YouTube is een online video platform waar zeer veel gebruik van wordt gemaakt. Het is zelfs de één na de grootste zoekmachine die er is. Het platform biedt daarom dan ook alle mogelijkheden om er geld mee te verdienen en je kunt dan ook zeker leven van YouTube. Er zijn diverse manieren om dit te doen. We zetten deze manieren voor je op een rijtje om je inzicht te geven hoe je zelfs vanuit huis je inkomen kunt genereren.

YouTube gebruiken als verdienmodel voor thuiswerk

YouTube is wereldwijd de grootste video community en ook in ons land is dit platform zeer populair. YouTube heeft alleen al in Nederland ongeveer 2,8 miljoen dagelijkse gebruikers. Een groot voordeel is Google (wereldwijd de grootste zoekmachine) eigenaar is van Google. Dit biedt als voordeel dat er sprake kan zijn van een versterkende waarde en een website kunt koppelen met filmpjes die je op YouTube plaatst. Dit heeft een gunstig effect op je vindbaarheid en “zien is verkopen”! Het gebruik van YouTube als verdienmodel is een vorm van thuiswerk want je hoeft zelfs niet de deur uit om filmpjes te plaatsen.

leven van youtube

Kan iedereen filmpjes plaatsen op YouTube?

Het plaatsen van filmpjes op YouTube is een relatief eenvoudige handeling waar je geen technische kennis voor nodig hebt. Het enige wat je moet doen voordat je letterlijk in the spotlights kunt staan, is je aan te melden op het affiliate programma van YouTube en je account te verbinden met Google Adsense. Als je dit hebt gedaan, kun je filmpjes gaan opnemen, plaatsen en misschien thuis geld verdienen. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn want de mens is visueel ingesteld. We kijken liever dan dat we lezen. Daarbij komt dat we iets makkelijker onthouden als we het zien dan dat we het lezen. Erg interessant dus!

Hoe ziet een verdienmodel waarbij gebruik wordt van YouTube eruit?

Als je geld wilt verdienen met behulp van YouTube kun je diverse keuze maken. Een van de manieren om dit te doen is door te gaan vloggen. Een vlog is een visuele weergave van een blog. Je schrijft je belevenissen dus niet op papier maar neemt het op. Als je vlogs veel bekeken worden en je hebt veel abonnees, kun je hier een interessant verdienmodel van maken. Als de Google AdSense advertenties (voor, tijdens en na jouw video’s) goed worden bekeken, kun je voor iedere klik op jouw video een mooi geldbedrag verdienen.

Een andere manier om met behulp van Youtube geld te verdienen, is door een affiliate traject op te zetten. Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij je het aanbod van anderen aanbeveelt. Als jouw bezoekers daadwerkelijk het andere platform bezoeken, krijg jij daar een vergoeding voor.

Tot slot is het kennisdelen met behulp van Youtube een veel gebruikte methode. Als jij online cursussen aanbiedt en je maakt gebruik van video’s, kun je hierbij gebruik maken van YouTube. Je kunt deze filmpjes tegen betaling aanbieden. De bezoeker krijgt alleen toegang tot deze filmpjes na het betalen van jouw factuur.

De voorwaarde om succesvol te zijn en geld te verdienen via YouTube is dat je populair bent of dat mensen je zien als echte kenner (autoriteit) op jouw vakgebied. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je onder de aandacht komt van je doelgroep. Hiervoor kun je een ander social media kanaal gebruiken. Social media is immers sterk in opkomst in Nederland. Genoeg kansen dus!