Thuiswerken is tegenwoordig de nieuwe norm. Voornamelijk door de coronapandemie en het social distancing werkt de hele wereld massaal thuis en heeft iedereen een thuiskantoor ingericht. Heb je dit nu nog niet gedaan? Je kunt er eigenlijk niet meer omheen, want thuiswerken zal ook na de pandemie een onderdeel van het werkleven blijven. Kies dus een ruimte of kamer in je woning welke geschikt is om productief aan de slag te gaan, met voor keur in de buurt van een raam. Maar voor welke raambekleding kies je? We helpen graag een handje!

Doorschijnend voor wat licht

In je kantoor moet je zo productief mogelijk zijn. De omgeving speelt hierbij een grote rol en dus is het belangrijk deze in acht te nemen. Het is niet voor niets dat veel kantoren een steriel uiterlijk hebben met veel felle verlichting, zodat je wakker blijft. Nu hoef je natuurlijk geen typische kantoorverlichting te installeren om dit na te bootsen. Genoeg daglicht helpt al genoeg. Wil je toch wat privacy, dan kun je vitrage voor de ramen hangen. Deze soort raambekleding laat nog voldoende daglicht door voor een hoog niveau van productiviteit, maar kleed de kamer ook wat aan en zorgt voor privacy.

Cosy in de winter

Als het buiten grauw en nat is, zit je misschien wel het liefst de hele dag onder een dekentje. Helaas gaat dat niet, want er moet gewerkt worden! Hoewel je waarschijnlijk van een kantoor gewend bent dat er een tl-licht-sfeer hangt, hoeft jouw thuiskantoor echt niet heel steriel aan te voelen. Je hebt juist de mogelijkheid om deze een gezellige woonkamer-sfeer te geven en deze ruimte leuk aan te kleden. Zo kun je als raambekleding kiezen voor velvet overgordijnen die lekker dik zijn, waardoor je echt een gezellige omgeving krijgt. Met nog wat goede sfeerverlichting wil je nooit je kantoor meer uit!

Screens tegen zonlicht

Screens-tegen-zonlicht

Heeft de door jouw gekozen werkplek een zeer zonnige ligging en zit je steeds in de zon te turen? Dan wordt het tijd om zonnescreens te laten installeren. Zo hoef je niet aan de binnenkant aan de slag te gaan met een gordijnrails, maar kun je deze lekker aan de buitenkant laten hangen. Hierdoor kun je op elk gewenst moment de zon blokkeren, waardoor je je scherm weer goed kunt zien. Tegelijkertijd vermindert het de hoeveelheid warmte die door het raam komt en kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken. Ideaal!