Het afgelopen jaar heeft onze manier van werken voorgoed veranderd. Waar we vroeger thuis mochten werken, veranderde dat nu ineens in thuis moeten werken. Door het thuiswerken ben je in een andere werkomgeving terecht gekomen. Het werken vanuit huis biedt weliswaar zeer veel voordelen, mits je beschikt over een aantal essentiële faciliteiten. Een van de belangrijkste voorzieningen is een goede bureaustoel. De aankoop van de perfecte bureaustoel voor thuiswerken kun je dan ook zien als zeer nuttige investering in je gezondheid.

Een verkeerde werkhouding is funest voor je lichaam

Voordat we gaan vertellen waar je op moet letten als je op zoek bent naar de perfecte bureaustoel voor thuiswerken, is het goed om de gevolgen van een verkeerde werkhouding even onder je aandacht te brengen. Thuis beschik je ongetwijfeld over diverse plekken waar je kunt werken. De bank en je bed zien er verleidelijk uit en de plek aan de keukentafel of op de barkruk ziet er ook prima uit. Het gevolg is echter dat je op deze plekken een verkeerde werkhouding zult aannemen. Dit is absoluut funest voor je lichaam aangezien hierdoor lichamelijke klachten zoals RSI, schouderklachten, rugklachten, nekklachten en hoofdpijn ontstaan. Het is dus zaak dat je de beschikking hebt over een ergonomische bureaustoel om dit soort klachten te voorkomen.

Hoe kies je de perfecte ergonomische bureaustoel voor thuiswerken?

De perfecte bureaustoel voor thuiswerken is dus een ergonomische bureaustoel. De vraag is echter waaraan je zo’n stoel herkent en wat de eigenschappen hiervan zijn. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen om de meest optimale zithouding aan te kunnen nemen. We zetten ze hieronder op een rijtje voor je:

  • De minst belastende houding voor je armen is een hoek van 90 graden. Bij een goede bureaustoel kunnen de armsteunen dus in de juiste hoogte worden ingesteld. 
  • De perfecte bureaustoel is in hoogte verstelbaar waardoor je benen gelijkmatig worden ondersteund op het moment dat je knieën in een hoek van 90 graden en je voeten volledig op de grond staan. Daarbij mogen je onderbenen niet tegen de voorrand van de stoel aankomen om afknellen te voorkomen.
  • In een goede bureaustoel is het mogelijk om op een prettige manier rechtop te zitten zonder druk tegen de leuning te hoeven uitoefenen. De lendensteun moet instelbaar zijn dat je ook met je onderrug een comfortabele houding kunt aannemen. 
  • De hoogte van de rugleuning van een bureaustoel moet aangepast kunnen worden om ervoor te zorgen dat de bolling hiervan precies de vorm van je rug volgt. Hierdoor ben je zoveel mogelijk in contact met de stoel.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste bureaustoel? Bureaustoel.nl is specialist in ergonomische bureaustoelen en adviseert je graag bij je keuze. Ook zorgen zij ervoor dat jouw bureaustoel voldoet aan bovenstaande punten.

Last but not least

Hou er rekening mee dat je nog zo’n goede bureaustoel kunt hebben en nog zo ergonomisch kunt zitten, lichaamsbeweging is belangrijk! Het is goed om af en toe even op te staan en een kort wandelingetje te maken. Werk dus niet met de koffieautomaat of de koelkast binnen handbereik. Maak het thuiswerken in dit opzicht dus niet té comfortabel voor je.