Thuiswerken is, sinds corona, bij veel bedrijven het nieuwe normaal geworden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook tal van freelancers en ZZP’ers in Nederland te vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen een thuiskantoor inrichten. Naast een bureau en een goede stoel wil je natuurlijk wel dat deze ruimte ook wat warmte en sfeer uitstraalt en dat je niet de hele dag naar een kale witte muur hoeft te kijken. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je bijvoorbeeld een schilderij op wilt hangen. Hier komt echter vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. We zetten daarom de do’s en don’ts bij het ophangen van een schilderij in je thuiskantoor voor je op een rijtje.

Don’t: boren en schroeven

Veel mensen hangen een schilderij op door middel van boren en schroeven. Wil je echter na verloop van tijd een ander schilderij ophangen of wil je er iets naast hangen waardoor het oorspronkelijke schilderij verplaats moet worden, dan kan het zo maar gebeuren dat je decoraties niet meer over het gat heen hangen. Daar komt bij dat als je niet heel handig bent met een boormachine je zo maar achter kunt blijven met meer gaatjes dan de planning was. Om dit te voorkomen is het verstandiger om gebruik te maken van een Schilderij Ophangsysteem. Bij dit systeem kun je meerdere schilderijen of decoratie stukken ophangen en zelfs een lamp die je stukken mooi verlicht.

Don’t boren en schroeven

Do: Hang schilderijen en decoratie altijd met twee personen op

Misschien heb je al eens uitgeprobeerd om in je eentje wat aan de muur te hangen. Dan zul je vast en zeker ontdekt hebben dat dit een bijna onmogelijke opgave is. Niet alleen zit je met je neus veel te dicht op je project waardoor je niet kunt zien of je de juiste plaats uitgezocht hebt, een gat boren en gelijktijdig de stofzuiger hanteren is ook een flinke uitdaging. Met twee personen is dit zoals je zult begrijpen een heel stuk makkelijker.

Don’t: Het schilderij te hoog hangen

Het zal je verbazen hoe veel mensen de decoratie of het schilderij te hoog hangen. Op één op andere manier heeft het plafond een verschrikkelijke aantrekkingskracht……. Naast dat een te hoog opgehangen schilderij er op zijn zachtst gezegd bijzonder uit ziet krijg je ook nog eens pijn in je nek tijden het kijken. Probeer een schilderij dus niet hoger te hangen dan 140 á 150 centimeter vanaf de grond. Zo kun je er zowel zittend als staand van genieten.

Do: uitdenken en uitproberen

Wil je meerdere stukken op gaan hangen? Denk dan goed na welke prints je naast elkaar wilt hebben. Het is handig om je ideeën na te maken op de vloer. Leg de lijsten naast elkaar hoe jij denkt dat het mooi is. Als je iets niet mooi vindt kan je het gelijk omwisselen.