Veel mensen zien een zeer interessant verdienmodel in de crypto handel. Het nadeel van deze keuze is dat er wel kennis van crypto zaken vereist is om hierin succesvol te zijn. Daarnaast is het van groot belang dat de volatiele crypto koersen goed in de gaten worden gehouden om de gewenste doelstellingen te kunnen realiseren. Als er niet aan deze vereisten kan worden voldaan, is het nog altijd mogelijk om geld te verdienen met crypto. Er kan dan worden gekozen voor het vormgeven van een passief verdienmodel. In dit artikel nemen we een aantal interessante mogelijkheden door om passief geld te verdienen met crypto.

Handelen of beleggen in cryptocurrency?

Een van de eerste keuzes die gemaakt moet worden bij de wens om geld te verdienen met digitale munteenheden is of de voorkeur uitgaat naar het handelen of beleggen in cryptocurrency. Het handelen in cryptogeld kan een methode zijn om op een snelle manier veel geld te verdienen maar het is goed om te realiseren dat de risico’s op een eventueel verlies ook groter is. Bij een investering in Bitcoins om hier actief in te handelen, ben je meer afhankelijk wat de Bitcoin koers doet, dan bij het beleggen in deze cryptomunt het geval is. Doordat je bij het beleggen in digitaal geld er vaak voor kiest om een digitale munteenheid wat langer in je bezit te houden, kun je deze keuze zien als een passieve manier van geld verdienen met crypto.

Hoe interessant is het staken van cryptomunten

Hoe interessant is het staken van cryptomunten?

Het bovenstaande brengt ons automatisch op het antwoord op de vraag hoe interessant het staken van cryptomunten is. Er is sprake van het staken van cryptomunten als een cryptomunt voor een langere tijd in bezit wordt gehouden en hiervoor een vergoeding (staking rewards) wordt verstrekt. Om in deze doelstelling te voorzien kan er gekozen worden om te investeren in speciale staking coins. Deze optie is een zeer interessante keuze om passief geld te verdienen met crypto als je de investering de langere tijd kunt missen.

Inzet van masternodes of minen

Naast de keuze voor staking zijn er andere mogelijkheden om passief geld te verdienen met crypto. Je kunt je inkomsten genereren door de inzet van masternodes (een masternode is een computer die interactief verbonden is met een blockchain netwerk) of door te minen. Cryptomunten minen wil zeggen dat je een computer laat draaien om de meest ingewikkelde rekenkundige puzzels op te lossen. Mining kost heel erg veel energie, omdat de computers wiskundige formules moeten oplossen die niet zomaar te kraken zijn. In het laatste geval is Bitcoin kopen om hierin te beleggen wellicht een betere keuze. Het is immers niet uitgesloten dat de koers van deze munt in de toekomst opnieuw record hoogtes kan bereiken.