Je kunt niet alles weten op het moment dat je net pas begint als ondernemer. Veel moet je nog leren en ondervinden. Een manier om sneller op de hoogte te geraken van alles wat er komt kijken bij het ondernemen en oplossing voor uitdagingen te vinden, is door gebruik te maken van handige websites voor startende ondernemers. We bespreken vijf van die handige websites voor de startende ondernemer.

Brandio

Een van de moeilijkste dingen van het starten met een bedrijf, is het vinden van een goede bedrijfsnaam. Niet iedereen heeft dat moment van inspiratie waaruit opeens een perfecte bedrijfsnaam verschijnt. Bovendien wil je natuurlijk ook domeinnaam voor je website en e-mail hebben, en die moet ook nog maar beschikbaar zijn. Kom je er niet uit, dan kun je een beroep doen op de website Brandio. Hier kun je bedrijfsnamen kopen mét domeinnaam en logo.

Ikgastarten

Er komt van alles kijken bij het opstarten van een bedrijf, en het zou fijn zijn als je uitleg over alle zaken die erbij komen kijken op één plek kunt vinden. Die plek is ikgastarten.nl. Hier vind je zeer bruikbare informatie over zaken als financiën, het ondernemingsplan, belasting, personeel en nog vele andere relevante zaken. Houd er wel rekening mee dat deze website van de Rabobank is en dus enigszins gekleurd is in hun richting.

Ikwordzzper

Ikwordzzper

Op de website ikwordzzper.nl vind je een uitgebreid stappenplan voor de startende zzp’er dat je beter helpt dan het stappenplan op de website van de Kamer van Koophandel (KvK). Ook handig op deze website is de uurtarief calculator, waarmee je je minimum uurtarief kunt bepalen. Verder is er de netto inkomen calculator waarmee je kunt berekenen wat je netto mag uitgeven.

Mtsprout

De website mtsprout.nl is een website vol blogs over het opstarten of opschalen van bedrijven. Hier vind je handige tips en inzichten die goed van pas komen. Ook lees je verhalen van en over andere ondernemers die je voorgegaan zijn. Zeker een handige website om je eens in te verdiepen, dus!

Higherlevel

De bedoeling van de website higherlevel.nl is om een plek te creëren waar ondernemers elkaar kunnen helpen om op een hoger niveau te komen. Dat kan met behulp van een forum waarop jij jouw vragen aan andere ondernemers kunt voorleggen. Zo kun je profiteren van de expertise van andere ondernemers. Wees wel kritisch op de informatie die je krijgt, want die kan wisselend zijn van kwaliteit.

Elk van deze websites kan op zijn eigen manier van waarde zijn voor jou als startende ondernemer. Neem er eens een kijkje om te ondervinden of je er steun aan kunt hebben!