Voor de een biedt thuiswerken veel voordelen en gemak. Voor een ander is het vooral puzzelen hoe en waar dit op een goede manier gedaan kan worden. Niet iedereen beschikt namelijk over een extra kamer of grote ruimte waar een werkplek gecreëerd kan worden. En om nou iedere dag met je laptop op de bank te moeten zitten is misschien ook niet de beste oplossing.

Dan moet je creatief zijn en handig omgaan met de ruimte die je wel hebt. Hier volgen een paar tips die je daarbij kunnen helpen.

De eettafel

Dit is misschien de meest gangbare plek waar tegenwoordig aan gewerkt wordt. Het is vaak ook een fijne comfortabele plek in huis wat weer goed is voor een fijne ‘werksfeer’. Maar in een kleinere ruimte kan een tafel met stoelen eromheen en laptop en andere attributen erop wat rommelig ogen. Denk dan eens aan een eetbank in plaats van meerdere stoelen. Deze plaats je makkelijk onder de tafel wanneer je er niet op zit maar biedt na werktijd weer ruimte aan meerdere tafelgenoten!

De slaapkamer

Misschien niet waar je het eerst aan denkt maar bij gebrek aan een extra kamer of een te krappe leefruimte is een klein bureau op de slaapkamer een oplossing. Zeker wanneer een laptop alles is dat je nodig hebt om je werk te kunnen doen volstaat een klein bureau. Wanneer je dit op een gekleurd kleed zet met een lampje en plantje erop creëer je als het ware een apart hoekje en is het los van je slaapplek. En dit is zeer waarschijnlijk ook de meest rustige plek in huis waar je ongestoord aan de slag kunt.

De woonkamer

De woonkamer

Zijn aan de eettafel en in de slaapkamer eigenlijk beide geen optie? Dan heb je wellicht ergens in de woonkamer een plek waar je een draaistoel kunt plaatsen. Deze neemt veel minder plek in dan een gewone fauteuil en biedt veel zit comfort. Plaats hier dan een hoger tafeltje bij dat je na je werktijd weer makkelijk op kunt bergen. De draaistoel blijft verder gewoon op zijn plek waardoor het niet direct een zichtbare werkplek is.

Een verborgen plek

Misschien onder de trap, een stuk lege muur van je woonkamer naar de keukenruimte of op de overloop. Ga eens op zoek naar een verloren hoek in je woning en gebruik dit als werkplek. Natuurlijk moet je hier ook licht hebben en moet je je niet verstopt of opgesloten voelen maar vaak heb je simpelweg niet veel ruimte nodig om een prima plekje te creëren waar je lekker kunt werken.

Uiteindelijk geldt voor iedere werkplek, thuis of op kantoor, dat je je er vooral prettig moet voelen. Dat er genoeg licht is, weinig of in ieder geval geen vervelende afleiding en de apparaten waarmee je je werk kunt doen. Hopelijk helpen bovenstaande tips je met het creëeren van een geschikte plek voor jou.