U heeft de laatste jaren waarschijnlijk veel gehoord over A.I. of Artificiële Intelligentie, en dat komt omdat de industrie van een etherisch concept in science fiction films is uitgegroeid tot potentieel een van de grootste industrieën van deze eeuw. Laten we bij het begin beginnen met de vraag wat AI nu precies is? De eenvoudige versie luidt ongeveer als volgt: AI is een vorm van computerwetenschap die draait om het maken van machines die taken kunnen uitvoeren waarvoor gewoonlijk menselijke intelligentie nodig is. In 1950 veranderde de wiskundige Alan Turing de geschiedenis toen hij de vraag stelde: Kunnen machines denken?, en AI heeft in wezen tot doel deze vraag bevestigend te beantwoorden. Jeremy Achin, CEO van DataRobot, omschrijft AI als volgt: “AI is een computersysteem dat in staat is om taken uit te voeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie nodig is… Veel van deze kunstmatige-intelligentiesystemen worden aangedreven door machine learning, sommige worden aangedreven door deep learning en weer andere worden aangedreven door zeer saaie dingen zoals ”rules”, ”een antwoord dat, nadat we de grote evolutionaire reis van computers hebben gezien in de afgelopen twintig jaar echt tot onze verbeelding spreekt. Maar nu vragen velen zich af wat AI voor het bedrijfsleven kan betekenen.

AI – het volgende grote ding

AI groeit met de snelheid van het licht, aangezien de geschatte wereldwijde marktomvang in 2019 op 39,9 miljard dollar lag en volgens Grand View Research tussen 2020 en 2027 met maar liefst 42,4% zal groeien. AI heeft al veel aspecten van de manier waarop de wereld werkt geïnfiltreerd, en virtuele assistenten zoals Amazons Alexa of Apple’s Siri zijn uitstekende voorbeelden van onze huidige adoptie van AI. Andere manieren waarop je AI kunt herkennen, zijn in de detectie van creditcardfraude, advertenties die voorstellen wat je online zou moeten kopen op basis van relevante winkelgewoonten en eerdere aankopen, en fotoherkenning, zoals de suggesties van Facebook over wie er op een foto zou kunnen staan. Er zijn twee soorten AI: smalle AI en algemene AI. Smalle AI is vandaag vaak te zien in computers, waar machines zijn aangeleerd om taken uit te voeren zonder dat ze daarvoor geprogrammeerd zijn. Een goed voorbeeld van smalle AI is het vermogen van zelfrijdende auto’s om objecten te herkennen. Algemene AI is het soort intellect dat mensen bezitten en is een flexibele vorm van intelligentie die voor een breed scala van taken kan worden gebruikt. In een notendop houdt algemene AI in dat machines menselijke intelligentie nabootsen. Dit type AI bestaat nog niet, maar Skynet in de Terminator heeft ons een goed idee gegeven van hoe het in de toekomst zou kunnen zijn.

Waarom is AI zo populair in de wereld?

Technologieën zoals machine learning en natuurlijke taalverwerking behoren tot het AI-gebied, en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om bedrijven te helpen hun doelstellingen te bereiken. Deze technologieën kunnen in combinatie met elkaar worden gebruikt in de data-, analyse- en automatiseringsruimtes, terwijl bedrijven ze kunnen gebruiken om hun klantenservice of toeleveringsketens te verbeteren of voor talloze andere functies. In de farmaceutische industrie staat AI op het punt om het spel te veranderen door de ontdekkingen van geneesmiddelen te versnellen en de succespercentages van de industrie te verbeteren, aldus GlobalData. AI maakt gebruik van geautomatiseerde algoritmen om gegevens te sorteren en patronen te identificeren binnen enkele seconden, processen die mensen maanden zouden kosten. Volgens een studie in de Lancet heeft AI-software zelfs borstkanker(s) kunnen herkennen die mammogrammen en artsen hadden gemist. AI kan in een groot aantal sectoren worden gebruikt en heeft zóveel potentieel dat het geen wonder is dat het door publicaties als US News and World Report wordt bestempeld als mogelijk de grootste industrie van de 21e eeuw.

How businesse can benefit from Artificial Intelligence

Grote spelers in de AI-wereld

Enkele van de grootste AI-bedrijven op de financiële markten zijn Nvidia Corp, Alphabet (Google) en Salesforce.com. Deze namen klinken u misschien bekend in de oren, maar laten we eens kijken hoe AI een grote rol speelt in elk bedrijf. Nvidia Corp is een populaire chipfabrikant, die veel techbedrijven voorziet van Nvidia-hardware in de vorm van halfgeleiders voor gebruik in alles van performance gaming tot zelfrijdende auto’s. Nvidia-hardware zal ook worden gebruikt om ’s werelds snelste AI-supercomputer, “Leonardo”, aan te drijven. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is een ander groot AI-bedrijf op de markten dat dagelijks gebruik maakt van AI. Er zijn tal van interne AI-tools ontwikkeld voor de zoekmachine om digitale advertentieprijzen te kunnen hanteren, spraakgestuurd te kunnen zoeken en nauwkeurige en relevante zoekresultaten te kunnen bieden. Salesforce is de afgelopen jaren een van de populairste large-cap aandelen geweest, dat zelfs een rol heeft gespeeld in de Dow Jones Industrial Average. Salesforce gebruikt AI om waarde toe te voegen aan zijn klanten door verborgen trends te vinden in gegevens, succesvolle marketingteksten te voorspellen, prioriteit te geven aan hot sales leads en nog veel meer.

Aandelenhandel met Vestle in de vorm van CFD’s

Met marktleiders als Nvidia hardware en Alphabet die de weg wijzen voor AI in de toekomst, zou het een interessante tijd kunnen worden voor zowel technologie als aandelenkoersen. Als deze bedrijven blijven innoveren, kan dit leiden tot marktvolatiliteit dat zowel kansen als risico’s kan opleveren voor traders die beleggen in CFD’s of Contracts for Difference. Met CFD’s kunt u profiteren van prijsbewegingen in beide richtingen – zowel stijgingen als dalingen – van een brede selectie van aandelen in populaire bedrijven zoals Nvidia hardware en Alphabet, zonder dat u de onderliggende waarde hoeft te kopen (in dit geval de echte aandelen).

Bij Vestle kunt u kiezen uit meer dan 750 CFD-instrumenten, waaronder aandelen van Nvidia-hardware, Alphabet en vele anderen, evenals grondstoffen, toonaangevende wereldwijde indexen, een grote verscheidenheid aan ETF’s, valutaparen en cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, en Litecoin. Voordat u aandelen verhandelt met Vestle in de vorm van CFD’s, kunt u profiteren van Vestle’s educatieve programma, inclusief PDF-gidsen, video tutorials, en 1-op-1 training met een live trading coach die u de basisprincipes van CFD aandelenhandel in uw eigen tempo kan uitleggen.

Het Vestle handelsplatform biedt handelaren een gestroomlijnde, innovatieve interface die wordt geleverd met de meest geavanceerde tools en functies van vandaag, waaronder marktwaarschuwingen, handelssignalen, analysegrafieken, financiële artikelen, en nog veel meer. Zorg ervoor dat u het sociale forum bekijkt voor regelmatige updates van Vestle, zodat als je  aandelen verhandeld met Vestle in de vorm van CFD’s je een regelmatige stroom van uitzonderlijke inhoud krijgt, van marktupdates tot leuke weetjes. Er is veel dat u kunt leren over een broker wanneer u het sociale forum bekijkt, ga vandaag nog naar Twitter en Facebook en volg Vestle.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 78.16 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html