De tijd dat we allemaal elke dag naar kantoor gingen om te werken, lijkt geen toekomst te hebben. Voor de coronacrisis werden en thuiswerken en flexwerkplekken al populairder, en in coronatijd hebben veel werknemers én werkgevers ervaren dat er op afstand eigenlijk veel meer mogelijk is dan men eerst dacht. De toekomst van werken lijkt dan ook te liggen in hybride werken. Maar wat is dat eigenlijk precies?

Locatiekeuze afhankelijk van benodigde interactie

De afgelopen jaren zijn we erachter gekomen dat veel werkzaamheden eigenlijk overal uitgevoerd kunnen worden. Met een laptop, een telefoon, clouddiensten en online werkomgevingen zoals Microsoft Teams en Zoom is het helemaal niet nodig om altijd op dezelfde plek te werken. Hybride werken houdt dan ook in dat de activiteit in kwestie bepaalt waar er gewerkt kan worden. De locatiekeuze hangt af van de interactie die nodig is om of het wel of niet nodig is om gelijktijdig in dezelfde ruimte aanwezig te zijn. Kan er thuis gewerkt geworden en is dat ook de wens van de werknemer, dan kan dit mogelijk gemaakt worden. Werk jij ook graag thuis? Klik op de link voor tips voor thuiswerken.

Ander gebruik van kantoorgebouwen

Ander gebruik van kantoorgebouwen

Hybride werken betekent niet direct dat kantoorgebouwen geen functie meer hebben. Wel betekent het dat deze anders ingericht moeten worden om het hybride werken te faciliteren. Dat betekent niet alleen dat er flexwerkplekken beschikbaar moeten zijn voor werknemers die een dagje op kantoor komen werken, maar vooral ook dat de ruimte ingericht is op fysieke ontmoetingsmomenten. Minder vaste werkplekken en meer vergaderruimtes dus.

Goede thuiswerkplek cruciaal

Hybride werken betekent niet per se alleen maar thuiswerken, omdat er ook sprake kan zijn van onderweg werken en het gebruik van werkplekken op verschillende locaties die tijdelijk gereserveerd kunnen wordt. Maar thuiswerken is wel een groot onderdeel van het hybride werken. Daarom is het belangrijk dat er een goede thuiswerkplek wordt ingericht voor werknemers. Dat betekent dat er bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel aangeboden moet worden door de werkgever, een computer om op te werken en een tegemoetkoming voor kosten voor stroom en internet. Maar ook het aanbieden van de juiste digitale hulpmiddelen is een belangrijk om goed op afstand te kunnen werken. Voor werkgevers is er dus werk aan de winkel om het hybride werken te faciliteren.

Het kan per werkgever verschillen in hoeverre deze openstaat voor het faciliteren van hybride werken. Er zijn nog steeds best veel werkgevers die willen dat werknemers op kantoor verschijnen. Zij zullen uiteindelijk mee moeten bewegen, omdat ze zichzelf anders als werkgever oninteressant maken en moeite zullen hebben om personeel te vinden.