Nu thuiswerken steeds populairder wordt, verruilen veel werknemers hun kantoor een aantal dagen in de week voor een kantoor aan huis. Ook voor zzp’ers is een ruimte in of aan huis ideaal om lekker te kunnen werken. Heb je geen ruimte over, maar zou je toch graag een kantoor aan huis willen? Dan is een tuinkantoor de ideale en gebudgetteerde optie! 

Een tuinkantoor is al mogelijk vanaf een tuinoppervlakte van 40 vierkante meter en is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Zo zijn de meeste tuinkantoren verkrijgbaar met een gevelbekleding van tuinhout. Vooral douglas hout is heel geschikt omdat dit een duurzame houtsoort is en daarom lang mee gaat en mooi blijft. Om je tuinkantoor nog fraaier te maken is het toevoegen van vlonderplanken rondom het tuinkantoor ook een mooie toevoeging. 

Belangrijk bij een tuinkantoor is dat deze goed geïsoleerd is, voorzien is van voldoende stopcontacten, goede verlichting heeft en een verwarming. Wanneer je een prefab tuinkantoor koopt zijn deze opties vaak al toegevoegd. Wanneer je een tuinkantoor zelf maakt of laat bouwen zijn dit zaken die je niet moet vergeten om toe te voegen. Om goed te kunnen werken in een tuinkantoor is het natuurlijk ook van belang dat er een goede wifi-verbinding is. 

Wat kost een tuinkantoor? 

Wat kost een tuinkantoor

Het kopen of laten bouwen van een tuinkantoor is dus vaak goedkoper dan het bouwen van een aanbouw aan het huis. Toch ben je al snel tussen de €2000 en €10000 kwijt. Hierbij hebben de wanddikte, aantal ramen, deuren, grootte van het tuinkantoor, materialen en afwerking grote invloed op de prijs. 

Tuinkantoor voor zakelijk gebruik

Wanneer je tuinkantoor zakelijk wordt aangeschaft, dan moet deze zijn voorzien van een eigen toiletruimte om de kosten fiscaal te kunnen verrekenen. Ga voor de aankoop van een tuinhuis dus eerst goed na waar deze aan moet voldoen om het zakelijk te kunnen kopen. Vaak weet een specialist al af van deze voorwaarden. 

Nog meer voordelen op een rijtje

  • Werken in een aparte ruimte zorgt ervoor dat je minder snel bent afgeleid waardoor je je beter kan concentreren. Dit vergroot weer de productiviteit! 
  • Gemakkelijk extra werkruimte zonder je huis te verbouwen
  • Scheelt reistijd
  • Inrichten naar eigen wensen en behoeften