Heb je altijd gedroomd van een baan als recruiter of intercedent en lijkt het je leuk om te ondernemen? Dan is het goed om die passies met elkaar te combineren en een eigen uitzendbureau te starten. In dat geval werk je niet in loondienst bij een bedrijf, maar ben je eigen baas. Het starten van een eigen uitzendbureau heeft diverse voordelen. Waarom je deze keuze zou moeten maken? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen voor je op een rij.

Het opzetten is niet lastig

Voor ondernemers is het lang niet altijd even makkelijk om een bedrijf op te zetten. Het ene soort bedrijf opzetten is dan ook een stuk lastiger dan het andere. Droom je van een eigen uitzendbureau, dan heeft dat als voordeel dat het niet lastig is om op te zetten. Nadat je de niche, rechtsvorm en je bedrijfsnaam hebt bepaald, kun je je inschrijven met je onderneming bij de Kamer van Koophandel.

Daarna is het handig om na te denken over zakelijke kwesties, zoals het openen van een zakelijke bankrekening, het ontwerpen van een logo en huisstijl, het maken van een eigen website en het opzetten van social media kanalen. Daarnaast is het mogelijk dat je abonnementen op cv-databases nodig hebt voor je eigen uitzendbureau, dus doe daar vooraf goed onderzoek naar.

Over het algemeen kun je vrij snel beginnen met doen wat je leuk vindt: de gouden match vinden tussen kandidaat en werkgever. Wil je echt focussen op het vinden van matches en minder op zaken als administratie en contracten? Dan is het een aanrader om je backoffice uit te besteden. In dat geval is het mogelijk om echt te focussen op waar je blij van wordt en krijg je de ruimte om je onderneming te laten groeien. Als je een specialist zoekt voor het uitbesteden van je backoffice, dan zit je bij easyworx goed.

Het opzetten is niet lastig

Het biedt vrijheid

Kies je ervoor om te gaan ondernemen en een uitzendbureau te starten, dan heeft dat ook als voordeel dat je vrijheid ervaart. Je werkt niet onder een baas, maar bent eigen baas. Dat betekent dan ook dat je alles zelf in handen hebt. Jij bepaalt wanneer je werkt, hoelang je werkt en vanaf welke plaats. Daarnaast mag je zelf je uurtarief bepalen. Je hebt de touwtjes zelf in handen en dat biedt een stuk meer vrijheid dan wanneer je voor een baas werkt. De flexibiliteit die je krijgt, maakt het ondernemen leuk om te doen.

Je bent nooit uitgeleerd

Nog een reden om een eigen uitzendbureau te beginnen, is omdat je nooit bent uitgeleerd als ondernemer. Je krijgt te maken met verschillende situaties en dient daarop te anticiperen. Je leert verschillende kandidaten en werkgevers kennen en de manier waarop je hen moet benaderen kan dan ook iedere keer weer anders zijn. Je blijft als ondernemer altijd leren en wordt op die manier steeds beter in je vak.

Wil je zelf je kennis blijven bijspijkeren, dan is dat mogelijk aan de hand van korte opleidingen, cursussen of trainingen. Hoe meer belangrijke vaardigheden en competenties je op zak hebt, hoe beter je je vak kunt uitoefenen.

Er zijn dus meerdere redenen om te kiezen voor het beginnen van een eigen uitzendbureau. Je krijgt dan de kans om op je eigen manier aan de slag te gaan met het werven en plaatsen van goede kandidaten. Wil je het voor jezelf makkelijker maken en echt alleen focussen op hetgeen wat je leuk vindt om te doen? Neem dan contact op met een partij om je backoffice uit te besteden.