Stel je voor, het is een heerlijke lentedag. De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en er is geen vuiltje aan de lucht. Op dagen als dit is het natuurlijk heerlijk om de tuindeuren open te gooien en elk klein beetje frisse lucht binnen te laten komen.

Hoewel dit heerlijk is, is het risico op het binnenhalen van ongewenste beestjes zoals muggen, vliegen en wespen ineens een behoorlijke realiteit. Het hebben van een rolhordeur kan de voor jou de perfecte oplossing zijn!

Binnen werkend van buiten genieten

We werken vandaag de dag steeds vaker thuis. Maar ondanks dat we allemaal wat meer binnen vanuit onze huizen moeten werken betekent dat niet dat we niet kunnen genieten van de heerlijke buitenlucht! Want wist je dat frisse lucht niet alleen lekker is maar ook nog eens bevorderlijk is voor creativiteit en jouw werkvermogen?

Een rolhordeur is dan ook de perfecte toevoeging aan ieder thuiskantoor. Of dit nu de keuken, woonkamer of bij een balkon in de buurt is, een rolhordeur zorgt ervoor dat jij jouw deur naar buiten wagenwijd open kunt doen zonder dat jij je druk hoeft te maken over ongewenste gasten.

Verschillende hordeuren voor verschillende huizen

Jouw huis is uniek. En jij wilt natuurlijk dat er bij jouw unieke huis een geschikte hordeur komt. Gelukkig zijn er dan ook verschillende rolhordeuren voor bij jouw huis.

Zo kun je gaan voor een standaard rolhordeur. Deze werkt in wezen als een soort schuifdeur, waardoor je hem horizontaal openmaakt. De rolhordeur rolt zichzelf bij het openmaken automatisch op en rolt zichzelf naderhand bij het sluiten weer uit.

Een ander type deur is de plisséhordeur. Deze hordeuren komen oorspronkelijk uit Japan, waar zij al jarenlang geliefd zijn. Het verschil bij een plissé hordeur zit hem in de manier waarop het gaas zich verzameld. Deze rolt zich bij een rolhordeur op, waar hij bij een plissé hordeur zichzelf juist opvouwt.

Onderhoudsarm

Een rolhordeur is gemakkelijk op veel verschillende manieren. Zo is het de perfecte toevoeging voor iedereen die graag de deur open heeft maar liever geen ongedierte binnen heeft.

Een ander voordeel aan een rolhordeur is het feit dat deze nagenoeg allemaal onderhoudsarm zijn. Zo zijn deze gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en laat je ze rustig in de lucht drogen.

Altijd passend

Altijd passend

De kans is groot dat jij veel tijd, geld en energie in je huis hebt gestoken. Dat kan betekenen dat je ook zorgvuldig jouw deuren en deurposten hebt uitgezocht en hebt laten maken. Het zou dan ook zonde zijn als je een hor hebt die niet past!

Gelukkig is het vandaag de dag meer regel dan uitzondering dat rolhordeuren op maat worden gemaakt. Door deze op maat te maken ben je gegarandeerd van een passende rolhordeur die volledig af is gestemd op jouw unieke woonwensen.

Maar wees niet gevreesd, er zijn ook kant-en-klaar pakketten met rolhordeuren te verkrijgen. Deze zijn in veel gevallen rond de 220 x 100 cm (HxB) waardoor ze in veel verschillende deuropeningen te plaatsen zijn.