Ben jij net startende met jouw organisatie of wil je een bedrijf opzetten, maar heb je moeite met het betalen van de personeelskosten? Als je met een payroll organisatie zoals payroll select gaat samenwerken, worden de loonkosten voorgefinancierd. Jij hebt dan zelf iets meer tijd totdat je betaalt krijgt van leveranciers, zonder jouw medewerker daarmee te belemmeren. Daarnaast heb je als startende of kleine organisatie geen personeelsadministratie en behoud je alle aandacht voor het ondernemen.

Verlonen van medewerkers zonder personeelsadministratie

Startende ondernemers die personeel in dienst willen nemen, hebben baat bij een payroll organisatie. Voornaamste reden is het uitbesteden van de personeelsadministratie. Dit bespaart tijd en je weet zeker dat alles goed geregeld is. Startende ondernemers hebben vaak ook niet de mogelijkheid om iemand in dienst nemen die de administratie kan doen. Daarom werken veel startende ondernemers samen met een payroll organisatie. Zij nemen al deze werkzaamheden voor jou uit handen, zodat jij geen administratie hoeft te doen. Jouw medewerkers zullen hier niets van merken. Dit komt zij gewoon netjes hun salarisstroken krijgen en op tijd uitbetaald worden.

Wat is eigenlijk salarisadministratie?

Salarisadministratie is niet altijd even makkelijk als sommige mensen denken. Veel denken direct aan het uitbetalen van salaris aan je medewerkers. Maar bij een goede salarisadministratie komt een hoop kijken zoals:

  • Belastingaangifte doen;
  • Loonstrookjes versturen;
  • Loonheffingen en premies afdragen;
  • Verwerken van de gewerkte uren;
  • Verlof- en ziektedagen bijhouden;
  • Ingediende declaraties verwerken.

Hoe je het ook went of keert, salarisadministratie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel een tijdrovende klus om goed bij te houden. Dit is vaak ook een van de redenen waarom bedrijven, zowel starters als grotere ondernemingen, een payroll organisatie zoals payroll select inschakelen.

Wat is eigenlijk salarisadministratie

Voordelen voor een medewerker

Niet alleen de bedrijven hebben voordelen aan een payroll organisatie. Ook medewerkers ervaren voordelen als zij worden uitbetaald door een payrolling bedrijf.

  • De arbeidsvoorwaarden worden altijd onder de vergrootglas gehouden. Dit betekent dat je zeker weet dat aan alle rechten voldaan wordt;
  • De werknemer krijgt deskundig advies bij vragen over hun salaris, jaaropgave, loonstrookje of krijgen assistentie bij ziekte;
  • Werknemers worden altijd stipt op tijd uitbetaald, bouwen een uitstekend pensioen op en de opgenomen regels in het cao zullen altijd gevolgd worden.

Ben jij ervan overtuigd dat een payroll organisatie ook iets voor jouw onderneming kan betekenen? Kijk gerust eens bij payroll select en vraag een adviesgesprek aan.