Steeds meer bedrijven maken gebruik van een virtual assistant. Dit biedt volop mogelijkheden om thuis te werken als secretaresse. Je kunt dan volledig thuis de werkzaamheden uitvoeren die in het verleden op kantoor moest gebeuren. Door de toegenomen digitalisering is er steeds meer vraag naar mensen die thuiswerken als secretaresse.

Online secretaresse, de virtual assistant

Steeds meer bedrijven richten hun werkprocessen online in. Veel meest succesvolle bedrijven zijn zelfs volledig overgestapt op een digitaal arbeidsproces. Door de toegenomen online mogelijkheden zijn er ook alle mogelijkheden om deze keuze te maken. Bij dit soort constructies wordt heel veel gebruik gemaakt van een team van freelancers of zzp’ers die op afstand hun diensten aanbieden. Deze mensen worden ook wel virtual assistants genoemd. Een virtual assistant biedt zijn of haar werkzaamheden volledig online aan. Er is geen sprake van een fysieke arbeidsrelatie.

Thuiswerk secretaresse

Als je thuis werkt als secretaresse, ben je dus een online secretaresse. De virtual assistant die bedrijven op afstand veel werk uit handen kan nemen. Je kunt hierbij denken aan het beantwoorden van mails, het organiseren van vergadering, het uitschrijven van facturen, het onderhouden van de website of social media en alle andere werkzaamheden die je als secretaresse kunt uitvoeren.

Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor een secretaresse die thuis werkt

Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor een secretaresse die thuis werkt. Het grote voordeel hiervan is efficiëntie. Het is mogelijk om direct in contact met elkaar te staan en snel te kunnen schakelen. Deze virtual assistant kan een ondernemer op een perfecte manier ondersteunen met raad en daad. Een secretaresse die thuis werkt zorgt voor een eigen werkplek en materialen. Als er gewerkt wordt met een virtual assistant constructie, dus waarbij de secretaresse als zelfstandige ondersteuning biedt, heeft de ondernemer geen loonkosten of andere bedrijfsrisico’s zoals opleidingskosten.

Interesse om thuis te werken als secretaresse?

Heb jij Interesse om thuis te werken als secretaresse? Er zijn diverse cursussen die je hiervoor kunt doorlopen. Dit zijn niet alleen vakinhoudelijke cursussen maar ook cursussen die je kunt volgen om je te profileren als virtual assistant. Hiermee heb je een goede springplank om thuis werkzaam te zijn als secretaresse. De vraag hiernaar vanuit het bedrijfsleven wordt steeds groter dus dat dit een interessante optie is, lijkt wel duidelijk.

Het grote voordeel voor jou is dat je lekker kunt thuiswerken als secretaresse. Je staat niet in de file om naar je werk te komen, je hoeft geen parkeerplaats te zoeken, je wordt niet afgeleid door collega’s en je kunt lekker productief zijn als je aan het werk bent. Dit zijn slechts enkele voordelen van het thuiswerken als secretaresse. Er zijn er veel meer!