Met het thuiswerken als chatoperator kun je een flink inkomen voor jezelf genereren. Het is een ideale optie als je als vader of moeder van jonge kinderen niet uit huis kunt, als je wat wilt bijverdienen naast een studie of als je het gewoon prettig vindt om thuis te werken. Bij veel mensen is dit immers het geval. Een chatoperator werkt vanuit de achtergrond maar treedt op de voorgrond. Spreekt dit jou wel aan? Ontdek dan hier alles hoe je kunt thuiswerken als chatoperator.

Wat doen chatoperators?

Chatoperators zijn de personen die namens een bedrijf of organisatie het digitale contact onderhoudt met een bezoeker op een website. Je kunt chatoperator zijn van diverse websites. In vrijwel iedere branche zijn chatoperators actief.

Thuiswerken chatoperator

Een chatoperator zorgt vaak voor het eerste contact met een geïnteresseerde. Deze persoon zal een website bezoeken omdat hij of zij interesse heeft in het aanbod van dit digitale platform. De voornaamste doelstelling van deze persoon is het nagaan of het aanbod van de website aansluit op zijn of haar interesses. Hieruit kunnen vragen ontstaan. Deze vragen kunnen gesteld worden in een soort chatbox waarvoor bedrijven chatoperators in dienst hebben. Als chatoperator kun je persoonlijk de vragen beantwoorden van een klant die op zoek is naar een nieuwe auto, klanten adviseren die op zoek zijn naar nieuwe meubels of een geïnteresseerde verder helpen bij het kopen van een nieuwe robotmaaier.

Erotische chat operator

Er zijn ook chatoperators die zich bezighouden met het onderhouden van contacten met websitebezoekers. Hierbij kun je denken aan de bezoekers van erotische websites. De vraag hiernaar is groot. De belangrijkste voorwaarde voor dit werk is dat je creatief bent en zo lang mogelijk in contact blijft met de persoon aan de andere kant van de “lijn”. De vergoeding wordt immers vaak berekend per sms.

Het beschikken over een rijke fantasie is een absolute pré. Daarnaast moet je uiteraard ruimdenkend zijn want bij dit soort chatboxen wordt een 18+ taal gebruikt. Je komt als chatoperator niet in beeld. Je hoeft dus niet een enorm mooie man of vrouw te zijn om thuis te werken als chatoperator. Je kunt je zelfs helemaal anders voordoen dan je bent.

Wat zijn de voordelen als je thuis aan het werk kunt als chatoperator?

Het belangrijkste voordeel van het werken als chatoperator is dat je thuis aan het werk kunt. Je hoeft niet op een kantoor te zitten, je hebt geen reistijd, het is niet nodig om bedrijfskleding te dragen en je kunt je werktijden zelf bepalen. Op een mooie zomerse dag kun je heerlijk buiten in de tuin zitten en genieten van het lekkere weer terwijl je aan het werk bent. Daarnaast heb je vrijwel niets nodig om het werk uit te voeren. Een goede smartphone of tablet is voldoende.

Je zult nu wel begrijpen dat veel mensen interesse hebben in het thuiswerken als chatoperator. De vergoeding kan nog flink oplopen als je bedreven hierin bent. Het werken in het weekend en in de avond of nacht wordt zelfs nog beter uitbetaald. In de meeste gevallen zal dit geen groot probleem zijn. Je hoeft er immers niet de deur voor uit om je geld te verdienen. Dat is het belangrijkste voordeel van het thuiswerken als chatoperator!