De technische branche wordt steeds belangrijker. Steeds meer werkgevers zien de noodzaak in van werknemers met een technische achtergrond. Techniek is in alle sectoren te vinden en staat nooit stil. Het maakt de laatste tijd juist grote sprongen, waardoor er steeds meer vraag ontstaat naar mensen met een technische opleiding of achtergrond. We kunnen namelijk niet meer zonder techniek. Dat leidt tot steeds meer vacatures die vrij komen voor technische vakmensen. En dit zal alleen maar toenemen naarmate de tijd vordert. Dus wil jij weten of werken in de techniek iets voor jou is? Lees deze blog dan snel verder!

Toekomstperspectief

Zoals al verteld in de inleiding, komen er steeds meer vacatures vrij voor mensen met technische kennis. Dat is niet zo raar, want alles wordt steeds technischer. Wanneer we kijken naar de afgelopen jaren, zie je dat de werkgelegenheid in de technische branche de afgelopen vijf jaar ontzettend gestegen is. En dat zal alleen nog maar toenemen! Wanneer je een technische opleiding hebt afgerond, ben je daarom vrijwel zeker van jarenlange baangarantie. Dit heeft ook te maken met de vergrijzing die plaatsvindt in Nederland. Veel ouderen kunnen de snelheid van de technologische ontwikkelingen niet meer bijbenen of ze stoppen met werken. Het gevolg? Een tekort aan technische vakmensen. Kortom; met een baan in de techniek ben jij de komende jaren verzekerd van een mooie baan!

Verschillende soorten functies

Verschillende soorten functies

Naast het goede toekomstperspectief heeft het werken in de techniek nog een groot voordeel. Er zijn namelijk veel verschillende soorten functies die je kunt uitoefenen in de branche. Zo is er voor iedereen een geschikte baan te vinden. Denk bijvoorbeeld aan functies in de elektrotechniek, installatietechniek of consultant. Maar er zijn ook genoeg vacatures te vinden als projectcoördinator, uitvoerder, service- en onderhoudsmonteur, werkvoorbereider, engineer etc. Genoeg keuze dus! Ongeacht jouw opleidingsachtergrond zijn er genoeg toffe vacatures te vinden. Daarnaast is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waardoor jij niet snel uitgeleerd raakt en nog jarenlang werkzaam kan blijven in deze mooie industrie.

Goed salaris

Tot slot, en dat is niet onbelangrijk, is het salaris binnen de techniek meer dan prima. In 2018 zijn de meeste salarissen met een €400,- per maand gestegen. Een enorme groei dus! Wel moeten we er bij vermelden dat dit voornamelijk om functies ging met een hbo/wo opleiding. Maar ook als afgestudeerde mbo’er heb jij een uitstekend salaris. Daarnaast geldt het principe: hoe meer werkervaring, hoe meer je gaat verdienen. Als beginnend engineer begin je ongeveer met een bruto startsalaris van €1.950,-. Dat kan echter na jaren werkervaring oplopen tot €3.500,-. De bedrijfsgrootte, het aantal mensen aan wie je leiding geeft en de budgetten van het bedrijf hebben allen invloed op het salaris. Tot slot willen we zeggen dat jij in een goede positie staat. Door het tekort aan vakmensen mag jij best gaan onderhandelen over het salaris én andere arbeidsvoorwaarden.

T-Pion helpt jou graag verder met de keuze

Is het werken in de techniek iets voor jou? T-Pion helpt jou dan graag verder. Omdat de vraag naar technische vakspecialisten blijft groeien, ontstaan er veel kansen voor jou. Wij helpen je graag verder naar het vinden van jouw ideale baan in de techniek!