Door het thuiswerken ben je in een andere werkomgeving terecht gekomen. Het werken vanuit huis biedt zeer veel voordelen, mits je beschikt over een aantal essentiële faciliteiten waar je op kantoor ook de beschikking over hebt. Een van de belangrijkste voorzieningen is een goede bureaustoel. Goede bureaustoelen zijn onmisbaar als je er veelvuldig van gebruik maakt. De aankoop van een goede bureaustoel om thuis te werken kun je dan ook zien als zeer nuttige investering in je gezondheid. Daarom delen we hieronder een aantal belangrijke inzichten zodat je weet waarom je hierin moet investeren en waarop je moet letten bij je keuze van een bureaustoel.

De gevolgen van een verkeerde werkhouding

Voordat we gaan vertellen waar je op moet letten als je op zoek bent naar een goede bureaustoel, is het goed om de gevolgen onder je aandacht te brengen als je hier niet over beschikt. Je beschikt thuis immers ongetwijfeld over diverse plekken waar je kunt werken. De bank en je bed zien er verleidelijk uit en de plek aan de keukentafel of op de barkruk ziet er ook prima uit. Het gevolg is echter dat je op deze plekken een verkeerde werkhouding zult aannemen. Hierdoor ontstaan lichamelijke klachten zoals RSI, rugklachten, schouderklachten, nekklachten en hoofdpijn. Deze klachten voel je niet direct maar zijn wel chronisch. Daarnaast is het goed om je te beseffen dat je erg lastig kunt herstellen van dit soort klachten.

Bureuastoel thuiswerken

Wanneer het gebruik van goede bureaustoelen echt noodzakelijk is

Als je langer dan vier uur achtereenvolgens gebruik maakt van je bureaustoel, is het enorm belangrijk dat deze voldoet aan alle eisen om gezond te kunnen werken. Goede bureaustoelen zijn ergonomische bureaustoelen. Dit zijn stoelen die zorgen comfort én ergonomie. Je kunt hier dus een prettige- en gezonde zithouding in aannemen. Dit kun je realiseren door een bureaustoel te kiezen die je volledig kunt aanpassen jouw lichaam. Hiermee zorg je ervoor dat je bureaustoel een maximale ondersteuning biedt aan je lichaam dus dat je lichaam op zoveel mogelijk plekken wordt ondersteund.

Waar moet je op letten als je een ergonomische bureaustoel wilt aanschaffen?

Om een goede ergonomische bureaustoel aan te kunnen schaffen is het goed om te weten wat de meest optimale zithouding is. Hierbij spelen een aantal factoren een rol:

  • Je benen moeten gelijkmatig worden ondersteund op het moment dat je knieën in een hoek van 90 graden staan en je voeten volledig op de grond staan. Het is dus van belang dat een bureaustoel in hoogte instelbaar is.
  • Je onderbenen mogen niet tegen de voorrand van de bureaustoel komen. Hierdoor kun je deze immers wat afknellen.
  • De hoogte van de rugleuning van een bureaustoel moet aangepast kunnen worden om ervoor te zorgen dat de bolling hiervan precies de vorm van je rug volgt. Hierdoor ben je zoveel mogelijk in contact met de stoel.
  • In een goede bureaustoel is het mogelijk om op een prettige manier rechtop te zitten zonder druk tegen de leuning te hoeven uitoefenen. De lendensteun moet instelbaar zijn dat je ook met je onderrug een comfortabele houding kunt aannemen.
  • Je armen moeten een hoek van 90 graden aan kunnen nemen bij het uitvoeren van de werkzaamheden aan het bureau. Dit is immers de minst belastende werkhouding. Bij een goede bureaustoel kunnen de armsteunen dus in de juiste hoogte worden ingesteld.

Welke bureaustoel is jouw favoriet om thuis te werken?