Sinds 2020 is iedereen meer thuis aan het werk: freelancers voelen zich eindelijk begrepen, managers zoeken naar trucjes voor productieve en leuke teammeetings en met z’n allen voelen we dat zo van thuis uit werken ook niet alles is. De balans tussen werk en privé is soms moeilijk te vinden, we slapen minder, zijn sneller afgeleid en voelen ons vaker eenzaam of misbegrepen. Natuurlijk is een fijne balans altijd goed en zorgt thuiswerken ook voor minder files, meer vrijheid en meer tijd voor dingen buiten het werk. Om toch productief te blijven, zelfs als je thuis werkt, is een georganiseerde werkplek en een verzorgd uiterlijk erg belangrijk. Het zorgt voor de juiste ‘work’ mindset en doet de grenzen tussen privé en werk wat minder vervagen. 

Zo doe je het niet

Een pyjama aanhouden, in je onderbroek tot laat in de avond doorwerken of vier dagen niet douchen is niet hoe het moet. Misschien kan je ’s ochtends achter je computer ploffen in je badjas met een kopje koffie voor die eerste mails, maar daarna is het toch wel tijd om iets anders aan te trekken. Het zorgt voor een gezonde routine die je ook hebt als je naar je werk moet. Op hetzelfde uur opstaan, douchen, aankleden en van een gezond ontbijt genieten, zorgt voor structuur in je dag. Dit betekent zeker niet dat je in een kostuum of een oncomfortabele jeans aan je bureau moet gaan zitten. Zachte fluffy pantoffels of een zachte lounge broek zijn meer dan oké.

Kies de hipste werkoutfit

Kies de hipste werkoutfit

Voor een man zijn de nieuwe lounging chino pants de perfecte broek: ze zijn comfortabel doordat ze van katoen zijn en geen ritsen of knopen hebben en het model lijkt erg op een joggingbroek. Maar door de dikkere stof, broekzakken, stijlvolle kleuren en knipoog naar chino, zijn ze perfect acceptabel als werkoutfit. Draag je normaal een polo naar je werk of ben je wel fan van een herenhorloge? Houd deze items in je routine, maar kies voor een zachte trui of dikke sokken om je wat comfortabeler te voelen. Voor vrouwen zijn de losse lounge pants met een crop top of oversized hemden zachte knitwear sets een echte aanrader.

Kom ermee buiten

Vergeet niet om genoeg pauzes te nemen. En nee, dan bedoelen we niet een uur door Instagram scrollen. Als je op kantoor werkt, beweeg je ook wel eens: denk aan een babbeltje aan het koffiemachine of een telefoontje dat je buiten opneemt. Doe dit thuis ook en maak een korte wandeling buiten naar de bakker, haal een koffietje in je nabije koffiebar of ga de planten buiten even water geven. En als je al die mooie outfit aan hebt, heb je ook geen excuus meer om binnen te blijven 😉