Ben jij goed in het schrijven van teksten en lijkt het jou wel wat om hier je inkomen mee te genereren? Dan kun je ervoor kiezen om tekstschrijver te worden. Het grote voordeel in deze huidige maatschappij is dat je kunt thuiswerken als tekstschrijver. Hiermee kun je met gemak voldoen aan de normen die gesteld worden in onze 1,5 meter maatschappij. Daarnaast is dit een interessante manier om je geld te verdienen als je een vader of moeder bent van kleine kinderen of als je het gewoon prettig vindt om zelfstandig thuis te werken en je vanuit jezelf al veel waarde hecht aan social distancing.

Verschillende soorten copywriters

Een tekstschrijver wordt ook wel een copywriter genoemd. Er zijn verschillende soorten copywriters. Je kunt bijvoorbeeld copywriter zijn voor het schrijven van websiteteksten maar ook voor offline teksten zoals brochures. Een andere vorm van copywriting is het schrijven van een boek. Dit kun je doen onder je eigen naam of als ghostwriter. Tot slot kun je de keuze maken om redactiewerk te doen of juist te kiezen voor het schrijven van instructies of whitepapers.

Thuiswerken als tekstschrijver

Hoewel er zeer veel keuze is op dit gebied is het goed om je te beseffen dan niet iedere keuze bij je zal passen. Het schrijven van een website tekst is compleet anders dan het schrijven van een boek, ondanks dat je dezelfde 26 letters uit het alfabet, 10 cijfers en nog een aantal andere tekens tot je beschikking hebt. Het is immers een kunst om deze in de juiste volgorde te zetten.

Waar moet je aan voldoen als copywriter?

Hoewel je op de lagere school schrijven hebt geleerd, zijn er veel eisen waaraan je moet voldoen om een goede copywriter te kunnen worden. De kunst van dit vak is dat je voor de juiste woorden kiest waarmee je de lezer kunt bedienen. informeren, inzichten bieden, inspireren, motiveren, emotioneren of gewoon entertainen. Het lastigste is dat je als tekstschrijver je geschreven woord niet kunt ondersteunen met een mimiek of handgebaar.

Uit het bovenstaande zal je ongetwijfeld begrijpen waarom tekstschrijvers ook wel woordkunstenaars worden “genoemd”. Het kunnen schrijven is slechts één van de vaardigheden waar je als tekstschrijver over moet beschikken. Het kunnen inbeelden in het gevoel van de lezer is de belangrijkste eis waar je aan moet voldoen als copywriter.

Het feit dat je al zover bent met het lezen van deze tekst, is voor mij het bewijs dat ik (de schrijver) van deze tekst over deze gave beschik. Denk jij dit ook te kunnen?

Ontdek dan nu jouw mogelijkheden om jouw schrijfskills te benutten of te verbeteren door een cursus te volgen. Het grote voordeel hiervan dat je dit thuis kunt doen.

Thuiswerken als tekstschrijver

Een goede tekstschrijver heeft passie voor het vak en kan zelfstandig werken. Je hebt niet veel materiaal nodig om tekstschrijver te worden. Een goede laptop en een comfortabele werkplek volstaan in dit geval. In de meeste gevallen kun je jouw vak als tekstschrijver lekker thuis uitvoeren. Het grote voordeel hiervan is dat je jouw tijd zelf kunt indelen. Kantoortijden zijn voor jou niet van toepassing.