Je kunt iedere kamer omtoveren tot een fijne werkplek. Ook de zolder! Toch zijn er een paar specifieke aandachtspunten die je niet over het hoofd mag zien. Wil jij binnenkort een thuiskantoor op zolder creëren? Let dan op de 5 onderstaande punten.

1. Dakisolatie

De isolatie is op zolder meestal niet optimaal. Controleer daarom eerst of er dakisolatie moet worden toegevoegd of worden vervangen. Isolatie kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant worden aangebracht. Wil je de klus graag zelf doen? Monteer dan isolatieplaten, dekens of ander (natuurlijk) isolatiemateriaal aan de binnenzijde. Dit kun je gemakkelijk wegwerken. Dakisolatie aan de buitenkant kun je beter aan professionals overlaten.

2. Raamisolatie

Er gaat niet alleen warmte verloren via een slecht geïsoleerd dak, maar ook via de ramen. Controleer hoe goed jouw dakramen isoleren. Vervang enkel glas voor dubbel glas als dat mogelijk is. Een andere slimme truc is om kunststof voorzetramen te plaatsen. Een voorzetraam heeft dezelfde voordelen als hoogwaardig HR++ glas. Het werkt isolerend, geluidswerend en het is zo geplaatst. Laat de kunststof platen op maat maken via Vos Kunststoffen. Voorzetramen zijn ook ideaal als je glas-in-lood of andere details in authentieke ramen wil behouden.

3. Internetverbinding

Als je vanuit huis werkt, is de kans erg groot dat je gebruik maakt van internet. De wifi verbinding op zolder is niet altijd stabiel. Maak daarom gebruik van internetkabels of schaf een wifi versterker aan. Zo kom je nooit meer zonder bereik te zitten.

4. Daglicht en verlichting

Daglicht en verlichting

Geef jouw bureau een slimme plek op zolder. Bij voorkeur in de buurt van een raam. Zo heb je overdag goed zicht door het daglicht. Het is vaak de moeite waard om een extra raam of een dakkapel toe te voegen. Richt je anders goed op het kunstlicht. Schaf zowel algemene verlichting als accentverlichting aan om harde schaduwen te voorkomen.

5. Achtergrond voor het videobellen

Zit je regelmatig in een online meeting? Kijk dan even naar de ruimte achter de bureaustoel. Je kunt tijdens het videobellen natuurlijk een achtergrondje kiezen, maar het is ook handig om de ‘echte achtergrond’ netjes te houden. Zet rommel en opbergdozen buiten beeld. Als je het professioneel aan wil pakken, kun je jouw eigen logo op de wand hangen. Laat een reclameplaat maken of creëer letters van kunststof platen. Een logo van kunststof is ook geschikt voor op de gevel. Leuk als je extra reclame wil maken in de buurt!