Flexibiliteit en risico verlagend: twee belangrijke voordelen als je in zee gaat met een payrollorganisatie. Als je je salarisadministratie, en alle werkzaamheden daar omheen, uit handen geeft levert jou dat als bedrijf veel op. In dit blog lees je waarom dit zo flexibel werkt en wat de voordelen zijn van het inhuren van een payrollorganisatie.

Wat doet een payrollorganisatie precies

Een payrollorganisatie neemt je gehele salarisadministratie van je over. Denk hierbij aan alle juridische zaken tot aan de maandelijkse salarisuitbetaling. Je werknemers komen dan op de loonlijst van de payrollorganisatie te staan. De payrollorganisatie is ook verantwoordelijk voor de in- en uitdiensttreding van je werknemers.

Waarom Payroll in Nederland?

Een payrollorganisatie in Nederland kan veel van die werkzaamheden van je bedrijf overnemen. Je hoeft dan bijvoorbeeld zelf niet meer:

  • De arbeidscontracten af te sluiten;
  • Je gehele salarisadministratie te doen;
  • Te zorgen voor de salarisuitbetalingen en vakantietoeslagen;
  • Bezig te houden met verschillende verzekeringen;
  • En het verzuimbeleid uit te voeren.

De voordelen van Payroll in Nederland

De voordelen van Payroll in Nederland

Het kan veel voordelen met zich meebrengen als je voor payrolling in Nederland kiest. Denk hierbij aan:

Minder administratie en meer flexibiliteit

Een veelvoorkomende reden waarom bedrijven een payrollorganisatie in Nederland inhuren is dat ze zelf minder administratie hoeven te doen. Dit kan namelijk een tijdrovende klus zijn. Als je dit uit handen geeft heb meer tijd over voor andere belangrijkere dingen. 

Meer zekerheid en risico verlagend

Als jij een payrollorganisatie in Nederland inhuurt weet je zeker dat je de juridische zaken op orde hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van verzekeringen, betalen van premies en meer zekerheid als zich verschillende calamiteiten voor doen. Ook hoef je je geen zorgen te maken om de kosten als een werknemer ziek wordt en heeft de werknemer zekerheid wat betreft zijn salarisuitbetaling.

Geen verschillende arbeidscontracten meer

Fulltime, parttime, zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, en zo zijn er nog veel meer. Als je een payrollorganisatie in Nederland inhuurt, betekent dat dat je je hierom niet meer druk hoeft te maken. Zelf maak je afspraken over het aantal gewerkte uren met je werknemers, en de payrollorganisatie doet de rest.

De kosten van Payroll in Nederland

De payroll medewerker die bij jou komt te werken krijgt meestal het brutoloon plus een opslag. De hoogte van die opslag kun je uitrekenen met een omrekenfactor. Deze ligt in de praktijk ongeveer tussen de 1,50 en 1,75. Dit getal vermenigvuldig je vervolgens met het brutoloon.

Hoe hoog de omrekenfactor uitvalt, heeft te maken met:

  • De hoogte van het brutoloon
  • Het aantal uren de payroll medewerker gaat werken
  • Welke payrollorganisatie je kiest

Ook moet je rekening houden met extra kosten zoals bij ziekteverzuim. Om hierachter te komen moet je weten of er een verzuimprotocol is, een contract met een arbodienst en of de doorbetaling bij ziekte goed geregeld is. Ook kan het zijn dat de payrollorganisatie geen premies en loonheffingen betaalt. Hier moet je goed op letten, want de Belastingdienst kan jouw bedrijf daar uiteindelijk aansprakelijk voor stellen.

Wil je exact weten hoe hoog de kosten uitvallen? Je hebt verschillende online uitrekentools die je daarbij goed kunnen helpen.

Schakel Payroll Select in!

Geïnteresseerd geraakt naar Payroll in Nederland? Payroll Select helpt je daar graag bij! Neem gerust contact met ons op.