Het is eindelijk zover, je hebt besloten dat je daadwerkelijk helemaal thuis gaat werken. Geen zeurende collega’s meer aan je hoofd, nooit meer vieze automaatkoffie en smerige bureaus. Een heerlijk idee.

Toch komen er bij dit besluit ook nog een aantal praktische, mindere zaken kijken. Zaken die je wel geregeld moet hebben voordat jij je thuiscarrière start. Wij zetten ze hier op een rijtje, hoef jij ze alleen nog maar te fixen.

Check je internet

Je hebt ongetwijfeld wel een internetverbinding thuis, maar is dit voldoende? Om professioneel bij je klanten over te komen is het goed wanneer je altijd goed bereikbaar bent, ook wanneer je Zoom meetings hebt. Haperend beeld, geen goed geluid. Het kan je potentiële klanten kosten.

Check de omgeving

Hartstikke leuk dat kiekje aan de wand van jou in je zwembroek, maar niet voor potentiële opdrachtgevers. Zorg ervoor dat je niet alleen zelf maar ook je omgeving een professionele uitstraling hebben. Hierdoor kom jij betrouwbaar, zakelijk en gedreven over. Dus uit die hoodie, schilderij van de wand en haar in de krul. Het levert uiteindelijk zeker omzet op.

Check je spullen

Check je spullen

Naast dat internet moet werken, moeten je spullen dit natuurlijk ook doen. Een goede laptop, werkplek en headset zijn toch echt wel de basis. Maar niet alleen de ‘hardware’ moet op orde zijn, ook de ‘software’ moet werken.

Denk aan mails met een goede handtekening, logo en een boekhoudprogramma. Investeer ook in een goed officepakket, dit werkt voor jezelf prettiger en komt de productiviteit ten goede.

Check je verzekering

Nu je inkomen en geld verdient wordt door middel van je werk thuis kun je zeker niet het risico lopen om niet goed verzekerd te zijn. Wacht dan ook niet te lang met het inboedelverzekering afsluiten en vergeet ook de opstalverzekering niet. Mocht er iets fout gaan, van een diefstal tot brand, jij weet hierbij zeker dat je morgen nieuwe spullen kunt kopen en weer verder kunt.

Check de cloud

Aanhakend op bovenstaand thema raden wij je aan om ook je data en bestanden in een cloud op te slaan, en hiervan weer back-ups te maken. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan is niet alles verloren. Een laptop kan namelijk niet alleen gestolen worden, hij kan ook crashen. Wanneer dit het geval is ben jij alles kwijt en kom je zeer onbetrouwbaar over bij de klant.
Thuiswerken, wij kunnen het iedereen aanraden. Het gebrek aan reistijd is heerlijk, maar er zijn ook zaken die vooraf echt geregeld moeten zijn voordat je van deze nieuwe werkwijze kunt genieten. Kortom, eerst even het zuur en dan het zoet!