Tegenwoordig kunnen veel mensen hun werk net zo makkelijk vanuit huis doen, en dat vinden ze vaak ook nog eens hartstikke fijn. Dit is helemaal waar voor mensen die in callcenters werken. Hun werk past perfect bij de vrijheid en zelfstandigheid die je hebt als je thuiswerkt. Het overstappen van een druk kantoor naar je eigen knusse huis laat echt zien hoe ver we zijn gekomen met technologie. Het laat ook zien dat wat we belangrijk vinden in ons werk, flink aan het veranderen is. En deze verandering heeft veel voordelen, niet alleen voor de mensen die thuiswerken, maar ook voor de bedrijven waarvoor ze werken. Van geld besparen tot blijere werknemers, het zit er allemaal bij. Callcenter medewerkers kunnen vaak uitstekend werken vanuit thuis om verschillende redenen:

 • Digitale infrastructuur
  Moderne callcenters zijn sterk afhankelijk van digitale technologieën. Digitale infrastructuur maakt het mogelijk voor callcenter medewerkers om via internetverbindingen te werken, met toegang tot dezelfde systemen en databases als op kantoor.
 • VoIP en cloud-gebaseerde systemen
  Veel callcenters maken gebruik van Voice over Internet Protocol (VoIP) en cloud-gebaseerde callcenter software waardoor medewerkers telefoongesprekken kunnen ontvangen en plaatsen vanaf elke locatie. Dit betekent dat zolang medewerkers een stabiele internetverbinding en een computer of geschikt apparaat hebben, ze hun werk kunnen uitvoeren.
 • Training en monitoring op afstand
  Callcenter medewerkers kunnen online getraind worden en hun prestaties kunnen op afstand gemonitord worden. Veel bedrijven gebruiken software die de productiviteit en kwaliteit van het werk bijhoudt. Daardoor kunnen medewerkers hun vaardigheden ontwikkelen en hun prestaties verbeteren, ongeacht waar ze zich bevinden.
Training en monitoring op afstand
 • Flexibiliteit
  Callcenter vanuit huis biedt medewerkers flexibiliteit in hun werkrooster, wat kan leiden tot een hogere tevredenheid en minder verloop. Een belangrijk aspect in een veeleisende omgeving zoals callcenters.
 • Kostenbesparing
  Zowel voor de werknemer als de werkgever kan thuiswerken kosten besparen. Werknemers besparen op reiskosten en -tijd, terwijl werkgevers kunnen besparen op kantoorruimte en -faciliteiten.
 • Betere work-life balance
  Callcenter medewerkers kunnen genieten van een betere balans tussen werk en privé door werkuren flexibeler in te delen rondom persoonlijke verplichtingen.
 • Bereikbaarheid tijdens crises
  In tijden van crises, zoals tijdens een pandemie, maakt thuiswerken het mogelijk voor callcenters om operationeel te blijven terwijl ze de gezondheid en veiligheid van hun medewerkers waarborgen.

De effectiviteit van thuiswerken hangt natuurlijk wel af van de specifieke functie binnen het callcenter, de persoonlijke werkomgeving van de medewerker en de ondersteuning die het bedrijf biedt om thuiswerken mogelijk te maken.