Ben je een van de vele thuiswerkers? Wellicht werk je voor jezelf of ben je gewoon in loondienst. In ieder geval heb je het als thuiswerker goed voor elkaar. Het is heerlijk om iedere ochtend rustig wakker te worden en niet meteen de stress van de dagelijkse file op te moeten zoeken. In plaats daarvan geniet jij op je thuiswerkplek van je koffie en de eerste zonnestralen. Als thuiswerker zijn er natuurlijk wel wat zaken om extra attent op te zijn. Omdat je in je eigen bubbel zit, kan je bepaalde zaken uit het oog verliezen. Deze cursussen zorgen ervoor dat je scherp blijft.

Profiteer van het ruime online aanbod

Het leuke aan de cursussen is dat verreweg de meeste online kunnen worden gevolgd. Ze sluiten dan ook perfect aan bij jou als thuiswerker. Wanneer je door het aanbod van een bekende aanbieder zoals Novanorm scrollt, zie je dat de variatie groot is. Zo zijn er diverse nuttige cursussen voor mensen die hybride werken.

BHV

Dit is een van de cursussen die perfect is voor mensen die hybride werken. Wanneer zij op locatie werken, is het ideaal als ze kunnen helpen bij een noodsituatie. Veel organisaties hebben een gebrek aan BHV’ers. Vandaar dat het een goed idee is om een online BHV cursus te volgen. De kans is groot dat je werkgever deze cursus vergoedt. En wat als thuiswerker? Ook dan is het goed om je in te schrijven voor deze training. Thuis kun je namelijk ook het nodige tegenkomen. Misschien loopt je familie rond of heb je jonge kinderen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer je in actie moet komen, is het handig als je je BHV-diploma hebt.

Boekhouding

Dit is heel wat anders, en vooral gericht op de thuiswerkende ondernemer. Je kunt je boekhouding prima uitbesteden, maar hier zijn kosten aan verbonden. Waarom zou je niet zelf de boekhouding doen? Behalve dat het best leuk is om te doen, is het ook een voordeel dat je een perfect en actueel beeld van je financiële huishouding hebt. Je kunt allerlei cursussen volgen, van een korte training tot een echte opleiding. Voor kleine ondernemers zijn enkele trainingen vaak al voldoende.

Persoonlijke kracht

Voor deze cursus moet je wel openstaan. Maar als dat zo is, is dit een training die je ver vooruit gaat helpen. Door je persoonlijke kracht te kennen en vanuit daar te kunnen opereren, ga je er als mens en als ondernemer op vooruit. Vergeet niet dat het als thuiswerker best eenzaam kan zijn. Een sterke geest is dus belangrijk.

Planning

Wanneer je in loondienst en bij een bedrijf werkt, ga je mee in de flow. Je moet nog steeds een planning maken, maar dit gaan eigenlijk vanzelf. Wanneer je vanuit huis werkt, is dit anders. Je bent volledig op jezelf aangewezen. Daarom is een cursus planning, ook wel time management genoemd, geen overbodige luxe. Je hebt hier zeker wat aan, omdat je thuis ook je dagelijkse leven nog hebt.