Het afgelopen anderhalf jaar is voor veel mensen erg heftig geweest. Corona heeft bij veel mensen zowel lichamelijk als geestelijk zijn tol geëist. Allereerst omdat mensen zelf COVID-19 hebben gehad, en er nu nog steeds nare gevolgen van kunnen ondervinden. Daarnaast waren ook veel mensen bang om ziek te worden, en maakten ze zich zorgen om het welzijn van familie en vrienden. Daarbovenop kwamen nog eens de lockdowns. Opeens thuis moeten werken, en dit ook nog eens moeten combineren met de zorg voor kinderen die ook thuis zaten? Mensen die voorafgaand aan de coronacrisis al thuiswerkten, wisten al hoe belangrijk het is om op je balans te letten. Hieronder lees je diverse tips om je hierbij te helpen.

Zorg voor een scheiding tussen werk en privé

Mensen die thuis werken herkennen dat werk en privé snel door elkaar heen lopen. Multitasken is echter bewezen ineffectief, en bovendien ongezond. Breng dus een duidelijke scheiding aan tussen privé en werk. Bijvoorbeeld door echt een aparte werkplek te maken, en mensen duidelijk te maken wanneer je aan het werk bent zodat je niet gestoord wordt. Rond taken die met privé- of werkzaken te maken hebben afzonderlijk af, voordat je je focus naar iets anders verlegt.

Voldoende én goed slapen

Voldoende én goed slapen

Hoe verleidelijk is het niet om ’s avonds nog snel even wat van werk af te willen maken? Bij thuiswerk sluipt het er snel in. Houd er echter wel rekening mee dat het een grote negatieve invloed heeft op je slaap. Het felle licht van een computer, tablet of mobiel verstoort je bioritme, waardoor je minder goed slaapt. Wel doen? Dim het licht ’s avonds, lees een boek, zorg voor fris beddengoed en zorg dat je voldoende uur slaapt (dit laatste is overigens persoonlijk).

Hoe voeding en voedingssupplementen je kunnen helpen

De meeste horecagelegenheden zijn intussen na lange tijd weer geopend. Het is echter helemaal niet zo’n verkeerd idee om vaker thuis te koken en eten. Je weet beter wat je precies eet, en bovendien kun je door zelf te koken gezondere keuzes maken. Let je al goed op je voeding maar ben je toch niet in balans? Sommige mensen hebben baat bij het innemen van voedingssupplementen met bijvoorbeeld extra vitamine B, C, D, of E, magnesium of kalium. Ook cannabisolie (te koop op deze webshop met cannabisproducten) kan je helpen weer in balans te komen. Het kan de eetlust opwekken, je nachtrust bevorderen en verzachtend werken bij klachten doordat het pijn kan verminderen.

Wat goed werkt, is persoonlijk

Ervaar je vaker geestelijke of lichamelijke klachten? Voel je je lusteloos of onrustig, ben je oververmoeid of slaap je slecht? Hoewel je zeker in deze roerige tijden niet de enige bent, is het wel belangrijk om er iets aan te doen. Bovenstaande tips kunnen je helpen weer in balans te komen. Let er wel op dat het niet om medische adviezen gaat, en niet alles bij iedereen even goed werkt. Probeer uit wat voor jou persoonlijk werkt, zodat je snel weer lekker in je vel zit!