‘’Zoveel mogelijk thuiswerken’’ Zo luidt het advies van de overheid. Covid 19 heeft veel verandering gebracht in onze levens en het lijkt erop dat dat ook nog wel even zo blijft. Thuiswerken is de toekomst wordt ook wel gezegd. Bij veel mensen leidt het tot de volgende situatie: lange dagen waarin je half aan het werk bent en half je privéleven onderhoudt. Je bent minder lang effectief aan het werk en kunt moeilijker rust vinden. En dat is logisch want Hoe ontspan je nu jouw werkplek ook de plek is waar je ontspanning en rust zou moeten vinden?

Juist die ontspanning en rustmomentjes in deze gekke tijd zijn zo belangrijk. Je zou kunnen overwegen om in jouw tuin een oase van rust te creëren. Hoe heerlijk zou het zijn als jij na je werk even een time-out kunt nemen in jouw eigen spa in de achtertuin? In deze blog leggen we je de voordelen uit van een home spa!

Fysieke gezondheidsvoordelen

Het idee dat warm water zorgt voor gezondheidsvoordelen is al eeuwen oud. Denk maar aan de thermen van de oude romeinen. Zo heeft ook een spabad mooie voordelen voor je gezondheid! Een spabad kan ervoor zorgen dat je spieren beter ontspannen, vooral als je hebt gesport. De massage jets zorgen er namelijk voor dat jouw spieren los komen. Last van spierpijn omdat je tussen die twee meetings een rondje hard gelopen hebt? Ook dan zijn de massagejets in combinatie met het warme water een uitkomst voor jou. Deze combinatie stimuleert je bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie zorgt er voor dat de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen optimaal is hierdoor herstellen spieren beter. Dit effect wordt extra gestimuleerd als het buiten koud is. Zeker nu we de winter weer in gaan kan een spabad jou dus helpen ontspannen.

Een home spa, de ultieme ontspanning naast huiswerken

Een opgeruimd brein

Ook mentaal kan een duikje in een spabad grote voordelen hebben. Een warm spabad midden in de buitenlucht kan je helpen om beter in slaap te komen. De combinatie van warmte en kou maakt je rozig, zodat jij heerlijk kunt slapen. En slaap is belangrijk, want in je slaap herstelt je lichaam zich. Zowel geestelijk als lichamelijk. De gebeurtenissen van die dag krijgen een plek in je brein en worden opgeslagen in ons geheugen.

Altijd gebruik maken van jouw home spa

Nederland is een land waar het weer erg onvoorspelbaar kan zijn, zo kan de zon schijnen maar tien minuten later zit je midden in een harde plensbui. Om verrassingen te voorkomen is een overkapping ideaal om te hebben. Een spa overkapping is een overkapping over jouw spabad heen. Zo kun jij ook in slechte weersomstandigheden genieten van de voordelen van een spabad!