Ben jij moeder en werk je tegelijkertijd thuis? Dat kan soms nog wel eens chaotisch zijn. Je wilt de rust bewaren en je werkzaamheden natuurlijk wel goed kunnen uitvoeren. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er een aantal tips die je kunt toepassen. Benieuwd naar de beste tips voor de thuiswerkende moeder? Wij zetten er hieronder een paar voor je op een rij, dus lees vooral verder als je hier benieuwd naar bent.

Maak een logische planning

Als je een thuiswerkende moeder bent, is het belangrijk om goed en logisch te plannen. Maar hoe doe je dit? Dit is natuurlijk afhankelijk van of je een baby hebt of kinderen hebt die al zelf naar school gaan. Als je kinderen naar school zijn, geeft jou dit natuurlijk alle ruimte om te werken. Als je echter nog een baby hebt, kan dit een stuk lastiger zijn. Echter kun je hier ook rekening mee houden, want je weet op een gegeven moment wel wanneer je baby bijvoorbeeld veel slaapt en wanneer de baby juist even aandacht nodig hebt. Probeer hier een soort logica in te vinden, zodat je toch nog productief aan het werk kunt gaan.

Sta wat eerder op

Wat ook handig kan zijn om te doen, is om wat eerder op te staan dan je kinderen. Het kan dan wel vroeg zijn, maar dit geeft je wel de ruimte om alvast een uurtje volop te knallen. Daarnaast creëer je op deze manier een soort vaste routine, waardoor je beter weet hoeveel werkzaamheden je op een dag kunt afronden.

Een vaste thuiswerkplek maken

Als thuiswerkende moeder is het handig om een vaste thuiswerkplek te maken. Doe het niet vanaf je bed of vanaf de bank, want dit maakt je nou niet bepaald productiever. Je kunt beter een soort eigen kantoortje inrichten of aan de eettafel gaan zitten met een goede bureaustoel. Niet alleen kun je zo beter te werk gaan, ook kun je zo een betere ergonomische houding aannemen. Kies een plek uit waar je jezelf, ondanks de drukte van je kinderen af en toe, toch kunt concentreren.

Een vaste thuiswerkplek maken

Bestel benodigdheden online

Als thuiswerkmoeder heb je het al druk genoeg. Je werkzaamheden uitvoeren en daarnaast voldoende aandacht aan je kinderen schenken. Het is daarom goed mogelijk dat je niet altijd zin en tijd hebt om ook nog boodschappen te doen. Het kan daarom handig zijn om als thuiswerkende moeder gewoon je benodigdheden online te bestellen. Dit bespaart jou namelijk veel tijd. Dit is tijd die je waarschijnlijk beter aan je werk kunt besteden. Je kunt je boodschappen online bestellen, maar ook benodigdheden voor je kinderen kun je tegenwoordig veel online kopen. Luiers thuis laten bezorgen kan bijvoorbeeld een goede mogelijkheid zijn.

Oppas regelen zo nu en dan

Heb je het echt heel erg druk? Dan kun je jouw kinderen eigenlijk echt even niet om je heen hebben. In dit geval is het ook echt niet erg om zo nu en dan even een oppas te regelen. Zo heb jij even volledige focus op je werk en kun je jouw werkzaamheden sneller afronden.

Het leven als thuiswerkende moeder kan vrij druk zijn. Deze tips kunnen je wellicht een eind op weg helpen om het toch zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen!