Het afgelopen decennium is het aantal mensen dat vanuit huis werkt sterk gestegen. Enerzijds gaat het om zelfstandigen zoals freelancers of mensen met een eigen webshop, anderzijds heeft de coronapandemie ook het aantal medewerkers in loondienst dat thuis werkt aanzienlijk doen toenemen. Als thuiswerker heb je ongetwijfeld voor een goede werkplek gezorgd. Maar hoe zit dat eigenlijk als je eens een zakelijke bijeenkomst wil organiseren? Hieronder vind je praktische tips voor het vinden van een evenementenlocatie.

Businessevents voor thuiswerkers

Veel mensen die thuiswerken vinden vooral de rust erg fijn. Hoewel je vooral op je werk zal focussen kan het zijn dat je op een gegeven moment een business event wil organiseren. Omdat je bijvoorbeeld een goede indruk wil maken op een potentiële klant, een borrel voor bestaande klanten of een netwerkbijeenkomst met andere vakspecialisten wil organiseren of een workshop of training wil geven.

Zo vind je een geschikte locatie voor je event

Thuis heb je niet voldoende ruimte, en bovendien wil je geen inbreuk op je privacy. Daarom is het aan te raden op zoek te gaan naar een bedrijf dat zaalverhuur aanbiedt. Hieronder vind je vijf vragen die je helpen de meest geschikte locatie te vinden.

Hoeveel gasten komen er?

Hoeveel gasten komen er

Zaalverhuur is mogelijk voor uiteenlopende groepsgroottes. Zoek je een vergaderruimte voor een kleiner gezelschap, of congreslocaties voor bijvoorbeeld een groter aantal mensen dat een workshop of training wil volgen? Zorg er altijd voor dat de grootte van de ruimte past bij het aantal gasten.

Wat zijn het thema en doel?

Je organiseert een event met een bepaald doel. Daarbij draait een evenement vaak om een bepaald thema. De locatie en de aankleding ervan bepalen de ervaring van de gasten en dragen bij aan het bereiken van het doel. Zorg ervoor dat de sfeer goed past bij het thema.

Welke faciliteiten zijn aanwezig?

Afhankelijk van het soort evenement kan het zijn dat je op zoek bent naar specifieke faciliteiten. Denk aan de aanwezigheid van audiovisuele middelen om een presentatie te geven, kleinere ruimtes of aparte hoekjes waarin mensen privé kunnen netwerken of de aanwezigheid van hotelkamers voor mensen die van ver komen.

Wat wil je op het gebied van catering?

Nog een belangrijke factor die het succes van een evenement bepaalt is de catering. Om minder te hoeven regelen is het aan te raden een locatie te kiezen die een totaalpakket aanbiedt en veel cateringervaring heeft. Om ontevredenheid te voorkomen is het belangrijk een variëteit aan toegankelijke hapjes en drankjes te kiezen.

Hulp inschakelen van een ervaren professional

Heb je weinig tijd en / of weinig ervaring in het organiseren van een event? Zoek dan bij voorkeur locaties waarbij ervaren eventmanagers je kunnen bijstaan en inspireren.

Succes!

Omdat het organiseren van een evenement maandenlang kan kosten is het belangrijk op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Met bovenstaande vragen ben je in ieder geval al een eind op weg met het vinden van de beste locatie. Zo kun je verder aan de slag met het inhoudelijke programma. Succes!