Elke dag maken miljarden mensen gebruik van het Internet wereldwijd. Uit onderzoek blijkt dat 98% van de Nederlandse bevolking boven de 12 jaar dagelijks gebruik maakt van Internet. Kortom, Internet is een heel belangrijk deel van ons leven. Maar, welke websites zijn er eigenlijk zo populair? In deze blog gaan wij de drie websites uitlichten die het vaakst door Nederlanders worden bezocht.

3. YouTube

YouTube is het grootste videoplatform ter wereld, en dus ook in Nederland razend populair. Via YouTube kan je vrijwel enkel video’s delen, al is het sinds kort ook een optie om foto’s te plaatsen, met daarbij een korte mededeling. YouTube heeft een erg sterke community: waar je bij andere social media direct contact hebt met elkaar, wordt er via YouTube vooral gekeken naar één iemand, door miljoenen personen. Een goed voorbeeld hiervan is PewDiePie: de grootste YouTuber die er is. Hij heeft maar liefst 110 miljoen volgers. In Nederland is YouTube ook populair, en heeft het maar liefst 3 miljoen dagelijkse gebruikers.

2. Facebook

Facebook is een social media platform, opgericht door de Amerikaan Mark Zuckerberg. Het werd in 2004 opgericht, maar wist pas in 2011 echt mainstream te worden in Nederland, met name doordat Nederland gebruik maakte van Hyves. Toch wist Facebook uiteindelijk te winnen, wat in 2013 voor het faillissement van Hyves zorgde. Via Facebook kan je gemakkelijk jouw vrienden updaten over hoe het met je gaat, of wat je doet. Je kan foto’s en video’s delen, en direct met elkaar chatten. Gemiddeld gebruiken elke dag 7.1 miljoen Nederlanders Facebook.

1. Google

Google

Het is een beetje valsspelen, maar de meest gebruikte website ter wereld, en dus ook in Nederland, is Google. Veel mensen gebruiken dit als hun startpagina, waardoor het enorm veel bezoekers trekt. Maar, Google wordt ook enorm veel gebruikt. Via Google kan je vrijwel het gehele internet bereiken. Je hoeft het maar in te typen, en Google vindt het voor je. 92% van alle Nederlanders gebruikt dagelijks Google, wat neerkomt op zo’n 15.5 miljoen mensen.

Zoekmachine optimalisatie

Deze informatie is voor een marketeer reuze interessant, maar wat kan je er nou mee? Nou, het laat zien dat Google hartstikke belangrijk is om gevonden te worden. Wil jij ervoor zorgen dat jij hoog komt te staan in de Google-zoekresultaten? Dan moet jij gebruik maken van zoekmachine optimalisatie. Dit is niet voor iedereen even makkelijk. Wij raden het daarom aan om eens contact te leggen met Traffic Today. Dit online marketingbureau is gespecialiseerd in alles wat er online gebeurd, dus ook zoekmachine optimalisatie. Perfect om hoog in de zoekresultaten te komen dus!