Thuiswerken met een baby kan best een uitdaging zijn. Zeker als je kindje veel aandacht vraagt, niet lekker is of gewoon niet wil slapen. Hoewel thuiswerken met een baby wat minder lastig is dan thuiswerken met een peuter of kleuter die alle kanten opkruipt, alles in zijn of haar mond steekt of ongevraagd een mooie muurschildering voor je maakt, is het zeker verstandig om je goed hierop voor te bereiden. In deze blog geven we je alvast wat tips.

Op social media ziet het werken thuis er allemaal zo gemakkelijk uit

Je ziet vaak van die berichten op social media voorbij komen van moeders met voorbeeldige baby’s. Waarvan de kindjes niet huilen en geen poepbroek hebben tijdens die conference call. Je ziet baby’s die zich voorbeeldig aanpassen aan het werkritme van mama en die niet precies op het moment dat mama het even druk heeft om die deadline te halen, honger hebben en krijsen alsof de wereld vergaat. Moeders die ongestoord thuiswerken met een baby en er daarbij vaak ook nog eens stralend uitzien. Alsof ze zo uit één of ander magazine geplukt zijn. Gelukkig zijn het maar moment opnames en zijn er filters in overvloed zullen we maar zeggen.

Vanuit huis werken met een baby in de praktijk

Thuiswerken met een baby werkt in de praktijk nét even anders. Het is keihard bikkelen en aan werken toekomen is een uitdaging. Waar veel moeders in eerste instantie nog denken dat ze met de baby op schoot wel even voor elkaar krijgen, blijkt in de praktijk het tegendeel waar.

thuiswerken baby

Dit is zeker als de baby iets groter begint te worden. De grijpgrage vingertjes zijn vaak sneller dan het geluid en voor je het weet zitten je aantekeningen lekker in zijn of haar mond gepropt. Terwijl jij nog uit alle macht probeert om te redden wat er te redden valt, prikt je baby er lekker op los op je toetsenbord en poef……..weg is je presentatie…….. Je voert telefoongesprekken met een krijsend kind op de achtergrond en alsof dat nog niet genoeg leert je baby kruipen en ben je meer bezig met je kindje in de gaten houden dan met werken. Je baby wil aandacht en zeker niet slapen. Vanuit huis werken met een baby lijkt een flinke uitdaging!

Thuiswerken met een baby toch tot een succes maken

Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet zodat ook jij rustig vanuit huis kunt werken met een baby en toch productief blijft.

  • Dutje = werken (vaak zo’n 1 á 2 uur ongestoord)
  • Zet de box naast je bureau zo kun je goed zicht op je baby houden en je kindje op jou
  • Dagje naar opa en oma
  • Pappadag invoeren
  • Maak een reële dagplanning en hou voor ogen dat 8 uur werken per dag niet gaat lukken

Heb jij nog goede tips voor het thuiswerken met een baby?