver te zoeken. Houdt het liever overzichtelijk en georganiseerd zodat je iedere dag vol energie aan het werk kunt!

5. Vergeet de kunstmatige verlichting niet

Ben je vaak vroeg op de dag of laat in de avond nog aan het werk? Vergeet dan de kunstmatige verlichting niet. Een mooie staande lamp en een paar sfeerlampen zorgen ervoor dat je ogen minder snel vermoeid raken en de ruimte er ook wanneer het donker is aantrekkelijk en inspirerend uitziet.