Vanuit huis werken is het nieuwe normaal. Steeds meer werkgevers laten hun werknemers vanuit huis werken. Dit bespaart kosten terwijl de output en werktevredenheid stijgt. Dit geeft hele nieuwe mogelijkheid als je een vakantiehuis hebt. Verhuur je woning als remote werkplek.

We hebben een paar gouden jaren achter de rug als het gaat om bezetting in vakantiehuizen in Nederland. Men kon niet de grens over, waardoor iedereen het geluk dichterbij huis zocht. Ook waren kantoren maandenlang gesloten. Iedereen die thuis kon werken, werkte ook echt thuis. Een tijd waarbij de muren op ons afkwamen en we op zoek zijn gegaan naar alternatieven. Zoals werken vanaf een vakantiehuis of op een vakantiepark. Lekker in de rustige natuur werken, terwijl kinderen zich heerlijk konden vermaken op het park.

Mensen gaan steeds meer terug naar kantoor. Toch is flexibel werken of de mogelijkheid tot helemaal thuiswerken het nieuwe normaal. Een prachtige kans voor jou als vastgoedbezitter. Vakantiegangers vinden de weg naar Schiphol en het buitenland maar al te goed. Buitenlands toerisme is nog niet op het niveau van voor corona. Er valt dus een gat. Hoe lossen we dit op? Remote werkplekken!

Heerlijk werken in alle rust en ruimte. Werken met een vakantiegevoel

Je vakantiehuis verhuren om de bezettingsgraad tijdens het hele jaar te verhogen. Geen gek idee toch? In het hoofdseizoen krijgen we de huisjes wel vol, maar er zijn tijden dat dit niet vanzelfsprekend is. Deze nieuwe doelgroep biedt daarom tal van kansen.
Een aantal zaken zijn van groot belang als je een verblijf wilt verblijven als werkplek. Natuurlijk moeten de faciliteiten goed zijn. Snel internet en een rustig kantoor, waar men zich kan terugtrekken om optimaal gecontenteerd aan het werk te gaan. Daarnaast is goede koffie van groot belang.

Echter is locatie ook zeer belangrijk. Om vijf uur je laptop dichtklappen en vanuit je huis het strand oplopen of het bos inlopen. Een huisje op de Veluwe of een woning aan de kust leent zich dus perfect. Werken tot je klaar bent en daarna ben je echt op vakantie in Zeeland of de Veluwe. Weg met de sleur van het leven, iedere dag hetzelfde riedeltje en wachten tot we 2 weken in het jaar op vakantie kunnen. Nu plukken we de dag en ontdekken we de wereld tijdens het werk.

Kortom, volop kansen in de markt om nieuwe doelgroepen aan te boren en te profiteren van het nieuwe leven dat corona met zich mee heeft gebracht. Extra bezetting en een hoger rendement op je vakantiehuis. Een win-win situatie voor jou als eigenaar, maar ook zeker voor alle levensgenieters van Nederland.