Heb je een bedrijf en vind je het lastig om contact te onderhouden met je klanten nu je zoveel thuis werkt? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Gelukkig zijn er toch nog meer mogelijkheden dan je in eerste instantie misschien zou denken. We helpen je graag een handje en hebben er daarom een aantal voor je op een rijtje gezet. Lees gauw door en ontdek onze tips!

Mailen

Je kunt natuurlijk een direct mail versturen naar al je klanten, maar het kan ook lonen om hen persoonlijk te mailen. Waarschijnlijk doe je dit al regelmatig in het kader van jullie samenwerking, maar het kan ook waardevol zijn om af en toe even een mailtje te sturen om gewoon te vragen hoe het gaat, of dat je misschien nog iets voor hen kunt betekenen. Je zult merken dat dit op prijs wordt gesteld, en met zo’n goed bedoeld bericht kun je absoluut uitgaan van het klassieke gezegde: baat het niet, dan schaadt het niet.

Bellen

Misschien bel je al heel vaak met je klanten, maar net als bij mailen is het ook voor bellen een goed idee om dit eens op een vrijblijvende manier te doen. Gewoon om te vragen hoe het gaat, of om even bij te kletsen los van een lopende opdracht bijvoorbeeld. Je zult hierbij merken dat je klanten het waarderen dat je de tijd neemt om even bij hen stil te staan en op die manier houdt je jullie onderlinge relatie net zo gezond als voor de lockdown.

Videochat

Videochat

Hoewel het natuurlijk niet hetzelfde is als een fysieke afspraak, helpt het toch om elkaar even te zien. Bewust en onbewust vang je veel non-verbale signalen op wanneer je degene met wie je spreekt ook daadwerkelijk voor je ziet. Probeer dus ook regelmatig een videochat te doen in plaats van alleen maar telefoontjes. Zo zul je merken dat jullie net even iets meer aandacht hebben voor elkaar en op een prettige manier samen kunnen werken.

Een kleinigheidje sturen

Je kunt nu eenmaal minder doen om je klanten goed aan je te binden, maar een goede manier blijft toch om zo nu en dan eens een kleinigheidje te sturen. Dat hoeft niet altijd taart te zijn, die krijgt iemand die thuis werkt toch niet op, maar er zijn nog een boel andere opties. Bij een succesvol afgerond project is zoiets bijvoorbeeld helemaal op zijn plaats!