Thuis werken gaat steeds meer de norm worden. Of het nu gaat om een aantal dagen per week of dat bij jouw werkgever helemaal niet meer op kantoor gewerkt gaat worden, thuiswerken wordt het nieuwe normaal. Je hebt geen last meer van woon werk verkeer, je hebt flexibele werktijden en je kunt lekker de hele dag in je pyjama of joggingbroek rondlopen. De grote vraag is echter of dit wel zo’n goed idee is. Het klinkt natuurlijk allemaal wel erg verleidelijk maar om te voorkomen dat je gedurende de dag of de week steeds meer onderuit zakt of er steeds onverzorgder bij gaat lopen, is het toch verstandig om de douche eens op te zoeken en een andere outfit aan te trekken. In dit artikel vertellen we daarom welke kleding uitermate geschikt is als je thuis aan het werk bent.

Werkkleding zorgt ervoor dat je productiever bent

Wanneer je vanuit huis werkt, komen er een hoop “werkrituelen” te vervallen. Daarmee bedoelen we bijtijds opstaan, ontbijten, douchen en je een beetje toonbaar kleden. Niet alleen deze routines vervagen, ook de grens tussen werktijd en vrije tijd verdwijnt langzaam maar zeker. Bij die belangrijke meeting schuif je net een paar minuten te laat aan en dan het liefste in minimaal je pyjamabroek omdat het toch allemaal voelt als een luie zondag. Neem van ons aan dat je werkgever je dit niet in dank af zal nemen. Daarom is het beter om ’s ochtends je werkkleding aan te trekken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je representatiever voor de dag komt, het zorgt er ook nog eens voor dat je in je werkmodus komt en productiever bent.

Werkkleding zorgt ervoor dat je productiever bent

Wat draag je niet en waar kun je mee voor de dag komen als je thuis werkt?

Zoals gezegd is aankleden alsof het een normale dag op kantoor is cruciaal voor je prestaties. De grote vraag hierbij is echter wát je dan kunt aantrekken om een dag thuis te werken. Een driedelig pak voor een dagje thuiswerken is misschien wat overdreven. De eisen zijn dus ook wat losser dan op kantoor. Een goede stelregel hierbij is eenvoudig: “het mag comfortabel zitten maar je moet er wel mee naar de winkel kunnen of deelnemen aan een online meeting zonder dat je je kapot hoeft te schamen.” Als we dat vertalen naar je kleding keuze wil dat zeggen dat je niet in je pyjama rond blijft hangen (daar zou je ten slotte ook niet mee naar de winkel gaan) maar zachte loungewear van bamboestof is absoluut een goede keuze. Hier kun je representatief mee voor de dag komen en het zit toch heerlijk comfortabel.