Ben je werkzaam als zzp’er en merk je dat je met veel partijen hebt samengewerkt, maar dat deze samenwerking vaak eenmalig bleef? Dan is het tijd om te kijken hoe je hier verandering in kunt brengen. Het is namelijk veel gemakkelijker om via een klant waar je al een keer mee gewerkt hebt, nogmaals een opdracht binnen te halen dan wanneer je steeds weer nieuwe klanten moet werven. Een goede manier om dit te doen, is door met relatiegeschenken te werken. Dit is namelijk een effectieve en betaalbare manier om oude connecties aan te halen en om tegelijkertijd je waardering naar de klant uit te spreken. We laten je in dit artikel zien wat je kunt doen om het perfecte relatiegeschenk samen te stellen.

Een relatiegeschenk moet vooral duurzaam en functioneel zijn

Niets is zo vervelend als een geschenk van iemand krijgen waar je niets mee kunt. Zorg er daarom altijd voor dat je iets geeft dat in goede aarde valt. Dit houdt in dat je altijd moet kiezen voor iets wat functioneel is en vaker gebruikt kan worden. Je kunt bijvoorbeeld bij Maxilia thermosbekers met logo voor jouw bedrijf bestellen. Een goede beker is altijd welkom en zeker wanneer deze je drankje ook nog eens lange tijd warm of juist koud kan houden. Omdat je de beker voorziet van je bedrijfslogo, zal de persoon die de beker gebruikt iedere keer even aan je denken. Dat is wat je wilt als je een relatiegeschenk geeft. Bovendien laat je ook zien dat je bewust bent van het milieu. Een beker kan eindeloos vaak gebruikt worden waardoor je heel wat minder plastic hoeft te gebruiken. Daarmee draagt je geschenk dus ook nog bij aan een duurzamere wereld. Je slaat twee vliegen in één klap.

Welke geschenken vallen altijd in de smaak bij de ontvanger?

Welke geschenken vallen altijd in de smaak bij de ontvanger?

Het kan lastig zijn om te bedenken wat je als relatiegeschenk kunt geven. Je wilt namelijk iets geven wat in goede aarde valt. Je kunt zelf met allerlei plannen komen, maar je kunt ook eens kijken naar het aanbod van aanbieders van relatiegeschenken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Maxilia relatiegeschenken. Het voordeel van zo’n aanbieder is dat deze precies weet welke producten graag gekregen worden. Kies je bij zo’n ervaren aanbieder een product, dan weet je zeker dat je je geld goed investeert. Ook is het prettig dat een dergelijke partij alles voor je kan regelen, van het aanbrengen van een logo tot het verpakken van de producten. Een derde bijkomend voordeel is dat je vaak kunt profiteren van fikse kortingen wanneer je in grote hoeveelheden bestelt. Waarom zou je dit doen? Omdat een relatiegeschenk altijd een goede binnenkomer is bij potentiële nieuwe klanten. Besluiten ze niet met je in zee te gaan, dan zijn je geschenken nog altijd goede promotieartikelen.

Een geschenk is leuk, maar goede timing leidt tot succes

Tot slot: besluit je om relatiegeschenken te gaan gebruiken, zorg er dan voor dat je ze op het juiste moment geeft. Goede timing kan nauwelijks onderschat worden. Weet je dat je klant binnenkort een jubileum viert? Zorg er dan voor dat je op dat moment een geschenk aanbiedt. Daarmee maak je maximaal indruk en dat is wat je wilt. Ook kun je even iets sturen wanneer je klant een tegenslag te verwerken heeft. Je laat op die manier zien dat je betrokken bent bij je relaties en dat is precies wat je wilt als je met iemand wilt samenwerken. Check dus welke geschenken voor jou het beste zullen gaan werken.