Heeft je kind moeite met een bepaald vak? Merk je dat de cijfers achteruitgaan? Dan is bijles vaak een goede optie. Vaak wachten ouders lang met het aanvragen van bijles. Het gevolg hiervan is dat de achterstand dan al flink is opgelopen. Wij leggen uit wat de voordelen zijn van bijles.

1-op-1-begeleiding voor een vak

Het allergrootste voordeel van bijles is uiteraard dat je kind de volledige aandacht krijgt van een professional. Doordat de klassen steeds groter worden, moeten docenten hun aandacht over steeds meer kinderen verspreiden. Kinderen die moeite hebben met de stof of die geen vragen durven stellen, kunnen hierdoor naar de achtergrond verdwijnen.

Met bijles krijgt je kind alle aandacht van de bijlesdocent. Door de 1-op-1-begeleiding kan de bijles volledig worden afgestemd op de behoeften van je kind.

Bijles aan huis of digitaal

Bijles is altijd in een omgeving die prettig is voor je kind. Vaak is dat thuis. Je kind voelt zich dan op zijn of haar gemak en durft zo alle vragen te stellen. Liever geen bijles aan huis? Dan kun je ook kiezen voor bijles op locatie. Dit kan soms extra stimulerend werken voor je kind, omdat hij of zij dan even niet in de gebruikelijke omgeving is. Sinds een paar jaar is er een extra optie bijgekomen, namelijk bijles via videobellen. Dit is een flexibele optie voor je kind en de bijlesdocent.

Uiteraard verschilt het per kind welke manier van bijles het beste werkt. Gelukkig is er meer keuze dan ooit in de manier waarop je bijles kunt krijgen.

Vragen stellen na de bijles

Het nadeel van bijles was altijd dat je kind maar één keer per week vragen kon stellen aan de bijlesdocent. Zelfs daarvoor is tegenwoordig een oplossing. Zo is bijles van Mr. Chadd toegankelijker dan ooit, doordat je kind via de app vragen kan stellen.

Tijdens de bijles-uren houd je zo de volle focus op het wegwerken van achterstanden en het verhogen van de motivatie. Heeft je kind op een ander moment uitleg nodig? Dan kan hij of zij een vraag stellen via de app. Ook ’s avonds en in het weekend. Vragen stellen kan over ieder vak, dus niet alleen over het vak waarvoor je kind bijles heeft. Zo kan je kind altijd rekenen op ondersteuning van gescreende professionals. Geen zorgen meer over moeilijke vakken – met bijles gaat je kind gewoon over.